UGT Ajuntament de Lleida
 Bloc de la Secció Sindical de la UGT eina de comunicació i informació amb els companys i les companyes d'aquest Ajuntament. Xarxa sindical

24 Mai, 2010

RETALLADA I UNITAT SINDICAL A L'AJUNTAMENT DE LLEIDA

Façana de l'Ajuntament de Lleida i manifestació del dia 20 de maig de 2010, davant de la Subdelegació Provincial del Govern Central a Lleida

En contra d’unes mesures adoptades de forma unilateral pel govern de l’estat i que no respecten la negociació ni els acords que mitjançant aquesta s’han anat assolint al llarg dels anys, es necessària, més que mai, una resposta conjunta i així es va plasmar la setmana passada en l’acord assolit entre les tres centrals sindicals majoritàries a la funció pública (CSIF, CCOO I UGT). Aquest acord plantejava unes accions a dur a terme de manera coordinada en el tot el territori espanyol i a més convidava a sumar-s’hi a la resta de sindicats. Fent aquest mateix exercici al nostre nivell, entenent doncs que cal que actuem conjuntament, doncs els/les treballadors/es als que representem es mereixen que no adoptem actituds individualistes, el dilluns dia 17 de maig, a proposta de la UGT, i després de consensuar-ho amb CSIF i CCOO, es convocava reunió extraordinària de la Junta de Personal, amb aquest tema com a únic punt a l’ordre del dia i es tractava el mateix en la reunió ordinària del comitè d’empresa, feta també el dimecres.

Fruit d’aquestes reunions es va acordar per unanimitat fer un comunicat signat per totes les seccions sindicals, iniciar una recollida de signatures en contra de les mesures, també amb la participació de tothom, i convocar al personal a la primera de les mobilitzacions convocades, la que es feia l’endemà davant la subdelegació del Govern.

Com ja hem explicat, creiem que la situació és suficientment greu com per deixar de banda criteris exclusivament de rendibilitat publicitària d’un sindicat i unir esforços en la defensa de les persones a les que representem. Però pel que sembla aquest no és un criteri compartit per totes les parts implicades i també de manera unilateral, sense possibilitats ni de parlar-ne, es convoca una assemblea per informar, en solitari, de les mesures en contra de les retallades.

Creiem que aquesta actuació no aporta cap valor positiu a la situació actual i evidencia el poc interès i voluntat en la unitat sindical, que es demostra en accions concretes i no només parlant-ne, però, per respecte a tots/es, per no donar més arguments als qui ens volen dividits i perquè estem convençuts que no ens podem permetre les escletxes, no convocarem cap assemblea en solitari per informar-vos d’aquestes mesures, que són prou conegudes per tots/es i que, com ja hem explicat, han estat consensuades a nivell estatal.

Això si, us emplacem a participar activament i de forma massiva en la recollida de signatures i en l’aturada general del proper dia 8 de juny.

Nosaltres continuarem treballant per a què l’aplicació del pre-acord de l’Acord - Conveni pugui ser una realitat ben aviat.

Secció Sindical de la UGT de l’Ajuntament de Lleida

Lleida, 24 de maig de 2010

RETALLADA I UNITAT SINDICALdocument pdf per imprimir



1773 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink




 authimage