Parlem clar
 Bloc de la secretària general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

8 Gen, 2008

Treballar amb il.lusió

Ja han passat les festes de Nadal, amb el Pare Noel, la nit de Fi d’Any i arribant al Dia de Reis. Us voldria comentar algunes reflexions sobre la nit dels Reis Mags. És una jornada d’il·lusió dels més petits als més grans.

Els petits, per la innocència i els més grans, per recuperar la necessitat de tenir il·lusió per alguna cosa, i sembla que aquest dia tinguem tots plegats més dret a sentir emoció, sense saber potser de què.

L’important no és el valor dels regals, sinó que es recordin de les persones.

El dia 5, la nit de Reis, estava al meu poble, Golmés, veien la Cavalcada amb la meva família. Observava la gent que estava al carrer amb il·lusió i entusiasme, per veure com arribaven Ses Majestats, que van ser rebuts amb castell de focs, seguit de les carretes amb els paquets, i arribant a l’Ajuntament on es va fer una pluja dorada de papers, i seguidament una xocolatada per tothom.

Els Reis es van fer fotos amb tots els nens i nenes i també amb els que no són infants, si volien. He de felicitar a l’Ajuntament i a la junta de festes i als col·laboradors perquè anem millorant any rera any amb assistència, amb il·luminació i amb caliu humà. Ningú tenia pressa per marxar encara que tampoc feia molt fred i el temps hi va acompanyar.

Després tothom se’n va anar a casa per veure que els hi havien portat els Reis. A Golmés tenim la gran sort de què Ses Majestats i els patges reparteixen els regals per les cases.

Estem en un món on hi ha diversitat de persones, amb ideologies diferents i també amb diferents sentiments i opinions, on es fa difícil moltes vegades assumir el dia a dia, amb l’incertesa laboral, la precarietat i la sinistralitat, amb la preocupació d’una sanitat digna i un ensenyament adequat, i amb molta preocupació per les persones dependents.

La majoria de gent vivim molt depressa, no tenim temps per escoltar i parlar i amb moltes ocasions amb passotisme i indiferència per tot el que ens envolta.

De vegades en fa por acabar com si fóssim robots, i perdent el sentit de les coses que hem de transmetre als nostres fills i nets.

Si tots posessin una mica d’il·lusió en el que fem seria tot més fàcil i possible. Ja sabem que a certa edat hem perdut l’inocència però és important recuperar els sentiments i les ganes de lluita per millorar la nostra societat.

Jo als Reis Mags els hi demanat primer de tot SALUT, seguit de treball amb una injecció de positivitat perquè al nostre territori de Lleida tothom hi pugui viure dignament amb estabilitat econòmica i social i sobretot no perdre la IL.LUSIÓ.


407 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink