UGT Ajuntament de Lleida
 Bloc de la Secció Sindical de la UGT eina de comunicació i informació amb els companys i les companyes d'aquest Ajuntament. Xarxa sindical

7 Mai, 2007

PER UNS SOUS DIGNES

Resposta de la Secció Sindical de la UGT de l'Ajuntament de Lleida a les declaracions realitzades per Joan Simó, President de la Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), Maria Rosa Eritja, Presidenta de la Federació de Comerç (FECOM) i Juan Antonio Serrano, President de la Federació d'Hosteleria.

LABORAL REPERCUSSIONS DE L'INCREMENT DE RETRIBUCIONS A EMPLEATS MUNICIPALS.

Critiquen que la Paeria vegi exemplar apujar sous amb diners públics.

Empresaris, hostalers i comerciants opinen que "els paguem tots". Diari Segre, dimecres 25 d'abril de 2007, pàg 8


El passat dia 25 d'abril el diari Segre publicà el posicionament d'empresaris, hostalers i comerciants en relació a l'Acord al qual havia arribat la Paeria de Lleida amb els representants sindicals d'apujar els sous a la plantilla per eliminar els treballadors mileuristes.

El president de la COELL, Sr. Joan Simó, va titllar aquest acord "electoralista". Des d'aquesta secció sindical volem assabentar-lo, donat que sembla ser que desconeix l'articulat de l'Acord Conveni signat el 2006, que a les disposicions addicionals publicades al DOGC núm. 4709 de 31/08/2006 s'especificà que "Es crea un fons addicional pels anys 2006, 2007 i 2008 del 0.35% anual de la massa salarial dels respectius anys anteriors, per a promocions, tan verticals com horitzontals de tots els grups, així com per a revisions de catàleg".

No tenim constància que durant l'any 2006 es fessin eleccions a les administracions locals, però, el que sí sabem i ens fa sentir orgullosos és que, d'ençà que el sindicat de la UGT ha començat a treballar al capdavant de la Junta de Personal i del Comitè d'Empresa de l'Ajuntament de Lleida ha centrat gran part dels seus esforços per evitar que aquest tema es dilatés més en el temps i, evidentment, el fet que hagi coincidit amb unes "dates pre-electorals" és senzillament pura coincidència.

Empresaris, hostalers i comerciants van afirmar amb diferents expressions al mateix article que "és mol fàcil apujar els sous perquè els paguem tots". Covidem als presidents/es d'aquests col.lectius a reflexionar sobre aquesta afirmació tant gratuïta.

En primer lloc, els treballadors de l'Ajuntament de Lleida també paguen els seus impostos, són "poble" i per tant també col.laboren tant com ells en l'augment del seu sou.

En segon lloc, a qualsevol societat ningú és imprescindible, però, en la majoria dels casos o en relació a , molts aspectes, tothom necessita dels altres per viure. Igual no estem ben informats i els empresaris, hostalers i comerciants funcionen d'un altra manera i són autosuficients.

En tercer lloc, nosaltres no fem electoralisme donat que nosaltres no ens presentem a cap llista per a les eleccions locals, nosaltres fem la nostra tasca sindical i intentem aconseguir les millores salarials necessàries per tos els treballadors i en especial pels més desfavorits.

En quart lloc, del que sí estem segurs és que cap dels tres directius que fan aquestes afirmacions als diaris tenen un sou inferior als mil euros, que no estan hipotecats fins a les celles, com molts dels treballadors de l'Ajuntament i que, el cotxe o cotxes que tenen els han de contractar mitjançant "leasing" al tractar-se d'empreses i , a sobre, el desgraven.

Per cert, un d'aquest directius que es va arriscar a realitzar aquest tipus d'afirmacions va exercir el càrrec de Senador i no entenem que ara critiqui les persones que treballen a l'Administració. La resposta més lògica és que el seu sou mentre va desenvolupar aquest càrrec era força més elevat que el de qualsevol traballador/a de l'Ajuntament de Lleida i, se'n va despreocupar del que cobren els més desaforits.

Per finalitzar, només indicar que estem d'acord en què els sous estiguin directament relacionats amb la formació, l'experiència i la productivitat, però això no exclou que en la societat actual difícilment es pot arribar a fi de mes amb un sou inferior a mil euros.

Des d'aquest sector convidem empresaris, hostalers i comerciants a que s'assegurin que els seus treballadors i les seves treballadores tinguin un sou digne, que intentin que tots tinguin un sou superior als mil euros i que siguin conscients que en una societat de consum l'augment dels ingressos repercuteix directament en la despesa que fan les famílies i que, per tant, beneficia a aquests sectors. Per aquest motiu, instem igualment a aquests directius a que "s'arrisquin"a intentar sobreviure durant un mes amb un sou inferior als mil euros i que, quan ho hagin provat, ens deixin gaudir novament de la seva opinió al respecte.

Diari Segre "Per uns sous dignes" carta publicada en el seu apartat "D'OPINIÓ" dimarts, 15 de maig de 2007, pàg. 4

Kaosenlared.net Noticias libre publicación del publicación Països Catalans "Per un sou digne"

">Technorati/>


1667 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink




 authimage