Parlem clar
Bloc de la secretària general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

16 Nov, 2007

UGT demana més dones sindicalistes per donar visió femenina del món laboral

Lleida ha acollit aquesta setmana la I Trobada de Dones Dirigents Sindicalistes d'Unions Territorials i Comarcals de la UGT de diferents punts de l'Estat espanyol, que s'ha desenvolupat en el marc de la Jornada "El sindicat amb ulls de dona", organitzada per UGT de les Terres de Lleida i on s'ha reclamat més dones dirigents sindicalistes per donar una visió femenina del món laboral.

La trobada, celebrada a la Diputació de Lleida, ha reunit una dotzena de dones dirigents sindicalistes d'UGT d'Andalusia, País Basc, Galícia, Madrid, Comunitat Valenciana i Catalunya.

En el transcurs de la reunió ha tingut lloc una taula rodona on les dirigents sindicalistes han intercanviat coneixements i experiències des dels seus càrrecs de responsabilitat i decisió en el sindicat.

Una de les reclamacions en les quals han coincidit totes les sindicalistes és que és necessari que augmentin el nombre de dones en càrrecs de comandament en els sindicats per a així aportar la visió femenina en les diferents problemàtiques de l'àmbit laboral.

Les sindicalistes han argumentat que els últims anys la incorporació de la dona en el món laboral ha estat massiva i que això s'hauria de reflectir en les estructures dels sindicats, així com també al número d'afiliades i delegades.

La jornada, que ha comptat amb l'assistència d'uns 130 delegats i delegades de la UGT a les comarques de Lleida, l'ha clausurat el secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, que no ha vacil·lat a afirmar que "el sindicat del segle XXI ha de ser amb cara de dona".

Álvarez ha advertit que els sindicats a Espanya "som profundament masclistes" i ha indicat que "només a partir de la reflexió és possible invertir la tendència".

El líder d'UGT a Catalunya ha manifestat que "hem de treballar" en aquest sentit, en referència a la incorporació de la dona en l'estructura del sindicat i en llocs de comandament.

Respecte a UGT, Álvarez ha declarat que "és el tercer segle que viu" i s'ha mostrat convençut que "aquest nou segle s'iniciarà en bones condicions incorporant la dona de manera decisiva en el món del treball, inclusivament el sindical, i la societat".

Pel que fa a l'afiliació, el secretari general d'UGT de Catalunya ha afirmat que "no està en el nivell que li correspondria si es té com a referència el nombre de dones que estan al mercat de treball", i ha apuntat que una de les raons és la precarietat laboral a la qual estan sotmeses.

"Hem de plantejar-nos nous reptes i pensar que la dona no és tonta, només estarà amb aquells on se senti reflectida", ha dit en el seu discurs de clausura.

Álvarez ha alabat en tot moment la iniciativa pionera d'UGT de Lleida d'organitzar aquesta jornada i la Trobada de Dones Dirigents Sindicalistes en afirmar que ha permès "intercanviar experiències, coneixements i saviesa" entre dones dirigents sindicalistes de diferents punts d'Espanya.
330 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink