Comunicació UGT

10 Oct, 2006

Signatura del primer conveni col·lectiu de perruqueries i centres d'estètica i bellesa de Catalunya

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:19

Més de 45.000 professionals del sector se'n beneficiaran

La Federació de Serveis de la UGT de Catalunya mostra la seva satisfacció per la signatura del Conveni Col·lectiu de Treball de Perruqueries i Centres d'Estètica i Bellesa de Catalunya el proper 25 d'octubre, després de cinc anys de negociacions. Aquest nou conveni col·lectiu obre pas a la millora de la situació laboral de més de 45.000 treballadors i treballadores del sector, regulant les condicions de treball a totes les empreses, qualsevol que sigui la forma jurídica que adoptin, sempre i quan la seva activitat se centri en:

  • Perruqueria de senyores i cavallers (barberia).
  • Instituts de bellesa i gabinets d'estètica, amb o sense perruqueria.
  • Manicura, pedicura i depilació en tots els seus vessants.
  • Tatuatges i piercings, micropigmentació, làser i llum polsada.
  • Broncejat.
La jornada, que s'espera equiparar per a tot Catalunya en el 2010, estableix 1.755 hores en el còmput anual, que es realitzaran en 267 dies laborals com a màxim. Actualment, en el sector es treballa una mitjana de 1.794 d'hores a l'any, distribuïdes en 276 dies laborals.
El conveni col·lectiu contempla increments salarials adicionals per tal d'anar equiparant salaris, tant en l'inicial com en el variable, de manera que es consolida el garantit. Per aquest any l'increment serà l'IPC real estatal més el 0'50%, i per a 2007-2008 se sumarà també l'IPC català més un 0'80% i els porcentatges per equiparar.
El conveni col·lectiu s'ajustarà a la realitat de les categories professionals, a l'espera d'aquelles que la Generalitat de Catalunya determini en el seu moment.


Comentaris

    Powered by LifeType