Comunicació UGT

L'Avalot inicia demà la recollida de 50.000 signatures per un habitatge digne amb 21 taules

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:52
Els representants de l'Avalot presentaran demà la campanya en rodes de premsa a Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, Reus, Sabadell i Terrassa
06-07_ilp_habitatge
L'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya comença demà la recollida de les 50.000 signatures que necessita per presentar al Parlament de Catalunya una Llei de mesures urgents per a l'habitatge en forma d'Iniciativa Legislativa Popular (ILP).

Per iniciar la campanya "Per un habitatge digne, signa!", demà l'Avalot instal·larà 21 taules de recollida de signatures per tot Catalunya (us adjuntem el llistat de taules). A més, demà s'atendrà els mitjans de comunicació per explicar en què consisteix la llei que vol presentar l'Avalot al Parlament i com es desenvoluparà la campanya de recollida de signatures (que durarà 120 dies, els que permet la normativa) a les següents rodes de premsa:

Barcelona:Lloc i hora: a la taula de Plaça Universitat, 11.30 hores
Intervindrà: Chakir el Homrani, portaveu nacional de l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya

Lleida:Lloc i hora: a la seu de la UGT (Av. de Catalunya, 2), 11h. Hi haurà una taula davant de la seu
Intervindran: Jose Garcia (Avalot) i Rosa Palau, secretària general UGT - Terres de Lleida

Tarragona:
Lloc i hora: a la taula de la Plaça Imperial Tarraco davant Universitat Rovira i Virgili, 10.30h
Intervindran: Sílvia Abad (Avalot) i Mario Rigau, secretari general UGT - Tarragona

Reus:
Lloc i hora: a la taula de la Plaça Prim, 12 hores
Intervindran: Sílvia Abad (Avalot) i Mario Rigau, secretari general UGT - Tarragona

Girona:
Lloc i hora: a la taula de la Rambla de la Llibertat cantonada amb el Pont de Pedra, 11.30h
Intervindrà: Donaciano Olivas (Avalot)

Sabadell:
Lloc i hora: a la taula de davant de la seu de la UGT (Rambla, 73), 10 hores
Intervindran: Daniel García (Avalot) i Josep Sancristòfol, delegat UGT - Vallès Occidental

Terrassa:
Lloc i hora: a la taula de la Plaça de l'Ajuntament, 10 hores
Intervindran: Carlos Ariño (Avalot) i José Manuel Jiménez Cárdenas, delegat UGT - Terrassa

pdf Taules de l'Avalot pel 3 de maig 104,51 Kb



La inspecció de treball crida El Corte Inglés i el secretari general de comerç de la UGT de Catalunya arran de les diverses denúncies efectuades pel sindicat

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 08:09

Arran de diferents denúncies interposades per delegats de la UGT de Catalunya a El Corte Inglés, la Inspecció de Treball ha convocat pel proper dijous, 3 de maig, al Secretari General de la Federació de Comerç, Hosteleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya, Òscar López, i a un representant dels grans magatzems.

La citació respon a dues de les moltes denúncies que la UGT ha formulat contra El Corte Inglés, concretament a una que va presentar per persecució sindical a una delegada, i l'altra per incompliment del Conveni Col·lectiu.

En el primer cas, la UGT va denunciar l'empresa per vulnerar greument la llibertat sindical dels seus representants a El Corte Inglés, concretament pel cas d'una treballadora que realitzava la feina al departament Territorio Vaquero, a la quarta planta dels grans magatzems de Plaça de Catalunya. Des que va abandonar la seva militància a un altre sindicat per a passar a formar part de la UGT de Catalunya, la treballadora ha patit un assetjament sindical i professional constant.

La segona denúncia per la qual la Inspecció de Treball ha citat les dues parts és per vulneració del conveni col·lectiu dels empleats de Grans Magatzems, i per l'incompliment del contractes laborals establerts. Segons recull el conveni, aquest personal d'El Corte Inglés han de disposar del seu calendari laboral en el primer trimestre de l'any, i aquest ha d'incloure els diumenges i festius d'obertura comercial en què el personal està obligat a treballar. El conveni, però, redueix aquests dies a un 70% dels dies d'obertura autoritzada. És a dir, que si a Catalunya es permet l'obertura de 8 festius l'any, l'empleat no pot treballar-ne més de 6. No obstant això, El Corte Inglés, sense informar als representants dels treballadors, va fer treballar en diumenges i festius a empleats que tenen contracte de dilluns a dissabte d'obertura comercial durant el mes de desembre de 2006 i de gener de 2007.

L'actitud de l'empresa vulnera les normes bàsiques de compliments dels acords signats, tant en el Conveni Col·lectiu com per les normes laborals d'aplicació.



Powered by LifeType