Comunicació UGT

27 Nov, 2007

La plantilla d'IMAVI denuncia el xantatge econòmic perquè accepti l'ERO

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:45

/blog/comunicacio_ugt/notes_de_premsa/2007/11/27/la_plantilla_dimavi_denuncia_el_xantatge_economic_perque_accepti_lero/tornillo.jpgEls treballadors s'oposen al tancament de l'empresa i denuncien els endarreriments que se'ls hi deuen

Els treballadors de la planta de Barberà del Vallès de l'empresa Industrias Metalúrgicas Auxiliares Vives (IMAVI) rebutgen l'ERO total presentat per la direcció, ja que consideren que el grup empresarial és viable. Els representants de la UGT també denuncien la situació insostenible que està patint la plantilla, ja que l'empresa deu entre 500 i 600 euros d'endarreriments a cada treballador i ja ha els ha anunciat que no tonaran a cobrar si no accepten l'ERO. L'empresa catalana es dedica a la fabricació de cargols metàl·lics especials i dóna feina a 38 treballadors a la planta de Barberà del Vallès.

Abans de presentar l'ERO, el passat mes d'octubre una multinacional holandesa es va interessar en la compra d'IMAVI, assumint només 24 treballadors i prejubilant la resta de la plantilla a partir dels 58 anys amb una indemnització mínima. Va ser llavors, a partir de la negativa de la plantilla a aquesta venda, que IMAVI va deixar de pagar els treballadors com a mesura de pressió.
Ahir va tenir lloc la primera reunió entre sindicats i l'advocat de l'empresa a la Inspecció de Treball. L'empresa ofereix als 38 acomiadats una indemnització de 22 dies per any treballat, oferta que la plantilla rebutja. La propera reunió a la Inspecció de Treball tindrà lloc el proper dijous.

Comentaris

    Powered by LifeType