Comunicació UGT

La UGT de Catalunya aconsegueix equiparar els sous dels treballadors del transport sanitari privat amb els del transport sanitari públic

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:25

AHIR ES VA PACTAR EL NOU CONVENI DEL SECTOR, QUE RECULL LES PRINCIPALS REIVINDICACIONS DEL NOSTRE SINDICAT.

Els treballadors del transport sanitari privat cobraran el 2010 els mateixos sous que els del transport sanitari públic. Així es va acordar ahir al vespre en una reunió de mediació al Tribunal Laboral de Catalunya entre l'Associació Catalana d'Empresaris d'Ambulàncies (ACEA), la UGT de Catalunya (sindicat majoritari), i Comissions Obreres.

Es posa així punt i final a les llargues negociacions del conveni que han durat 18 mesos, i a les mobilitzacions plantejades per la UGT, que preveien una vaga indefinida a partir del proper 26 de maig.

El nou conveni, que tindrà una vigència fins el 2010, recull les dues principals reivindicacions de la UGT de Catalunya: l'equiparació salarial i de condicions laborals del treballadors d'empreses privades de transport sanitari amb els treballadors del sistema públic, i un seguiment i garanties del bon funcionament de les empreses adjudicatàries del nou concurs públic de data 1 de juliol de 2006.

L'equiparació salarial serà gradual, i preveu un increment de 500 euros fins al 2010. Així, un conductor del transport sanitari, que cobra actualment 1.283 euros, el 2010 cobrarà un sou de 1.783 euros; en el cas d'un ajudant de tècnic de transport, passarà de cobrar els 1.170 euros mensuals actuals a 1.670 euros/mes, el mateix sou que un treballador de la mateixa categoria del Servei públic d'Emergències Mèdiques (SEM)

La UGT de Catalunya fa una valoració molt positiva de l'acord, i considera que resol les principals causes de precarietat laboral que patien els treballadors del sector, uns 4.000 a Catalunya.



Powered by LifeType