Comunicació UGT

05 Set, 2007

Catalunya s'apropa als 600.000 treballadors autònoms

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:45

autonomsjornadaCatalunya continua al capdavant en el nombre de treballadors autònoms de l'Estat, amb 574.196 empleats per compte propi, apropant-se cada cop més als 600.000 que la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) preveu per a finals d'any. A més, l'augment en el nombre de treballadors per compte propi també queda palès en el creixement interanual del 3,58%.

La recent aprovació de l'Estatut del Treball Autònom ha ofert una major seguretat jurídica i protecció social per al col·lectiu. Per províncies, cal destacar el paper de Lleida, on el nombre de treballadors per compte propi està a punt d'arribar als 40.000 (els treballadors en règim general a finals de l'agost eren 142.591).

La CTAC-UGT de Catalunya espera que l'adaptació de la llei a l'àmbit català, que s'ha de posar en marxa en les properes setmanes, superi les previsions i que les garanties que s'atorguen al treball per compte propi facin més atractiva l'autocupació de qualitat en el mercat de treball català.



Comentaris

    Powered by LifeType