Comunicació UGT

05 Nov, 2007

Desconvocada la vaga al sector carni

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:10

carnicaEl preacord inclou un salari mínim de 1.000 euros i la garantia del plus de soroll per als 30.000 treballadors i treballadores a Catalunya

La UGT i CCOO han desconvocat aquesta tarda la vaga prevista per als dies 5 i 6 de novembre, després d'arribar a un principi d'acord per al Conveni Col·lectiu Estatal d'Indústries Càrnies, en el que s'aconsegueixen un salari mínim de 1.000 euros, així com la garantia del plus de soroll per al conjunt dels treballadors i les treballadores.

Les fites més importants d'aquest preacord, amb vigència 2007-2010, són les següents:

- Increment salarial de l'IPC real + 0,50 punts.

- Clàusula de revisió salarial al 2,5%.

- Reducció gradual del plus soroll, partint de 0,39 €/hora en 2007, fins a 0,20 €/hora en 2011.

- Pagament lineal de 100 € anuals per a totes les categories professionals.

- Compromís que si a 31 de desembre de 2010 hi hagués alguna categoria professional amb un salari base per sota dels 1.000 €, es complementaria fins a arribar a la quantitat referenciada.

- S'amplia l'Àmbit Funcional del Conveni, per donar entrada a les activitats de Plats rreparats, precuinats, etc.

- Es revisaran els textos del Conveni relacionats amb la Salut Laboral i Prevenció, amb la Llei d'igualtat i l'apartat de llicències que tinguin a veure amb aquesta ultima qüestió.

Des del nostre sindicat, majoritari al sector carni de Catalunya, destaquem la garantia d'un salari mínim de 1.000 euros per a totes les categories professionals que no hagin aconseguit aquest estatus salarial al finalitzar l'any 2010, tenint en compte que actualment el salari d'un peó del sector és de 870 euros. Així mateix, es reduirà el plus de soroll, incorporant aquesta reducció al salari base de cadascuna de les categories professionals, el que suposa una garantia per al conjunt dels treballadors i les treballadores, uns 30.000 a Catalunya.



Comentaris

    Powered by LifeType