Comunicació UGT

15 Mar, 2007

Judici per assetjament laboral a una treballadora d'El Corte Inglés

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:56

Aquest matí s'ha celebrat al jutjat Penal nº 28 de Barcelona el judici d'una treballadora d'El Corte Inglés de Plaça Catalunya contra l'empresa per l'assetjament laboral que ha patit per part del seu cap de departament.

La treballadora porta 34 anys exercint la seva professió en aquest centre comercial i és afiliada de la UGT de Catalunya. En els darrers 10 anys, però, s'ha vist sotmesa a tot tipus d'actituds vexatòries, humiliants i despòtiques (tant a nivell professional com personal) per part del seu superior jeràrquic directe en el departament on ella presta el seus serveis. Tot i que, durant aquests anys, la treballadora ha denunciat reiteradament els fets als responsables de personal de planta i del centre, la direcció no ha pres cap mesura per acabar amb aquesta situació.

La situació s'agreuja el 26 de gener de 2007 quan, estant la treballadora al seu lloc de feina habitual, el seu superior es dirigeix directament cap a ella, cridant-la i insultant-la davant de, com a mínim, tres clientes i uns altres tres treballadors. Davant la situació tan violenta viscuda, la treballadora és assistida en el servei mèdic del centre, on ha de ser tractada immediatament amb un calmant i on el facultatiu li recomana repós. Després, és trasllada d'urgències a un Centre d'Atenció Primària i, des d'aleshores, es troba en situació d'Incapacitat Temporal.

A més de la denúncia dels fets al cap de personal del seu centre de treball, aquesta empleada també ha posat en coneixement de la seva situació a la sección sindical de la UGT, sindicat al qual està afiliada. La secció sindical ja havia denunciat al departament de personal el vergonyós comportament d'aquest cap de departament vers als treballadors i les treballadores de la seva àrea i mai n'ha rebut cap tipus de resposta.

El judici, celebrat avui, ha quedat vist per a sentència i s'espera que la resolució es conegui abans de finalitzar el mes de març.



Comentaris

    Powered by LifeType