Parlem clar
 Bloc de la secretària general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

19 Set, 2007

UGT, primera força sindical a Lleida

La UGT es consolida com la primera força sindical a les comarques de Lleida. Així a 31 d'agost d'enguany i segons el recompte de les eleccions sindicals, UGT disposava d'un total de 1.508 delegats escollits en diferents empreses, administracions i entitats de la demarcació, mentre que el segon sindicat en representació obtenia 1.398 membres.

Aquestes dades posen de manifest que UGT es reafirma com a primera força sindical a Lleida, quedant la segona central sindical a 110 delegats de diferència.

La majoria de delegats de que disposa la UGT a les Terres de Lleida corresponen a les Federacions del Metall i Construcció (MCA), a la de Comerç, Hostaleria i Turisme (FCTESE), a la de Federació de Serveis i a la Federació de Serveis Públics (FSP). Així a finals d’agost, UGT disposava de 415 delegats sindicals a la Federació del Metall i Construcció; 234 a la Federació de Comerç i Hostaleria; 206 a la Federació de Serveis i 213 a la Federació de Serveis Públics.

Pel que fa a la resta de Federacions de la UGT, la d’Indústries Afins (FIA) comptava en aquestes dates amb 66 delegats, la d’Agroalimentació amb 166; la de Transports amb 76; i la d’Ensenyament, amb 132.

Del total de 1.508 delegats ugetistes a les comarques de Lleida, 976 són homes i 532 dones. Si bé la majoria de representants sindicals són homes, s’ha de destacar que en els darrers anys moltes dones han agafat aquesta responsabilitat de defensa dels interessos dels treballadors/res dins de les seves empreses.

De totes maneres i en el cas del sindicat UGT, hi ha Federacions on el pes de la dona pel que fa a nombre de delegades és nombrós. Així, a l’àmbit de comerç, hostaleria, serveis, serveis públics hi ha pràcticament un empat en nombre de delegats homes i dones.

La Federació de Comerç i Hostaleria té en aquests moments 119 delegats homes i 115 delegades; la Federació de Serveis disposa de 105 delegats homes i 101 delegades; i la Federació de Serveis Públics té 108 delegats i 105 delegades.

En el cas de la Federació d’Ensenyament la dona és molt més majoritària. Així hi ha 79 delegades enfront als 53 delegats.

Els sectors on domina la representació sindical dels homes continuen sent el de la construcció i metall, el d’indústries afins, el d’alimentació i el de transports, si bé les dones poc a poc estan agafant protagonisme i en aquests moments UGT disposa de 56 delegades a la Federació del Metall, 18 a la d’indústries afins; 44 a la d’alimentació i 14 a la de transports.

Cal recordar que les eleccions sindicals són unes eleccions mitjançant les quals els treballadors i treballadores elegeixen democràticament als seus representants a les seves empreses. Aquestes eleccions es realitzen per centres de treball, es tracta d’un procés dinàmic i els òrgans de representació tenen una durada de 4 anys, moment en el qual s’hauran de tornar a convocar els comicis.


354 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink