Comunicació UGT

27 Nov, 2007

Els treballadors de Frape Behr exigeixen que l'empresa accepti les baixes voluntàries

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:52
airconditionin.jpg

El comitè considera una falta de respecte i una provocació que la direcció de l'empresa no es presentés ahir a la reunió de negociació

Des de fa mesos, els treballadors i les treballadores de l'empresa Frape Behr viuen la incertesa del futur de la seva planta a la Zona Franca (Barcelona), després que la filial del grup automobilístic alemany -dedicada a la fabricació de productes de transferència tèrmica- presentés un Expedient de Regulació d'Ocupació que afecta la totalitat de la plantilla, de 295 empleats.

Aquesta incertesa va viure ahir un darrer episodi, després que no s'arribés a cap acord en la negociació de l'ERO i que els representants de l'empresa ni tan sols es presentessin a la cita, tan sols enviant un advocat sense poders a instància de la mateixa Administració. Per al comitè d'empresa, l'actitud de la direcció de Frape Behr és inacceptable i suposa una falta de respecte i una provocació vers als treballadors i les treballadores i la seva representació sindical.

Després que l'advocat prengués nota de totes les reivindicacions del comitè, l'Administració torna a citar totes les parts demà, dimecres 28 de novembre, per a una nova reunió. Els representants sindicals volen trobar com més aviat millor una solució que resolgui aquest conflicte laboral, que dura des de fa mesos (des de febrer passat s'està plantejant una sortida a la viabilitat de la fàbrica). Des del comitè, estem convençuts que els posicionaments d'empresa i dels treballadors en el pla de viabilitat no són tan allunyats, i els representants dels treballadors estan disposats a acceptar algunes de les exigències de l'empresa per poder tirar endavant la planta de la Zona Franca, com l'augment de la producció en un 20% i la consecució d'un índex d'absentisme més baixa. Tot i així, el comitè no farà cap cessió en el tema de les baixes voluntàries: és indispensable que la direcció de Frape Behr accepti les baixes voluntàries amb les condicions d'indemnització que el comitè demana per als treballadors.

Com a mesura de protesta, el comitè ha decidit continuar amb les mitges jornades de vaga que estan realitzant actualment (de 9 a 12:45 h, en el torn de matí; de 14 a 17:45 h., en el torn de tarda; i de 2 a 5:45, en el torn de nit), durant els propers 27, 28 i 30 de novembre. El dia 29 de novembre, la vaga serà de 24 hores i afectarà la totalitat dels torns de treball.

Des de la UGT de Catalunya sempre hem cregut que el tancament de la planta de la Zona Franca era totalment injustificat i que l'empresa és 100% viable a Barcelona. Així mateix, hem denunciat reiteradament que la presentació d'un ERO incompleix el compromís adquirit al 2004 pel qual els treballadors van acceptar una congelació salarial de dos anys i un augment del temps de producció a canvi que l'empresa assegurés la seva permanència a la capital catalana més enllà de 2008. Els treballadors de Frape Behr se senten absolutament enganyats.



Comentaris

    Powered by LifeType