Comunicació UGT

La UGT convoca dues concentracions de treballadors de transport sanitari privat

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:08
Els delegats i delegades del nostre sindicat al sector decidiran demà en assemblea si fan vaga indefinida a partir del dia 26 de maig

La UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadores de transport sanitari privat a dues concentracions de protesta: demà dijous, 24 de maig, a les 11.30 hores, davant del Servei Català de la Salut, i el proper dimecres, 30 de maig, a les 10.30 hores, davant del Parlament de Catalunya.

A més, el proper divendres, 25 de maig, el nostre sindicat ha convocat els delegats i delegades de la UGT de Catalunya del sector a una assemblea per decidir si es convoca una vaga indefinida a partir del dia 26 de maig (l'assemblea no és oberta als mitjans de comunicació).

La UGT de Catalunya ha convocat aquestes moblitzacions pel malestar dels treballadors i les treballadores del transport sanitari privat per les precàries condicions laborals que pateixen. Concretament, el nostre sindicat exigeix a l'administració:

  • L'equiparació salarial i de condicions laborals del treballadors d'empreses privades de transport sanitari amb els treballadors del sistema públic.
  • Seguiment i garanties del bon funcionament de les empreses adjudicatàries del nou concurs públic de data 1 de juliol de 2006.


Concentracions treballadors transport sanitari privat

DIA: 24 de maig de 2007
HORA: 11.30 hores
LLOC: davant del Servei Català de la Salut - CatSalut (Travessera de les Corts, 115-131, Barcelona)


DIA: 30 de maig de 2007
HORA: 10.30 hores
LLOC: davant del Parlament de Catalunya


Els treballadors de Rauschert protestaran demà amb vaga i una marxa fins l'ajuntament de Lliçà de Vall

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:52
Demà també es tornaran a trobar amb la direcció de l'empresa a la Mediació de Treball per negociar l'ERO que pot afectar 42 persones

La plantilla de l'empresa de ceràmica industrial Rauschert Espanya, situada a Lliçà de Vall (Vallès Oriental), tornarà demà a fer vaga de 24 hores com a protesta per l'expedient de regulació d'ocupació presentat per la direcció el passat 3 de maig i que podria afectar 42 persones d'un total de 107, més del 39% de la plantilla. A més, demà a les 10.30 hores els treballadors i les treballadores de Rauschert iniciaran una marxa des de la planta fins a l'Ajuntament de Lliçà de Vall, on els rebrà l'alcalde, Andreu Carreras.

Els treballadors i les treballadores de Rauschert van decidir realitzar aquestes mobilitzacions en l'assemblea que es va organitzar ahir a les portes de l'empresa. També van decidir, per majoria absoluta, convocar dues jornades més de vaga, els dies 29 i 31 de maig. Les mobilitzacions de protesta es van decidir després que el Comitè d'Empresa, amb majoria de la UGT de Catalunya, es reunís amb la direcció de Rauschert els dies 16 i 18 de maig, i ahir a la Inspecció de Treball, sense arribar a cap tipus d'acord. D'altra banda, direcció i Comitè d'Empresa es tornaran a trobar demà dijous, a les 16.30 hores, a la Mediació de Treball.

Tal com estava previst, l'empresa deixarà Lliçà de Vall el juny i es traslladarà a una nova planta a Les Franqueses del Vallès, però els plans de la multinacional alemanya inclouen ara l'acomiadament de 43 treballadors i treballadores. El Comitè d'Empresa entén que Rauschert vol deslocaltizar part de la producció a d'altres fàbriques del grup a Polònia, Alemanya i Xina.

Marxa treballadors Rauschert

DIA: 24 de maig de 2007
HORA: 10.30 hores
LLOC: des de l'empresa (c. de Lleida, núm 21, polígon industrial El Pla, Llicà de Vall) fins a l'Ajuntament de Lliçà de Vall.

 (Segueix)

El sindicat USD'A denuncia al Congrés de la CES la manca de drets sindicals a Andorra

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:25

Mercè Ros, secretària de Política Internacional de la USd'A, defineix el Projecte de Llei de Llibertat Sindical del Govern andorrà com una "llei orgànica de llibertat empresarial"


La secretària de Política Internacional del sindicat andorrà USd'A, Mercè Ros, ha intervingut avui a l'11è Congrés de la Confederació Europea de Sindicats (CES) que s'està celebrant a Sevilla per denunciar la manca de llibertat sindical que pateixen els treballadors i les treballadores del seus país i demanar el suport del sindicalisme europeu.

Ros ha explicat que l'abril d'aquest any el Govern andorrà va presentar als sindicats un Projecte de Llei Orgànica de Llibertat Sindical que, entre d'altres, no reconeix el dret a vaga ni planteja els conflictes col·lectius com accions que puguin abordar els sindicats i ni tansols esmenta la representació sindical a l'empresa. A més, segons aquest projecte de llei, els sindicats estaran regulats mitjançant la Llei d'Associacions i per crear-ne un serà necessari un mínim de 120 fundadors, i s'ha eliminat l'article en què es considerava com una lesió greu a la llibertat sindical la ingerència de l'empresari a les activitats sindicals. D'altra banda, el Projecte de Llei del Codi de Relacions Laborals preveu que únicament estiguin legitimats per promoure eleccions sindicals els treballadors de l'empresa, sense tenir en compte els sindicats.



Powered by LifeType