Comunicació UGT

La UGT de Catalunya espera que la investigació de treball aclareixi l'accident produït a Quality Chemicals

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:53

El pla d'emergència i evacuació de l'empresa no va funcionar i els serveis mèdics d'emergència van trigar mitja hora


Després de la fuita química que es va produir ahir a Quality Chemicals d'Esparreguera (Baix Llobregat), el representants de la UGT de Catalunya a l'empresa espera que la investigació oberta aclareixi les possibles causes de l'accident, en què van resultar ferits de gravetat dos treballadors i cinc més de caràcter lleu, a més d'un policia.

Actualment, la investigació apunta la fuga d'una vàlvula o una concentració de gasos com a possibles causes de la fuita. Tot i així, la UGT de Catalunya espera que la investigació aclareixi els fets per tal que accidents com aquest no es tornin a produir i que es depurin les responsabilitats pertinents, ja que el pla d'emergència i evacuació no va funcionar i els serveis mèdics d'emergència van trigar mitja hora en arribar al lloc dels fets.



La UGT es planteja interposar als jutjats una demanda contra el Corte Inglés per discriminació salarial

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 14:00

La UGT de Catalunya s'està plantejant interposar davant els jutjats una demanda contra El Corte Inglés per la discriminació salarial que pateixen els seus delegats i delegades als diferents centres de la companyia.

El nostre sindicat vol denunciar així que els increments econòmics que es realitzen per part de l'empresa van dirigits a representants de determinades opcions sindicals, mentre que els delegats i les delegades de la UGT de Catalunya perden poder adquisitiu any rera any.

Aquests increments es realitzen, habitualment, a través del complement personal. Un complement amb una definició molt àmplia en el propi conveni, ja que va en funció de les característiques individuals del treballador, i que acaba sent utilitzat per l'empresa per fer pujades salarials individuals amb criteris que no venen determinats per la negociació col·lectiva ni es fan públics.

Per tant, és una realitat en l'empresa que la representació sindical determina en molts casos la desigualtat salarial. L'exemple el trobem en delegats que han format part de la UGT de Catalunya des de fa més de 20 anys i que veuen el seu poder adquisitiu mermat any rera any.



La UGT de Catalunya organitza una jornada sobre la incidència de la llei d'igualtat al món laboral

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:27

Participaran Jesús Membrado, ponent de la Llei d'Igualtat al Congrés dels Diputats, i Miquel Falguera, Magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya


Davant la recent aprovació de la Llei orgànica d'igualtat efectiva d'homes i dones, estem vivint un moment històric per a la societat del país, i especialment per a les dones, ja que significa un avenç significatiu en les seves condicions laborals i retributives.

La UGT de Catalunya ha participat en el procés legislatiu d'elaboració d'aquesta llei, reclamant un permís de paternitat de com a mínim 4 setmanes i l'extensió de l'obligatorietat de la implantació de plans d'igualtat a totes les empreses amb independència del nombre de persones que hi treballin. En aquest sentit, des de la UGT de Catalunya vetllarem perquè es compleixi la llei des d'un nivell màxim d'intervenció i com a font per millorar els plans estratègics de les empreses, que passa indefectiblement per treballar conjuntament en els plans d'igualtat, segons marca la llei.

En aquest context, el sindicat celebra el proper dilluns, 28 de maig, la jornada "La Llei d'Igualtat a les empreses", dedicada a analitzar-ne les incidències en els drets bàsics laborals, en la Llei de procediment laboral i en la Llei de Seguretat Social. En paral·lel, iniciarem un debat per analitzar la implantació dels plans d'igualtat. Aquesta jornada té com a objectiu debatre i aclarir dubtes sobre el futur de la Llei d'igualtat efectiva entre dones i homes, i avaluar quin és el model de Pla d'igualtat que hem de negociar en el si de les empreses per a una realitat igual i per una igualtat real.

El programa de la jornada és el següent:

- 10h Inauguració, a càrrec de Frederic Monell, vicesecretari general de la UGT de Catalunya.

- 10.15h Taula rodona: principis de la Llei, reformes en l'Estatut dels treballadors, reformes a la Llei General de la Seguretat Social, Plans d'Igualtat a les empreses. Amb la participació de Jesús Membrado, ponent de la Llei d'Igualtat al Congrés dels Diputats, i Miquel Falguera, Magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Modera: Lluís Moya, advocat del Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya.

- 12h Debat amb els i les assistents.

- 12.30h Cloenda, a càrrec d'Eva Granados, secretària de Política Institucional de la UGT de Catalunya.


Jornada "La Llei d'Igualtat a les empreses"
DIA
: 28 de maig de 2007

HORA: de 10 a 13 hores
LLOC: seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona). Sala d'Actes.



Powered by LifeType