Comunicació UGT

30 Oct, 2006

Els sindicats desconvoquen les quatre jornades de vaga d'autopistes d'ACESA

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:49

Es realitzaran assemblees consultives a tot Catalunya perquè els treballadors i les treballadores d'ACESA decideixen si aproven les bases del conveni col·lectiu que van acordar ahir a la nit patronal i sindicats


Els Comitès de Vaga d'ACESA s'han reunit aquest matí a la seu de la UGT de Catalunya i han decidit desconvocar les quatre jornades de vaga que s'havien anunciat per als dies 29 i 30 d'octubre i 5 i 6 de novembre. El 70% dels participants a l'assemblea han votat a favor de desconvocar la vaga, el 10% han votat a favor de mantenir-la i el 20% s'ha abstingut.

A l'assemblea s'ha debatut el principi d'acord al qual van arribar ahir a la nit sindicats, patronal i membres de la mediació de treball, i que recull les bases del que podria ser el nou conveni col·lectiu per als empleats de les autopistes d'ACESA, després d'un any de negociacions. En tot cas, ara seran els treballadors i les treballadors d'ACESA els que hauran de ratificar aquestes bases per al nou conveni, a través d'assemblees consultives que se celebraran per tot Catalunya.

Aquest principi d'acord recull les principals demandes dels representants dels treballadors. Entre aquestes, destaca el compromís de la patronal de revisar les polítiques d'ocupació, convertint contractes del 66% al 92% de la jornada, millora que afectarà un centenar d'empleats. Així mateix, ACESA també es compromet a crear un mínim de 50 nous llocs de treball.



Comentaris

    Powered by LifeType