Comunicació UGT

27 Abr, 2007

La UGT de Catalunya denuncia el Corte Inglés per no facilitar un local a la secció sindical, tal com marca la llei

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:59

Sentències anteriors consideren que no oferir un local propi i adequat és lesionar el dret de llibertat sindical


La secció sindical de la UGT al centre de Diagonal d'El Corte Inglés ha denunciat avui davant de la Inspecció de Treball que no disposa d'un local adequat i propi ni de material per al desenvolupament de la seva tasca a l'empresa, tal i com disposa l'article 8.2 de la Llei orgànica de llibertat sindical (LOLS).

El nostre sindicat ha denunciat que fins ara només ha existit una sala, la del Comitè d'Empresa, que és de la que ha hagut de diposar la nostra secció sindical, únicament un dia a la setmana. A més, aquest local no és apropiat per desenvolupar l'activitat de la secció sindical, ja que no està adequadament equipat (el Tribunal Superior de Justícia d'Astúries va sentenciar el 26 de juny de 1989 que els locals de les seccions sindicals han d'estar convenientment equipats). Segons considera la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Les Palmes del 19 de juny del 2001, quan es dificulta l'ús d'un local propi i adequat per part d'una secció sindical, s'està lesionant el dret de llibertat sindical.

La UGT ha hagut de denunciar aquesta situació a l'Inspecció de Treball després que l'empresa s'hagi negat reiteradament a facilitar un local a la secció sindical, argumentant que amb la sala del Comitè d'Empresa és suficient i que no disposa de més espai. Tanmateix, aquesta sala no es pot considerar local de la secció sindical, ja que El Corte Inglés l'utilitza per a activitats pròpies de l'empresa (cursos de formació, extraccions de sang, vestuaris...).

A més, és una pràctica habitual de l'empresa, des del procés electoral de novembre de l'any passat, vulnerar el dret de llibertat sindical d'aquesta secció sindical. Un exemple és la denúncia presentada per la UGT el dia 20 de març de 2007 danvat de la Inspecció de Treball per vulneració d'informació.



Comentaris

    Powered by LifeType