Comunicació UGT

14 Des, 2006

La UGT de Catalunya nega que la llei d'habitatge s'hagi aprovat amb el consens de tots els agents socials i econòmics

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:08

El sindicat reclama un Acord Nacional per l’Habitatge que afronti realment el problema amb mesures eficients i realment consensuades


La UGT de Catalunya qualifica de “fum” la proposta d’expropiació dels habitatges buits, ja que l’administració no té ni un cens de quants pisos es troben en aquesta situació, ni un cos de personal amb la funció de vigilar el mercat immobiliari, ni la capacitat legal per establir i donar resposta a l’immens conjunt de casuístiques que es poden donar.

La UGT de Catalunya vol confirmar que no està d’acord amb els principals elements que la Llei d’Habitatge posa damunt la taula per assolir l’objectiu de garantir l’accés a la vivenda digna.

El sindicat considera que la Llei respon més a la necessitat política de sortir del pas davant d’una situació de creixent descontent popular per causa de l’increment desmesurat del valor de mercat dels pisos, que no pas a la de donar una resposta efectiva, basada en una anàlisi realista i profunda del problema i amb prou valentia com per assumir el que significa intervenir en el sector de la construcció i la promoció immobiliària de Catalunya. Es per això que el sindicat proposa l’impuls d’un Acord Nacional per l’Habitatge digne i assequible que realment afronti les causes del problema i posi en marxa iniciatives eficaces i realment consensuades amb el conjunt d’agents socials i econòmics d’aquest país.

Per la UGT de Catalunya la resposta que el Govern de la Generalitat dona a la qüestió problematitza encara més l’accés a l’habitatge en tant que penalitza amb 90 anys de qualificació la inversió familiar beneficiària de la vivenda de promoció pública; no fa una aposta clara per la programació de sòl per la construcció i centra el seu interès molt més en el control social que no pas en generar les condicions per facilitar que l’habitatge sigui econòmicament accessible.

L’interès del govern de col·locar la qüestió de l’expropiació forçosa com un dels principals elements de valor de la Llei, a més de ser més que qüestionable legalment, ens obliga a reclamar que el control dels pisos buits dels que es parla es faci efectiva amb més personal de l’administració i que aquest a més sigui especialitzat. D’altra banda, la UGT de Catalunya es pregunta si aquesta part de la Llei també afectarà els pisos sense ocupar que tenen les empreses immobiliàries i que es troben pendents de venda o que aquestes col·loquen en el mercat de forma esglaonada per evitar que la saturació de l’oferta pugui perjudicar els seus interessos particulars.

La UGT de Catalunya, considera que aquest exemples posen seriosament en entredit la voluntat del govern d’afrontar amb solucions reals i no des de la gestió mediàtica d’un problema que angoixa a milers de persones a Catalunya.



Comentaris

    Powered by LifeType