Comunicació UGT

27 Oct, 2006

EPA 3er trimestre 2006: L'augment de la temporalitat enterboleix la bonança de l'ocupació del tercer trimestre

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:53

Tot i que les dades de creació d'ocupació durant aquest tercer trimestre han estat positives (amb 29.300 ocupats més respecte el trimestre anterior i 119.400 més que el mateix període de l'any anterior), la UGT de Catalunya vol fer incís en què aquesta ocupació no és de la qualitat que seria desitjable.

El 85% de la contractació realitzada entre els mesos de juliol i setembre es defineix per la seva temporalitat, afectant els menors de 25 anys en un elevadíssim índex (un 90%). Més de la meitat d'aquests contractes temporals han estat establerts per a una durada de tres mesos o menys -coincidint amb el període que ocupa l'estiu- i un 65% no arriba als sis mesos de durada. A més de la temporalitat, la qualitat de l'ocupació enregistrada també s'ha vist afectada: només el 6,4% de la contractació realitzada en aquest període ha estat de qualificació alta o mitja (CCO1, CCO2 i CCO3), mentre que el 25,6% han estat contractes per a feines no qualificades i un 26% per a feines administratives (CCO5).

A més de la manca de la qualitat de l'ocupació, des de la UGT de Catalunya alertem de la manca de capacitat per aprofitar la bona marxa de la creació de llocs de treball per absorbir la població demandant d'aquests, que ha crescut més en el darrer any, motiu pel qual actualment existeixen 12.100 aturats més que ara fa un any, un 5,56% més. Malgrat que aquest nombre de persones a l'atur es correspon a l'augment de la població activa, que ha estat del 3,71%, a altres territoris com Madrid o el País Basc on també ha augmentat -un 3,20% i un 3,51%, respectivament- han absorbit millor aquesta demanda aconseguint millors dades pel que fa l'atur, amb un increment del 1,89% en el primer cas i la disminució del 9,73% en el cas basc.

La UGT de Catalunya denuncia que l'alta temporalitat i la contractació per a feines poc qualificades configuren una fotografia molt estàtica del marc laboral català, que deriva en la poca competitivitat tant de les empreses com dels treballadors i les treballadores del nostre país.



Comentaris

    Powered by LifeType