Vídeobloc de la UGT de Catalunya

Inici   Xarxa sindical

14 Des, 2007

Desembre: Arriba el calvari per als treballadors del Comerç

Llargues jornades, baixos salaris i impossibilitat de conciliar vida laboral i familiar. Les condicions en què treballen els empleats del comerç s'acentua aquest mes.
 (Segueix)
223 lectures

12 Des, 2007

Concentració en el sector de l’educació privada

400 representants de l’educació privada s’han concentrat a Barcelona per reclamar el desbloqueig del Conveni col.lectiu. (Segueix)
215 lectures

11 Des, 2007

La UGT critica la futura llei d'educació de Catalunya

La UGT denuncia que la futura llei d'educació de Catalunya podria permetre l'entrada del sector privat en la gestió dels centres públics. (Segueix)
197 lectures

10 Des, 2007

Roda de premsa sobre la Llei d'educació

Aquest matí ha tingut lloc a la sala de premsa de la UGT de Catalunya, una roda de premsa sobre la nova llei d'educació.
 (Segueix)
194 lectures

5 Des, 2007

Seguiment massiu de la vaga de sanitat privada

Es calcula que fins a un 90% de treballadors va recolzar i seguir la vaga que es va realitzar ahir en el sector de la sanitat privada en protesta pel gran índex de precarietat laboral existent.

 (Segueix)
222 lectures

4 Des, 2007

Avui vaga en el sector de sanitat privada

Avui s'ha iniciat a la sanitat privada una vaga que durarà 1 dia, en protesta contra l'estancament en les negociacions del conveni col·lectiu del sector.

 (Segueix)
176 lectures

3 Des, 2007

Congrés Extraordinari de MCA-UGT de Catalunya

El passat divendres i dissabte es va celebrar a l’Hospitalet del Llobregat, el Congrés Extraordinari de la Federació del Metall i de la Construcció de la UGT de Catalunya. L’acte també es va poder seguir en directe des de la nova web de la UGT de Catalunya.

Manuel Gallardo, fins dissabte Secretari General, es va acomiadar després de 8 anys al capdavant de la Federació i va donar pas a la nova responsable, Isabel Martínez.

L’acte es va concloure amb les intervencions de Josep Huguet (Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya), Maria del Mar Serna (Consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya), Josep Maria Álvarez (Secretari General de la UGT de Catalunya), Manuel Fernández “Lito” (Secretari General de la MCA-UGT Federació Estatal) i Isabel Martínez (nova Secretaria General de la MCA-UGT de Catalunya).

 (Segueix)
230 lectures

3 Des, 2007

Presentació d'un nou informe i guia sindical sobre discapacitats

Aquest matí ha tingut lloc a la sala de premsa de la UGT de Catalunya, la presentació de l'informe "Visibilitzem la diversitat funcional" i de la "Guia sindical per a la no discriminació de les persones amb discapacitat".

 (Segueix)
150 lectures

3 Des, 2007

AVALOT presenta les signatures de la seva iniciativa popular

El passat dijous, 30 de novembre, va tenir lloc el lliurament de signatures en el Palau de la Generalitat amb motiu de la iniciativa legislativa popular que va presentar “AVALOT” per facilitar l’accès dels joves a una vivenda digna.

A continuació podeu escoltar les declaracions de Chakir El Homrani, Portaveu dels joves de la UGT de Catalunya.

 (Segueix)
146 lectures

29 Nov, 2007

Manifestació dels treballadors de sanitat privada al centre de Barcelona

Ahir, un miler de treballadors del sector de Sanitat Privada es van manifestar pel centre de Barcelona per denunciar la precarietat laboral i salarial que pateixen.
 (Segueix)
165 lectures

28 Nov, 2007

Entrevista a Jose Mª Álvarez a Cadena Ser Catalunya

Ahir, en el programa 'El Balcó' de Cadena Ser Catalunya va tenir lloc una entrevista amb Josep Mª Álvarez. El motiu de l'entrevista va estar relacionada amb la manifestació que tindrà lloc per protestar sobre l'actual situació de rodalies i l'AVE.
 (Segueix)
175 lectures

28 Nov, 2007

UGT anuncia aturades parcials a RENFE durant el mes de desembre

Els tres sindicats majoritaris han anunciat aturades parcials en el servei de RENFE a Catalunya durant els dies 1 i 9 de desembre. Els sindicats han precisat que les protestes es faran en dissabte, diumenge i festius per minimitzar l’impacte en els passatgers. (Segueix)
160 lectures

26 Nov, 2007

La UGT proposa un canvi en la gestió de les entitats de serveis d'ocupació de Catalunya

El nostre sindicat ha denunciat avui en roda de premsa, la precarietat laboral que pateixen els més de 1.400 treballadors que es dediquen a les polítiques actives d'ocupació que subvenciona la Generalitat de Catalunya.
 (Segueix)
117 lectures

23 Nov, 2007

Aprovada la nova llei de reforma de la Seguretat Social

El Govern premiarà als que es jubilen als 70 anys, segons la Llei aprovada pel Congrès dels Diputats. Francesc Garsaball, Secretari general de la Federació de Jubilats i Prejubilats de la UGT de Catalunya, no està d'acord amb aquesta nova llei mentre hi hagi prejubilacions forçoses.
 (Segueix)
131 lectures

22 Nov, 2007

Pepe Álvarez a la tertúlia de 'La Nit de RAC1"

A continuació podeu escoltar les declaracions realitzades per Pepe Álvarez en la tertúlia d'aquesta setmana en el programa "La Nit de RAC1". (Segueix)
108 lectures

22 Nov, 2007

Flex tanca la seva planta d'Esparraguera

L'empresa de matalassos Flex, tanca la seva planta d'esparraguera i la porta a Getafe, Sevilla i Tenerife.

 (Segueix)
173 lectures

16 Nov, 2007

Entrevista a Óscar López a COM Ràdio

Entrevista a Óscar López, Secretari Gral. de la Federació de Comerç, Hosteleria i Joc de la UGT de Catalunya des de la jornada celebrada a la seu de Las Ramblas sota el títol "El Comerç, una proposta de futur".
 (Segueix)
137 lectures

16 Nov, 2007

L'IPC puja un 1'2% a Catalunya

L'encariment d'alguns productes com el pa i la llet han fet que l'IPC hagi pujat un 1'2% a Catalunya. El preu dels cereals és el causant de la pujada de molts dels aliments.
 (Segueix)
113 lectures

13 Nov, 2007

La UGT exigeix als empresaris del Comerç complir amb la jornada laboral

Els responsables del sector de Comerç de la UGT de Catalunya van explicar ahir dilluns en roda de premsa la situació catastròfica que suposa el mes de desembre i la campanya de Nadal per als 300.000 treballadors i treballadores del sector comercial al nostre país, pel que fa a la càrrega de treball, els efectes sobre la salut i la impossible conciliació de la vida laboral i familiar.

A continuació podeu veure Òscar López, Secretari general de la Federació de Comerç i Hosteleria en la roda de premsa d'ahir.

 (Segueix)
147 lectures

9 Nov, 2007

Concentració davant les portes del centre de Can Brians

Ahir dijous va tenir lloc una concentració de funcionaris de la pressó de Can Brians. Els treballadors van reclamar davant les portes del centre, mesures urgents per garantir la seva seguretat, després que dos funcionaris fossin atacats per un presoner.
 (Segueix)
166 lectures

6 Nov, 2007

Baixa l'atur a Catalunya

L'atur baixa lleugerament a Catalunya durant el mes d'Octubre i el número desocupats es situa en 222.000 persones. El descens ha estat inferior al del mateix mes de l'any anterior.
 (Segueix)
147 lectures

5 Nov, 2007

Aprovat l'ajut d'accés a la vivenda de lloguer

El Consell de Ministres va aprovar el passat divendres, una renda de 210 euros mensuals per facilitar l'accés a una vivenda de lloguer. La iniciativa està pensada pels joves d'entre 22 i 30 anys i amb una renda anual inferior als 22.000 uros. Serà a partir de l'1 de Gener vinent que entrarà en vigència aquesta ajuda.

 (Segueix)
130 lectures

30 Oct, 2007

Tertúlia sobre la falta de seguretat a les obres de l'AVE

A continuació podeu escoltar la tertúlia que va tenir lloc ahir pel matí al programa informatiu "Com t'ho diria" de COM Ràdio en el que es va tractar la falta de seguretat que estan tenint les obres de l'AVE.
 (Segueix)
136 lectures

29 Oct, 2007

Reportatge sobre les incidències a la xarxa de rodalies a Catalunya

Reportatge sobre les numeroses incidències a la xarxa de rodalies a Catalunya. En el mes d'agost es van produïr inicidències per la pluja. Les errades en el serveis han estat algo habitual a Barcelona. UGT denuncia la falta d'inversions a la xarxa.
A continuació podeu escoltar les declaracions als informatius de 'La Sexta' de Eva Granados, Secretaria de Política Institucional de la UGT de Catalunya.
 (Segueix)
139 lectures

29 Oct, 2007

200 treballadors del sector càrnic es manifesten al centre de Barcelona

Uns 200 treballador/es del sector càrnic de Catalunya s'han manifestat el divendres migdia pel centre de Barcelona. Els treballador/es van reclamar millores laborals i que el salari mínim sigui de 1.000 euros al mes.
 (Segueix)
123 lectures

29 Oct, 2007

L'atur trimestral registra números negatius

El passat divendres es van donar a conèixer les dades de l'EPA (Enquesta de Població Activa) en les que cal destacar que l'atur ha augmentat durant l'últim trimestre a Catalunya en 28.000 persones. L'atur es situa en el 6,76%, tot i que l'ocupació ha augmentat en el conjunt de l'estat espanyol.
 (Segueix)
118 lectures

26 Oct, 2007

Tertúlia sobre la crisi de rodalies a "El matí de Catalunya Ràdio"

A continuació podeu escoltar la tertúlia que va tenir lloc ahir en el programa de Antoni Bassas a Catalunya Ràdio on es va parlar sobre la crisi del transport a Barcelona i l'estudi que ha presentat la UGT de Catalunya.
 (Segueix)
129 lectures

26 Oct, 2007

Malestar a Correus de Montcada i Reixach

L'alcalde Montcada i Reixach i els representats de la UGT de Correus avisen que prendran mesures dràstiques si no es posa en funcionament el nou local del servei postal en breu.
 (Segueix)
110 lectures

25 Oct, 2007

Entrevista amb Neus Munté a 'Els Matins' de TV3

Aquest matí a "Els Matins" de TV3 ha tingut lloc una entrevista amb Neus Munté, Secretaria d'Ocupació i Educació de la UGT de Catalunya en el que s'han tractat els problemes de transports que pateix Barcelona i rodalies i com afecten als treballadors.
 (Segueix)
145 lectures

25 Oct, 2007

Entrevista a la responsable de sanitat privada de la UGT a COM Ràdio

Ahir dijous va tenir lloc en el programa "Com t'ho diria" de COM Ràdio una entrevista amb la responsable de sanitat privada de la UGT de Catalunya. L'entrevista va tractar sobre la sanitat privada a Catalunya i les reinvindicacions dels seus treballadors. Les diferències econòmiques entre la pública i la privada, les mobilitzacions previstes pròximament i els objectius de les protestes van ser alguns dels punts que es van tocar.
 (Segueix)
122 lectures

25 Oct, 2007

Entrevista amb Eva Granados sobre l'actual situació de Rodalies a RAC1

Ahir dimecres va tenir lloc a RAC1 una entrevista amb Eva Granados sobre l'actual situació de Rodalies.
 (Segueix)
111 lectures

25 Oct, 2007

Panrico es planteixa la reducció de la plantilla a Santa Perpètua de la Mogoda

L'empresa PANRICO ha plantejat la reducció de la seva plantilla a la fàbrica de Santa Perpètua de la Mogoda. UGT ha apuntat que aquesta situació no es podrà resoldre fins el mes de desembre i no descarta que es pugui paliar la reducció de plantilla aportant noves línies de producció d'altres plantes.
 (Segueix)
112 lectures

24 Oct, 2007

Treballadors d'empreses automovilístiques es manifesten a Barcelona

Treballador/es de Mercedes Benz i d'altres empreses automovilístiques es van manifestar a Barcelona, ahir dimarts, en defensa dels seus llocs de treball després de conèixer el proper tancament de les seves plantes.
 (Segueix)
106 lectures

23 Oct, 2007

Tertúlia sobre les deficiències en infraestructures ferroviàries a TV3

Després de la tensa jornada d'ahir a Barcelona, per la nit va tenir lloc en el programa de TV3, "La nit al dia", una tertúlia en la que es va analitzar l'actual situació de caos en el transport i els problemes derivats de les deficiències en infraestructures ferroviàries. (Segueix)
115 lectures

22 Oct, 2007

L'empresa MERCK de Mollet del Vallès acomiada a 6 treballadors

L'empresa MERCK de Mollet del vallès ha acomiadat a 6 treballadors de l'àrea d'administració per baix rendiment. Els treballadors temen que sigui l'inici d'un procés de reestructuració que porti al tancament de la planta.
 (Segueix)
140 lectures

22 Oct, 2007

UGT alerta que la contractació en origen no funciona

UGT Catalunya ha demanat que els immigrants que actualment resideixen a Espanya i no tenen papers puguin ser contractats per paliar així el dèficit de contractació en origen. Segons declaracions de Camil Ros, Secretari General d'UGT Girona, l'actual sistema de contractació no funciona i s'ha de realitzar una reforma en les polítiques laborals.
 (Segueix)
112 lectures

22 Oct, 2007

Es lliuren les claus de 31 vivendes de protecció oficial

El passat divendres, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el Secretari General de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, van lliurar les claus de 31 habitatges de protecció oficial al barri del Raval. La iniciativa ha estat impulsada per la Cooperativa del sindicat, "Qualitat i Habitatge Social".
 (Segueix)
93 lectures

19 Oct, 2007

Fort impacte de l'estudi fet per la UGT de Catalunya sobre joves semiemancipats

A continuació podeu veure les notícies aparegudes en tots els mitjans sobre l'estudi realitzat per la UGT de Catalunya sobre els joves emancipats al nostre país.
 (Segueix)
134 lectures

18 Oct, 2007

Segons un estudi de la UGT de Catalunya, 170.000 joves al nostre país són "semiemancipats"

La UGT de Catalunya i l'Avalot han presentat aquest matí l'informe "Semiemancipats: sortir del niu i dependre econòmicament dels pares", sobre la situació que pateixen actualment molts joves al nostre país.
Segons l'estudi del nostre sindicat, un jove d'entre 25 i 29 anys necessita una ajuda familiar "complementària" del 13% sobre el seu salari per subsistir, mentre que en el cas d'una parella jove amb un fill aquest percentatge arriba fins al 26%.
 (Segueix)
128 lectures

15 Oct, 2007

UGT desconvoca les protestes a Correus Sagrera

La UGT ha desconvocat les protestes dels treballadors/es de Correus de la Sagrera. El sindicat ha arribat a un acord per a que l'empresa es comprometi a habilitar autobusos pels 150 treballadors/es afectats pel trasllat de les oficines a la Zona Franca i l'Hospitalet.
 (Segueix)
123 lectures

15 Oct, 2007

L'IPC de setembre es sitúa en el 2,9%

El divendres passat van aparèixer les dades de l'IPC del mes de Setembre. Els preus van pujar durant el mes passat dues dècimes a Catalunya. L'IPC s'ha sitúa en el 2,9%, la més alta de tot l'Estat.

 (Segueix)
107 lectures

10 Oct, 2007

UGT explica en roda de premsa la situació de precarietat que pateixen els 13.000 treballadors del sector de sanitat privada

Aquest matí ha tingut lloc una roda de premsa on s'ha radiografiat el sector de sanitat privada al nostre país. Sector en el que treballen uns 13.000 professionals en condicions cada cop més precàries.
Els responsables del sector, Maria Sardà i Cristina Guillermo també han explicat l'estancament en què es troba la negociació del conveni col·lectiu, degut al continu de propostes inacceptables de la patronal, i que probablement comportarà mobilitzacions si la situació no canvia.
 (Segueix)
119 lectures

10 Oct, 2007

Entrevista amb Josep Maria Álvarez a COM Ràdio

El passat dilluns va tenir lloc en els estudis de COM Ràdio, una entrevista amb Josep Maria Álvarez. Dins de l'espai "Com t'ho diria", el Secretari General de la UGT va realitzar un repàs a l'actualitat.
 (Segueix)
102 lectures

9 Oct, 2007

Els treballadors de Correus tornen a realitzar talls en les obres de l'AVE

Els treballadors de Correus de la Sagrera van tornar aturar ahir i avui les obres del TGV en contra del trasllat de la plantilla a altres fàbriques.
 (Segueix)
120 lectures

9 Oct, 2007

Signatura del Pacte Nacional per l'Habitatge

Més de 30 agents socials van signar ahir el Pacte Nacional per l'Habitatge, que preveu la construcció de 160 mil vivendes protegides i l'objectiu d'aconseguir sòl per a 250 mil més.
A continuació podeu escoltar les declaracions dels participants a la signatura.
 (Segueix)
95 lectures

8 Oct, 2007

Avui es signarà el Pla Nacional de l'Habitatge

Avui dilluns es signarà el Pacte de la Vivenda on participaran Govern, Constructores i Sindicats. El gran objectiu d'aquest pacte es potenciar els pisos de protecció oficial.
 (Segueix)
124 lectures

8 Oct, 2007

Els treballadors de Correus tallen les obres de l'AVE

Els treballadors de Correus de la Sagrera van tallar el passat divendres 5 d'octubre el pas a les obres de l'AVE durant mitja hora en protesta pel desconeixement del lloc on seran traslladats un cop s'enderroqui l'edifici de les seves oficines.Avui dilluns es tornaran a realitzar actes de protesta.
 (Segueix)
117 lectures

8 Oct, 2007

Mercedes Benz ha anunciat el tancament de la planta de Sant Andreu

La marca de cotxes alemana "Mercedes Benz" ha anunciat el tancament de la planta que té a Sant Andreu on treballen més de 300 persones. Aquest tancament obre la polèmica de l'especulació ja que la planta es troba en el traçat de l'AVE, per tant els terrenys de la factoria estarien sobrevalorats en el seu preu.
 (Segueix)
122 lectures

5 Oct, 2007

Debat sobre l'atur a 'Els Matins' de TV3

Debat emès el passat 4 d'octubre en el programa 'Els Matins' de TV3 sobre les últimes dades del mes d'agost sobre l'atur.
A continuació podeu escoltar les intervencions realitzades per la nostra companya Neus Munté.
 (Segueix)
116 lectures

4 Oct, 2007

UGT recolza el Pacte Nacional de l'Habitatge

El Pacte Nacional de l'Habitatge recupera el recolzament del sindicat UGT i per tant signarà el nou acord. Des del sindicat però es deixa ben clar que el 'sí' votat és un 'sí' crític però que reconeix el pas endavant que representa el nou pacte.

 (Segueix)
118 lectures

4 Oct, 2007

Aprovada la nova Llei de serveis socials

S'ha aprovat per unanimitat la nova Llei de serveis socials que universalitza el dret de rebre assistència social. La llei entrarà en vigor el proper 1 de gener. (Segueix)
129 lectures

4 Oct, 2007

Entrevista a Magdalena Álvarez sobre rodalies RENFE

El passat dimarts, la Ministra de Foment va ser entrevistada en el programa de TV3 "La nit al dia". A continuació podeu veure un tall de l'entrevista en la que la Ministra respon a les preocupacions dels sindicats respecte al tema.
 (Segueix)
125 lectures

2 Oct, 2007

Descens de l'atur durant el mes de setembre

Durant el mes de setembre el número d'aturats. Catalunya ha estat la Comunitat on més ha baixat.
 (Segueix)
157 lectures

2 Oct, 2007

Entrevista amb la Secretaria de personal laboral FETE-UGT

Ahir 1 d'octubre va tenir lloc a COM Ràdio en l'espai 'Com t'ho diria' una entrevista amb la Secretaria de personal laboral de la Federació de treballadors de l'Educació (FETE), Ángela Rodríguez. El motiu de l'entrevista, les mobilitzacions protesta de els/les treballador/es de guarderies privades.
 (Segueix)
117 lectures

1 Oct, 2007

'Antirisc'

Secció 'Antirisc' del programa 'Amb tu' nº2 dedicat a la prevenció de riscos a la feina. (Segueix)
108 lectures

26 Set, 2007

Reportatge sobre els salaris a Espanya

Espanya és l'únic país de la OCDE on els salaris reals han caigut mentre l'economia ha crescut. (Segueix)
238 lectures

25 Set, 2007

Entrevista a Pepe Álvarez a 'Els Matins' de TV3

Entrevista realitzada el passat dilluns 24 de setembre en l'espai matinal de TV3 'Els matins' sobre temes d'actualitat.
 (Segueix)
135 lectures

25 Set, 2007

Entrevista a Pepe Álvarez a Catalunya Ràdio

Entrevista realitzada el passat divendres 21 de setembre a Pepe Álvarez a Catalunya Ràdio sobre temes d'actualitat. (Segueix)
113 lectures

21 Set, 2007

Setmana europea de la mobilitat

Aquesta setmana es celebra la setmana europea de la mobilitat. Pocs són els que estan substituint el cotxe pel transport públic. (Segueix)
157 lectures

20 Set, 2007

Valoracions sobre l'acord en infraestructures

Sindicats i empresaris valoren molt positivament l'acord en que han arribat el Govern central i la Generalitat en matèria d'inversió en infraestructures a Catalunya.
 (Segueix)
152 lectures

20 Set, 2007

UGT demana ajudes per a les persones amb càrregues familiars

UGT demana ajudes per a les persones que es veuen obligades a reduir la seva jornada o buscar feines a temps parcials per tenir que atendre a les seves obligacions familiars. Aquest col·lectiu està majoritàriament format per dones.
 (Segueix)
159 lectures

19 Set, 2007

Nou Pla de la Vivenda

A partir de l'1 de gener del 2008 entrarà en vigor el nou Pla de la Vivenda. Els joves que estiguin sota règim de lloguer i que no superin els 28.000 euros bruts anuals podràn demanar els nous ajuts.
 (Segueix)
200 lectures

18 Set, 2007

Pepe Álvarez a 'Els Matins' de TV3

A continuació podeu veure l'entrevista realitzada a Pepe Álvarez, el passat mes d'agost a 'Els Matins' de TV3.
 (Segueix)
156 lectures

18 Set, 2007

Sentència del Jutjat Social desfavorable a 'El Corte Inglés'

Una sentència del Jutjat Social de Barcelona declara que El Corte Inglés ha discriminat per raó de sexe les treballadores de quatre dels seus centres a l'hora de cubrir càrrecs de responsabilitat. La sentència dóna la raó a la denúncia feta per UGT.
 (Segueix)
166 lectures

17 Ago, 2007

UGT de Catalunya denuncia negligències a l'empresa de pirotècnia 'IGUAL'

La UGT ha denunciat negligències en l'empresa de pirotècnia del Garraf on el dia 13 va morir una treballadora. Segons els responsables del sector no és la primera vegada que es detecten irregularitats greus en aquesta empresa.
 (Segueix)
233 lectures

16 Ago, 2007

Josep Maria Álvarez dóna inici a les festes de Gràcia

El passat dimarts per la tarda va tenir lloc el pregó d'inici de les festes del barri de Gràcia de Barcelona i que va realitzar Josep Maria Álvarez. En el seu discurs va fer referències a la situació complexa que viu avui dia la ciutat amb problemes en infraestructures vitals com són les del transport i l'energia.
 (Segueix)
164 lectures

13 Ago, 2007

L'IPC baixa un 0'7% durant el mes de juliol

A Catalunya l'IPC ha baixat un 0,7% respecte el mes anterior, coincidint amb les rebaixes, però els preus es mantenen tres punt per sota del conjunt de l'estat. Els sindicats adverteixen que la inflació si que existeix en els productes bàsics com els alimentaris o la vivenda.
 (Segueix)
163 lectures

10 Ago, 2007

Queixes sobre les carències en el transport sanitari

La UGT de Catalunya s'ha queixat de les carències existents avui dia en el transport sanitari, tant de vehicles com de personal. La UGT demana a l'administració que vigili les empreses que tenen la concesió d'aquests serveis.
 (Segueix)
187 lectures

9 Ago, 2007

L'aeroport en el límit de saturació

Continuen les jornades de cues i aglomeracions en l'aeroport del Prat. AENA va anunciar el passat dia 7 que obrirà un expedient sancionador a Flightcare, una empresa d'handling de l'aeroport. Els treballadors segueixen indicant que estan al límit de la saturació.
 (Segueix)
164 lectures

8 Ago, 2007

Presentació III Congrés de la Immigració a Catalunya

Avui ha tingut lloc a la sala de premsa de la UGT de Catalunya, la presentació del III Congrés de la Immigració a Catalunya, que AMIC - UGT de Catalunya organitza els dies 17 i 18 de novembre a Salt (Girona) sota el títol "Anem per feina! Món laboral i immigració a Catalunya".
 (Segueix)
185 lectures

6 Ago, 2007

Pepe Álvarez pregoner de les festes de Gràcia 2007

Josep Maria Álvarez serà el pregoner de la festa major de Gràcia d'aquest any. L'inici de la festa tidrà lloc el proper 14 d'agost. (Segueix)
206 lectures

3 Ago, 2007

Presentació de l'informe "Els majors de 45 anys: massa grans per treballar, massa joves per jubilar-se"

Ahir va ser presentat davant dels mitjans de comunicació l'informe realitzat per la UGT de Catalunya "Els majors de 45 anys: massa grans per treballar, massa joves per jubilar-se". Aquest informe tracta de les especificitats d'aquest col·lectiu de treballadors i treballadores que pateixen els índexs d'atur més elevats de tota la població.
 (Segueix)
182 lectures

3 Ago, 2007

La plantilla de l'aeroport del Prat s'ampliarà a partir de demà

A partir de demà s'ampliarà el numero de treballadors de l'aeroport del Prat, després que la direcció d'AENA i els sindicats hagin acordat crear 22 noves places per cobrir les necessitats de personal. (Segueix)
157 lectures

2 Ago, 2007

Valoració de l'índex d'atur publicat el mes de juliol

Podeu escoltar les valoracions per part de Neus Munté, aquest matí en roda de premsa sobre l'índex d'atur publicat avui respecte el mes de juliol passat. (Segueix)
181 lectures

2 Ago, 2007

UGT arriba a un acord amb AENA per ampliar la plantilla

UGT i AENA, finalment han arribat a un acord per reforçar el personal de plataforma i operacions durant aquests dies de gran activitat en l'aeroport. És un primer pas per tractar el problema de falta de personal al Prat.
 (Segueix)
147 lectures

2 Ago, 2007

Tertúlia sobre l'actual situació de les infraestructures i la necessitat d'inversions

A continuació podeu veure la tertúlia emesa el passat dimarts en Els Matins de TV3. El tema a tractar: les infraestructures i la necessitat d'inversions. Entre els participants podem veure, el nostre company Frederic Monell.
 (Segueix)
118 lectures

31 Jul, 2007

Saura declara les seves bones intencions al col·lectiu dels Mossos

El Conseller d'interior Joan Saura, va reiterar ahir la voluntat de millorar els salaris dels Mossos i d'implantar l'anomenada segona activitat immediatament. El sindicats es van reunir amb els màxims responsables polítics del cos per primer cop després de les eleccions sindicals de la setmana passada, en les que la UGT s'ha consolidat com la força majoritària.
 (Segueix)
150 lectures

31 Jul, 2007

UGT continua la campanya d'exempció d'IVA en els bolquers

Consumidors i sindicats insisteixen en que els bolquers són un bé de primera necessitat, i demanen que s'elimini l'IVA del 16% propi dels articles de luxe. (Segueix)
124 lectures

30 Jul, 2007

UGT avança la necessitat d'ampliar la plantilla a l'aeroport de Girona

L'aeroport de Girona-Costa Brava vol ampliar la seva oferta i poder obrir les 24 hores a partir de la tardor d'aquest any. UGT de Catalunya avança que per oferir el servei ininterromput és necessària l'ampliació de la plantilla existent.
 (Segueix)
142 lectures

30 Jul, 2007

L'atur disminueix en l'últim trimestre

El passat dia 27 es van publicar les dades sobre l'atur en l'últim trimestre. Les xifres són les més baixes des de 1978 però el sindicat fa especial atenció en que els contractes laborals que s'estan efectuant són massa precaris.
 (Segueix)
115 lectures

30 Jul, 2007

Homenatge als morts fa un any en l'obra del carrer Almogàvers de Barcelona

El passat divendres 27 es va realitzar una concentració per part dels representats sindicals i familiars de les víctimes de l'accident succeït farà un any al carrer Almogàvers de Barcelona.

Fins el 20 de juny d'aquest any, 20 persones ja han perdut la vida en el sector de la Construcció i s'han registrat més de 200 accidents greus.

 (Segueix)
116 lectures

27 Jul, 2007

Spot CRESC - Centre de Recerca Econòmica i Social de Catalunya

A continuació podeu veure l'espot del Centre de Recerca Econòmica i Social de Catalunya. Entitat que vol donar resposta concreta a les necessitats d'anàlisi de determinats aspectes de la realitat mitjançant estudis, informes i documents d'anàlisi.

No oblideu de visitar la seva web: www.cresc.org.

 (Segueix)
122 lectures

26 Jul, 2007

Concentració protesta a DOGI

400 persones es van concentrar ahir com a reacció de protesta davant la decisió de l'empresa tèxtil DOGI a realitzar un nou expedient de regulació que afectarà a 170 treballadors de la plantilla.

 (Segueix)
118 lectures

26 Jul, 2007

Ressò de l'informe 'Cap a una millor ordenació del temps de treball'

Diferents mitjans es van fer ressò de la roda de premsa que va tenir lloc ahir sobre la publicació de l'informe 'Cap a una millor ordenació del temps de treball'. (Segueix)
134 lectures

25 Jul, 2007

La UGT de Catalunya presenta l'informe 'Cap a una millor ordenació del temps de treball'

La UGT de Catalunya ha presentat aquest matí en roda de prema l'informe 'Cap a una millor ordenació del temps de treball', en el que s'analitza les jornades laboral que realitzem els treballadors i treballadores de Catalunya. Segons l'estudi del nostre sindicat, els catalans treballem una mitjana de 35,8 hores setmanals, el que suposa la jornada més llarga des de l'any 1999.
 (Segueix)
154 lectures

25 Jul, 2007

Tertúlia sobre inframileurisme a TV3

Ahir dimarts va tenir dins del programa El Club (TV3), un espai-tertúlia que tractava el inframileurisme (sous per sota dels 1.000 euros). En aquest col·loqui van intervenir els companys Chakir El Homraini (Avalot) i Maria José Alonso (Presidenta del Comitè d'empresa d'un dels centres de Caprabo).
 (Segueix)
127 lectures

24 Jul, 2007

En breu es signarà el Pacte Nacional de la Vivenda

El Govern preveu signar el borrador del Pacte Nacional de la Vivenda, la setmana vinent. El nostre sindicat veu masses presses per part de l'Administració en tancar el pacte.

 (Segueix)
144 lectures

23 Jul, 2007

La UGT de Catalunya fa balanç de la Negociació Col·lectiva al nostre país

Aquest matí ha tingut lloc a la sala de premsa de la UGT de Catalunya, el balanç de la Negociació Col·lectiva a Catalunya durant aquest any . La roda de premsa ha estat a càrrec d'Isabel Martínez i Josep Montoya, secretaria de política sindical i política sectorial, respectivament.

 (Segueix)
121 lectures

23 Jul, 2007

Les noves places de FP no responen a les necessitats del mercat

L'últim informe de la UGT sobre la situació de la Formació Professional a Catalunya alerta que les noves places ofertades aquest any no responen a les necessitats reals del mercat.
 (Segueix)
132 lectures

20 Jul, 2007

Roda de premsa-presentació "Fundació Santos Santamaría"

Ha tingut lloc avui divendres per part del sindicat de mossos de la UGT de Catalunya, SAP-APPAC, la presentació de la "Fundació Santos Santamaría". Organisme que donarà cobertura als agents en totes les eventualitas que puguin sorgir del desenvolupament de la tasques policials.
 (Segueix)
157 lectures

20 Jul, 2007

Debat sobre assetjament sexual a RNE

Ahir dia 19, va tenir lloc a RNE un interessant debat sobre l'assetjament sexual, on va participar la secretaria de política de la Dona i Igualtat, Carme Simarro.
 (Segueix)
157 lectures

19 Jul, 2007

UGT Catalunya es suma al recolzament públic al traçat de l'AVE pel centre de Barcelona

UGT s'ha sumat als arquitectes, enginyers i al món empresarial per donar recolzament al traçat del tunel de l'AVE pel centre de Barcelona. Es reclama poder exercir un cert control sobre la seguretat de les obres per evitar accidents laborals.
 (Segueix)
149 lectures

19 Jul, 2007

La signatura del nou conveni d'Hosteleria genera incidents

La setmana passada es va signar el nou conveni del sector d'Hosteleria on s'aconseguit la fita de que cap treballador cobri per sota dels 1.000 euros. Moments abans de la signatura van tenir lloc uns desagradables incidents, en els que seguidors de CCOO van agradeir físicament a delegats d'UGT que entraven a la signatura del nou conveni.
 (Segueix)
336 lectures

18 Jul, 2007

AVALOT demana més implicació a l'Administració a l'hora de fer complir la reforma laboral

Els mitjans de comunicació es fan resó de la presentació de l'informe de contractació laboral que va tenir lloc ahir per part d'AVALOT.
 (Segueix)
135 lectures

17 Jul, 2007

AVALOT presenta l'informe de control de contractació

Com és habitual, l'AVALOT ha elaborat l'informe de control de la contractació durant el primer trimestre de 2007. Avui ha tingut lloc a la sala de premsa de la UGT de Catalunya, la presentació d'aquest informe davant dels mitjans de comunicació.
 (Segueix)
129 lectures

5 Jul, 2007

Jornada sobre la Llei de l'autonomia personal i nova llei de serveis socials

El passat 2 de juliol va tenir lloc a la sala brigades de la UGT de Catalunya una interessant jornada. En aquesta es va analitzar a través de diferents intervencions la nova llei de promoció de l'autonomia personal i la llei de serveis socials de Catalunya.
 (Segueix)
180 lectures

4 Jul, 2007

L'atur va crèixer durant el mes de juny

L'atur va augmentar a Catalunya durant el passat mes de juny. Unes 600 persones (0'8%) s'ha incorporat entre el grup d'aturats, situant-se el numero total d'aturats en 250.000 persones. En canvi en el resta d'Espanya, l'atur ha baixat. (Segueix)
161 lectures

3 Jul, 2007

UGT reclama millores en la Formació Professional

La patronal i els sindicats reclamen una millora de la Formació Professional per posar punt i final a les dificultats actuals en la contractació de personal qualificat.
 (Segueix)
159 lectures

2 Jul, 2007

Els transportistes són un dels col·lectius amb més riscos d'accidents laborals

Un dels col·lectius que tenen més accidents és el dels transportites sobretot quan condueixen furgonetes. Ells mateixos ho atribueixen a les hores que es pasen al volant i a les exigències de lliurament per part dels empresaris. (Segueix)
175 lectures

29 Jun, 2007

Entrevista a Salvador Duarte a COM Ràdio

Ahir es va aprovar el nou Estatut professional dels autònoms, on l'equiparació amb el règim general de la seguretat social suplirà algunes de les càrencies del col·lectiu.
 (Segueix)
174 lectures

27 Jun, 2007

Debat sobre la situació ferroviària de Rodalies de Barcelona

Debat emès el passat dilluns a la nit en el programa de TV3, "La nit al dia" en el que es va analitzar l'actual situació de Rodalies de RENFE a Barcelona i en el que van estar presents els sindicats majoritaris. Per part del nostre sindicat ens va representar el company, Francesc Cárdenas de la Federació de Transports de la UGT de Catalunya.
 (Segueix)
196 lectures

26 Jun, 2007

Nova convocatòria de places per mestres i professors

El Departament d'educació ha signat un conveni amb els principals sindicats educatius per convocar unes 20.000 places de mestres i professors en els propers 4 anys.
 (Segueix)
214 lectures

25 Jun, 2007

Possibles acomiadaments a Nissan

Nissan pretén acomiadar a 450 treballadors de la fàbrica de la zona franca l'any que ve. Els sindicats volen negociar per evitar que es porti a terme. (Segueix)
194 lectures

22 Jun, 2007

A Port Aventura cap treballador estarà per sota dels 1.000 euros

La campanya portada a terme pel nostre sindicat i que reivindica que cap salari estigui per sota dels 1.000 euros va aconseguint els seus objectius. A l'empresa Port Aventura i dins del marc del nou conveni s'ha aconseguit aplicar.

 (Segueix)
196 lectures

21 Jun, 2007

Signatura d'un acord de coalició entre SAP-UGT i APPAC

Avui ha tingut lloc la signatura de l'acord de coalició entre SAP-UGT (Sindicat Autònom de Policia) i APPAC (Associació Professional de la Policia Autonòmica de Catalunya). La nova gran formació sindical representarà més del 50% dels 12.000 agents del Cos de Mossos d'Esquadra. Al finalitzar la signatura de l'acord, ha tingut lloc una roda de premsa davant dels mitjans de comunicació.
 (Segueix)
200 lectures

20 Jun, 2007

30 aniversari del primer Congrès de MCA-UGT en democràcia

Ahir va tenir lloc la celebració del 30 aniversari del primer congrès en democràcia d'un sindicat (MCA-UGT) a Barcelona. Més d'un millar de persones es van aplegar amb motiu d'aquesta commemoració.
 (Segueix)
202 lectures

19 Jun, 2007

L'AVALOT continua amb la seva recollida de signatures a favor d'un habitatge digne

L'AVALOT continua la seva campanya a favor de l'habitatge digne. El passat dissabte, els mercats van ser l'escenari de les seves reivindicacions. Recordem que aquesta recollida de signatures (50.000) pretén presentar una iniciativa legislativa popular en el Parlament.
 (Segueix)
206 lectures

19 Jun, 2007

Roda de premsa dels actes commemoratius del 30 aniversari del XV congrés d'UGT-Metall

Ahir va tenir lloc a la UGT de Catalunya, la roda de premsa on es va presentar els actes de commemoració del 30 aniversari del XV congrés d'UGT-Metall. L'acte va comptar amb la presència de Lito, secretari general de la MCA, Josep Mª Álvarez, secretari general de la UGT de Catalunya i Manuel Gallardo, secretari general de MCA-UGT de Catalunya.
 (Segueix)
197 lectures

13 Jun, 2007

Jornada sobre el futur model ferroviari català

Ahir va tenir lloc a la seu de la UGT de Catalunya una interessant jornada sobre el futur model ferroviari català. (Segueix)
250 lectures

11 Jun, 2007

Diàlegs de l'anuari sociolaboral 2006

El passat dijous va tenir lloc a la seu de la UGT de Catalunya, el nou format de presentació de l'anuari sociolaboral realitzat pel CRESC. Aquest any 2007 es va realitzar en forma de 3 diàlegs.
El primer diàleg "Índex de Qualitat del Treball (IQT) va ser realitzat per Eva Granados, secretària de Política Institucional de la UGT de Catalunya, i Luis Toharia, catedràtic de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica de la Universidad de Alcalá de Henares.
El segon diàleg "Salaris" va ser realitzat per Josep Montoya, secretari de Coordinació Sectorial de la UGT de Catalunya, i Antón Costas, catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona.
I el ter diàleg "Universitat - I+D+I" va córrer a càrrec de Neus Munté, secretària d'Ocupació i Educació de la UGT de Catalunya, i Josep Joan Moreso, rector de la Universitat Pompeu Fabra.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Jose Mª Álvarez, va clausurar l'acte.
 (Segueix)
347 lectures

11 Jun, 2007

Presentació informe d'anàlisi Formació Professional

El divendres passat va tenir lloc la roda de premsa presentació de l'informe d'anàlisi de la Formació Professional al nostre país. Les companyes Neus Munté i Eva Granados van donar els 10 punts claus a solucionar per a un bon funcionament.
 (Segueix)
208 lectures

6 Jun, 2007

Presentació anuari sociolaboral 2006

Aquest matí ha tingut lloc a la sala de premsa de la UGT de Catalunya, la roda de premsa on s'ha presentat l'anuari sociolaboral 2006. La presentació davant dels mitjans de comunicació ha estat a càrrec dels companys, Jaume Collboni i Carme Rangil.
 (Segueix)
196 lectures

28 Mai, 2007

Mar Serna veu factible el salari mínim de 1.000 euros

A continuació podeu veure les declaracions fetes per la Consellera de treball, Mar Serna en Els Matins de TV3 sobre les declaracions de Pepe Álvarez en les que es comprometia a lluitar per un salari mínim de 1.000 euros.
 (Segueix)
248 lectures

25 Mai, 2007

Entrevista a Miquel Pueyo a COM Ràdio

A continuació podeu escoltar l'entrevista a Miquel Pueyo, Secretari general de la UGT del sector de presons amb motiu de la propera inauguració de Can Brians 2. Aquest centre pretén donar acollida a 1.500 reclusos i ajudarà per descongestionar l'actual saturació dels centres penitenciaris a Catalunya.
 (Segueix)
211 lectures

24 Mai, 2007

Finalitza la cimera de sindicats europeus

Avui finalitza la cimera de sindicats europeus celebrada a Sevilla. En la última jornada la Secretaria general del sindicat suec "LO" Wanja Lundby assumirà la Presidència de la CES en substitució de Cándido Méndez.

 (Segueix)
179 lectures

24 Mai, 2007

Principi d'acord en el conveni provincial del metall de Tarragona

Després d'unes intenses negociacions, els sindicats majoritaris i patronal han arribat a un principi d'acord per signar el conveni provincial del metall de Tarragona. Un conveni que representa la reforma més important feta fins ara.
 (Segueix)
208 lectures

23 Mai, 2007

Entrevista a Pepe Álvarez a Catalunya ràdio

Com sabeu, aquests dies s'està celebrant a Sevilla el Congrés de la Confederació Europea de Sindicats. Ahir, Catalunya Ràdio va emetre una entrevista en la que Pepe Álvarez ens explica quins són els principals temes que s'estan tractant en aquest congrés.
 (Segueix)
201 lectures

22 Mai, 2007

Jornada sobre "Lipoatròfia semicircular"

El passat 15 de maig va tenir lloc a la Sala Brigades de la seu de la UGT de Catalunya, una jornada sobre lipoatròfia semicircular. (Segueix)
622 lectures

22 Mai, 2007

11º Congrés de la Confederació Europea de Sindicats

700 delegats sindicals europeus es reuneixen del 21 al 24 de maig a Sevilla. És el 11º Congrés de la Confederació Europea de Sindicats. L'augment salarial a la zona Euro o la reforma de la Constitució seran alguns dels temes a tractar.
 (Segueix)
243 lectures

16 Mai, 2007

Manuel Royo entrevistat a COM Ràdio

El passat dia 14, Manuel Royo va explicar en els micròfons de COM radio, la difícil situació en que es troba el sector i en quin moment es troben les negociacions pel nou conveni.

 (Segueix)
223 lectures

16 Mai, 2007

Trobada de Jordi Hereu amb sindicalistes de la UGT de Catalunya

El passat dia 14 va tenir lloc un dinar que va aplegar sindicalistes i l'alcaldable del PSC a l'Ajuntament de Barcelona.
Jordi Hereu va demanar als assistents que es movilitzin per evitar l'abstenció i va aprofitar per explicar els seu programa electoral.
 (Segueix)
277 lectures

14 Mai, 2007

Puja l'IPC durant el mes d'abril

El mes d'abril va agumentar el diferencial d'inflacció entre Catalunya i el conjunt de l'Estat espanyol després d'una pujada de preus de l'1,4%. A Cataluya l'IPC dels últims 12 mesos va quedar en un 2,7%, 3 dècimes per sobre de l'espanyol i un punt de l'europeu.
 (Segueix)
248 lectures

10 Mai, 2007

UGT reclama més polítiques socials

Coincidint amb la celebració del dia d'Europa, la UGT de Catalunya ha reclamat més polítques socials. El sindicat fa èmfasi en la necesitat d'establir un salari mínim intereuropeu.
 (Segueix)
203 lectures

9 Mai, 2007

UGT no descarta mobilitzacions a AENA

UGT no descarta mobilitzacions si continua el bloqueig de les negociacions en la direcció d'AENA sobre el personal que ha de conformar la plantilla en la nova terminal sud de l'aeroport del Prat.
 (Segueix)
189 lectures

8 Mai, 2007

Antoni Castells comenta les declaracions de Pepe Álvarez sobre la campanya dels 1.000 euros

El passat dia 3 de maig, el Conseller d'Economia i Finances va ser preguntat per les declaracions de Pepe Álvarez en el programa "Els Matins" de TV3 i Antoni Castells va opinar. (Segueix)
290 lectures

8 Mai, 2007

Entrevista a Chakir, portaveu nacional AVALOT

Com ja sabeu, la UGT ha proposat elevar el salari mínim interprofessional fins els 1.000 euros doncs es considera que amb menys quantitat és impossible viure dignament.

 (Segueix)
215 lectures

4 Mai, 2007

UGT presenta un manifest davant les eleccions municipals

Josep Maria Àlvarez i Isabel Martínez han presentat aquest migdia davant de tots els mitjans de comunicació un manifest adreçat als ajuntaments amb motiu de les properes eleccions municipals del 27 de maig.
 (Segueix)
509 lectures

2 Mai, 2007

Recull de notícies sobre l'1 de maig

Ahir, 1 de maig es va celebrar, un any més, el dia del treballador. Arreu es van realitzar mobilitzacions i actes.
 (Segueix)
282 lectures

27 Abr, 2007

Lliurament dels XIX Premis 1 de maig

Ahir per la tarda van tenir lloc la XIX edició dels premis 1 de maig. Premis que valoren el compromís i les iniciatives que promouen els valors de l'esquerra.
 (Segueix)
239 lectures

26 Abr, 2007

Roda premsa de CCOO i UGT amb motiu de l'1 de maig

Ahir 26 d'abril va tenir lloc a la sala de premsa de la UGT de Catalunya, la roda de premsa conjunta (CCOO-UGT) en la que es va presentar el manifest pel proper 1 de maig sota el lema "Per la igualtat, ocupació i salaris dignes". (Segueix)
245 lectures

24 Abr, 2007

María Teresa Fernández de la Vega guanya el Premi internacional de la dona de la UGT de Catalunya

Ahir dia 23 d'abril va tenir lloc l'entrega dels premis del Dia de la Dona 2007. Enguany, es van atorgar a la Plataforma contra la Violència de Gènere (per la seva trajectòria) i la vicepresidenta i ministra de la presidència del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, que van rebre els premis de mans del secretari general, Josep Maria Álvarez.

 (Segueix)
291 lectures

24 Abr, 2007

Bloqueig del Conveni de Geriatria privada

Ahir 23 d'abril, els treballadors de Geriatria es van manifestar pels carrers de Barcelona. A continuació podeu veure l'entrevista a Sergio Martínez a TV3 en la que va acusar a la Unió Catalana d'Hospitals de bloquejar el Conveni econòmic per a la Geriatria privada, fet que perpètua la situació de precarietat laboral del seu col·lectiu.

 (Segueix)
325 lectures

17 Abr, 2007

Entrevista sobre el sector de Telemarketing a COM Ràdio

A continuació podeu escoltar l'entrevista realitzada a la nostra companya Isabel García, responsable del sector de telemarketing de la UGT de Catalunya a COM Ràdio.
 (Segueix)
232 lectures

16 Abr, 2007

Lleida inicia la campanya 'Posa't a 1.000 euros"

Lleida és una de les zones de l'Estat on els sous són més baixos. Amb motiu d'un estudi realitzat amb aquest motiu, s'ha posat en marxa la campanya 'Posa't a 1.000 euros' per a que cap conveni sigui signat per sota d'aquesta xifra.

 (Segueix)
445 lectures

10 Abr, 2007

Concentració de treballadors del transport sanitari de Catalunya

Treballadors de transport sanitari de Catalunya s'han concentrat avui davant l'edifici de l'Agrupació Mútua de Barcelona per denunciar les precàries condicions laborals i la pèssima gestió de l'empresa en el servei d'ambulàncies en el Baix Llobregat.
 (Segueix)
262 lectures

10 Abr, 2007

Es necessiten més inspectors per reduir la temporalitat

UGT de Catalunya avisa que no es podrà reduir la temporalitat dels contractes de Catalunya si no s'incrementa la plantilla d'inspectors de treball.
 (Segueix)
200 lectures

4 Abr, 2007

Reunió a SEAT per arribar a un acord en la reducció de plantilla

Els sindicats i la direcció de SEAT van estar reunits en la fàbrica de Martorell pre arribar a un acord que haurà de retallar la plantilla en els propers 3 anys per augmentar la competitivitat del grup automovilístic.
 (Segueix)
254 lectures

4 Abr, 2007

L'atur es va reduïr durant el mes de Març

El passat mes de març, l'atur va disminuïr en 2.863 persones, gairebé 3 dècimes millor que la mitjana espanyola. (Segueix)
180 lectures

2 Abr, 2007

Manfiestació dels treballadors del sector geriàtric

Aquest matí ha tingut lloc una manifestació de treballadors/es del sector geriàtric convocada per la UGT de Catalunya. (Segueix)
256 lectures

2 Abr, 2007

Reunió d'executives de zona de la UGT a Tarragona

El passat divendres es van reunir a Tarragona, les executives de la UGT que formen l'arc mediterrani (Catalunya, País Valencià, Aragó, Múrcia i Balears) dins de les reunions de treball per zones que realitza el sindicat.
 (Segueix)
234 lectures

28 Mar, 2007

Presentació de la nova Unió de Guàrdies Civils de Catalunya

Avui ha tingut lloc, la presentació de la nova Unió de Guàrdies Civils de Catalunya a la sala de premsa de Rambles.
 (Segueix)
245 lectures

28 Mar, 2007

Entrevista a Josep María Álvarez a RAC1

Ahir, Pepe Álvarez va visitar els estudis de RAC1 on va realitzar un repàs a l'actualitat dins del programa "El món a RAC1".

 (Segueix)
200 lectures

23 Mar, 2007

La societat civil i empresarial exigeix una gestió des de Catalunya de l'aeroport del Prat

La societat civil i empresarial catalanes van escenificar ahir en l'auditori de l'Escola de negocis IES, el seu posicionament en quant a la gestió de l'aeroport del Prat. Pertanyien a més de 150 associacions i entitats del món econòmic i social que aposten per una gestió descentralitzada i feta des de Catalunya.

 (Segueix)
196 lectures

21 Mar, 2007

Jornada matinal amb motiu del Dia de l'Aigua

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març), la Secretaria de Medi Ambient i Salut Laboral es va organitzar ahir dia 20, una jornada matinal a la seu de la UGT de Catalunya en el que es va tractar temes relacionats amb la gestió de l'aigua com a recurs escàs.

 (Segueix)
245 lectures

16 Mar, 2007

Roda de premsa primer judici discriminació laboral a una persona transexual

Ahir va tenir lloc a la sala de premsa de la UGT de Catalunya, una roda de premsa on el sindicat va donar a conèixer com Euroresidencias va contractar l'afectada, Gina Serra, per dur a terme tasques d'auxiliar de geriatria i com, la mateixa persona que la va contractar, va acomiadar-la 10 dies després al·legant que no havia superat el període de prova. (Segueix)
240 lectures

14 Mar, 2007

L'IPC es van mantenir estable durant el mes de febrer

Els preus del consum del passat mes de febrer a Catalunya, es van mantenir estables respecte mesos anteriors. (Segueix)
280 lectures

14 Mar, 2007

"Amb tu" - Programa nº16

Ja teniu disponible el programa número 16 de la UGT de Catalunya: "Amb tu", emès el passat 9 de març i últim d'aquesta temporada. (Segueix)
270 lectures

8 Mar, 2007

"Amb tu" - Programa nº15

Ja teniu disponible el programa número 15 de la UGT de Catalunya: "Amb tu", emès el passat 3 de març. (Segueix)
243 lectures

2 Mar, 2007

"Amb tu" - Programa nº14

Ja teniu disponible el programa número 14 de la UGT de Catalunya: "Amb tu", emès el passat 23 de febrer. (Segueix)
250 lectures

1 Mar, 2007

"Amb tu" - Programa nº13

Ja teniu disponible el programa número 13 de la UGT de Catalunya: "Amb tu", emès el passat 16 de febrer. (Segueix)
222 lectures

27 Feb, 2007

Roda de premsa presentació memòria AMIC 2006

L'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants de Catalunya (AMIC) ha presentat avui a les 11.30 h. en la sala de premsa de la UGT de Catalunya la memòria del passat any 2006.
 (Segueix)
211 lectures

26 Feb, 2007

V Assemblea AVALOT

El passat dissabte va tenir lloc a la Sala Brigades de la UGT de Catalunya la V Assemblea d'AVALOT. A continuació podeu veure la noticia apareguda a Barcelona Televisió en el informatiu de la nit. (Segueix)
477 lectures

26 Feb, 2007

Campanya "Per un habitatge digne"

El passat dijous l'AVALOT va convocar a tots els mitjans de comunicació a una roda de premsa en un pis de 30 m2 per donar a conèixer la nova campanya de recollida de signatures que té com a finalitat poder presentar una iniciativa legislativa popular que ajudi a resoldre l'actual problemàtica de la vivenda.

 (Segueix)
234 lectures

26 Feb, 2007

Reportatge sobre l'Oficina jove de treball

El passat divendres Barcelona Televisió va emetre un reportatge dins del seu espai informatiu sobre l'Oficina Jove de Treball (OJT). Actualmente aquesta oficina està gestionada per l'Avalot, oferint durant l'any 2006 asessorament a més de 2.800 joves. (Segueix)
217 lectures

21 Feb, 2007

"Amb tu" - Programa nº12

Ja teniu disponible el programa número 12 de la UGT de Catalunya: "Amb tu", emès el passat 9 de febrer. (Segueix)
218 lectures

19 Feb, 2007

"Amb tu" - Programa nº11

Ja teniu disponible el programa número 11 de la UGT de Catalunya: "Amb tu", emès el passat 2 de febrer. (Segueix)
237 lectures

16 Feb, 2007

"Amb tu" - Programa nº10

Ja teniu disponible el programa número 10 de la UGT de Catalunya: "Amb tu", emès el passat 26 de gener. (Segueix)
234 lectures

26 Gen, 2007

"Amb tu" - Programa nº9

Ja teniu disponible el programa número 9 de la UGT de Catalunya: "Amb tu", emès el passat 19 de gener.

 (Segueix)
285 lectures

25 Gen, 2007

UGT Catalunya signa un conveni per construir pisos de protecció oficial

UGT de Catalunya juntament amb CCOO i l'Ajuntament de Barcelona han signat un conveni per a construir 800 pisos de protecció oficial.

 (Segueix)
300 lectures

24 Gen, 2007

UGT i la Unió de Consumidors de Catalunya demanen l'abaratiment del preu dels bolquers

El passat dia 22 va tenir lloc, en roda de premsa, la petició pública de mesures per aconseguir l'abaratiment del preu dels bolquers amb la reducció de l'IVA que se li aplica. La Unió de Consumidor de Catalunya també ha realitzat la mateixa reivindicació.

 (Segueix)
283 lectures

18 Gen, 2007

"Amb tu" - Programa nº8

Ja teniu disponible el programa número 8 de la UGT de Catalunya: "Amb tu", emès el passat 12 de gener. (Segueix)
246 lectures

17 Gen, 2007

Nou Projecte de Llei sobre la Memòria històrica

El Parlament de Catalunya acaba d'aprovar el nou projecte de llei sobre la Memòria històrica. (Segueix)
186 lectures

17 Gen, 2007

Els joves catalans es senten més atrets pel mercat laboral que continuar estudiant

Segons un informe de Caixa Catalunya, els joves catalans es senten més atrets pel mercat laboral que per continuar els seus estudis.

 (Segueix)
195 lectures

17 Gen, 2007

Nou accident laboral a Catalunya

Nou accident laboral, un jove marroquí de 22 anys va morir ahir mentre apuntalava el mur d'una obra que estava a punt d'iniciar-se.

 (Segueix)
234 lectures

16 Gen, 2007

Documental "Los Maestros catalanes, de la Guerra al Exilio"

El passat divendres 14 va ser emès el documental "Los Maestros catalanes, de la Guerra al Exilio" en el Canal 33 dins de l'espai "Millenium". Aprofitem la seva emissió per penjar-lo en el videobloc de la UGT de Catalunya per tots aquells que no van poder veure'l. (Segueix)
306 lectures

16 Gen, 2007

UGT presenta denúncia a una empresa que va intentar obligar a una dona a abortar

Tal i com ens comenta el nostre company Ildefonso Martín avui en el seu bloc, UGT ha denunciat una empresa que condicionava a una treballadora a abortar si volia aconseguir la renovació del contracte. Aquest fet s'ha donat en un restaurant de Girona.

 (Segueix)
236 lectures

11 Gen, 2007

"Amb tu" - Programa nº7

Ja teniu disponible el programa número 7 de la UGT de Catalunya: "Amb tu", emès el passat 29 de desembre.

 (Segueix)
198 lectures

11 Gen, 2007

UGT considera que el salari mínim hauria de ser de 1.000 euros

Aquests dies UGT ha aconsellat que el salari mínim que un treballador hauria de cobrar per tenir una vida digne estaria en els 1.000 euros.

 (Segueix)
233 lectures

10 Gen, 2007

Roda de premsa sector Geriatria

Aquest matí a la sala de premsa de la UGT de Catalunya ha tingut lloc una roda de premsa en la que han estat convocats tots els mitjans de comunicació i on han estat informats de l'actual situació en que es troba el sector de la Geriatria a Catalunya. (Segueix)
283 lectures

9 Gen, 2007

"Amb tu" - Programa nº6

Avui teniu disponible el programa nº6 que es va emetre el passat 22 de desembre.

 (Segueix)
227 lectures

8 Gen, 2007

Roda de premsa amb Pepe Álvarez

El passat dia 3 de desembre va tenir una roda de premsa amb els diferents mitjans de comunicació a la seu de la UGT de Catalunya. Entre d'altres coses, Pepe Álvarez va parlar sobre les dades de l'atur durant l'any 2006, la negociació dels nous convenis colectius i la reforma sobre el tema de la vivenda.

 (Segueix)
255 lectures

8 Gen, 2007

Emissions "Amb tu" per TV Esplugues

A continuació podeu veure íntegrament els programes (2 al 5) emessos per TV Esplugues del programa de la UGT de Catalunya.

 (Segueix)
294 lectures

19 Des, 2006

Concentració treballadors del sector dels Bingos

El passat dia 12 va tenir lloc una concentració convocada per UGT a la seu de la patronal del sector del joc per demanar millores salarials i de condicions de treball.

 (Segueix)
296 lectures

14 Des, 2006

AVALOT presenta 30 denúncies a Inspecció de Treball

El passat dia 7, Avalot va presentar a inspecció de treball 30 de les més de 2000 peticions de denúncia que s'han rebut en la web del 'Comando Precario'.

 (Segueix)
288 lectures

27 Nov, 2006

Emissió "Amb tu" programa nº1

El passat dia 10 de novembre va tenir lloc la primera emissió del nou programa de la UGT de Catalunya a través de la TV d'Esplugues que també serà emès per la Xarxa de Televisions Locals.

 (Segueix)
323 lectures

24 Nov, 2006

Tertúlia sobre 'mileurisme'

El passat dia 7 en el programa El Club de TV3 va tenir lloc una tertúlia sobre els 'mileuristes' arran la publicació del llibre amb el mateix nom a càrrec de l'escriptora Espido Freire.

Dins d'aquesta tertúlia vam poder veure al company Óscar Riu, responsable d'AVALOT.

 (Segueix)
318 lectures

23 Nov, 2006

El 'Comando Precario' a Tele 5

A continuació podeu veure la notícia apareguda a Tele 5 el diumenge passat comentant l'apararició a la llum pública durant aquesta setmana d'un grup de joves anomenats 'Comando Precario'. Aquest col·lectiu denuncia l'actual situació de precarietat laboral. Es tracta d'una iniciativa portada a terme per un grup de joves anònims afiliats a UGT i pertanyents al grup de joves AVALOT.

Podeu visitar el seu bloc en la següent adreça: rrhh-confidencial.blogspot.com.

 (Segueix)
371 lectures

3 Nov, 2006

Valoracions dels resultats de les eleccions catalanes

Tot seguit podeu escoltar les valoracions fetes per Frederic Monell a COM Ràdio després de la jornada electoral del passat dia 1.

 (Segueix)
238 lectures

3 Nov, 2006

L'atur puja en octubre

L'atur va pujar en octubre 26.700 persones a tota Espanya. Aquest augment és dels més baixos de l'any.

 (Segueix)
235 lectures

25 Oct, 2006

Manifestació del servei de recollida d'escombraries de Calafell

Els treballadors del servei de recollida d'escombraries de Calafell s'han manifestat pels carrers del municipi reclamant una solució a la infravaloració econòmica de les seves tasques. El salari d'aquests treballadors és inferior al del reste de companys/es de la província de Tarragona.
 (Segueix)
245 lectures

16 Oct, 2006

Vaga en les estacions de servei

UGT i CCOO han convocat vaga en les estacions de servei els propers dies 7 i 8 de novembre. El motiu és la reclamació de millors condicions laborals pels treballadors del sector.

 (Segueix)
271 lectures

26 Set, 2006

Isabel Martínez contertuliana en 'El Club'

El passat divendres 22, la companya Isabel Martínez va formar part de l'equip de tertulians de 'El Club', on s'analitza tot lo succeït en els capítols de la sèrie: 'El cor de la ciutat'. El tema a tractar va ser la dificultat de trobar treball per part dels col·lectius de més edat i d'immigrants.
 (Segueix)
370 lectures

18 Set, 2006

L'IPC va pujar durant el mes d'agost

Tot i que el petroli va baixar els seus preus i que han tingut lloc les rebaixes d'estiu, el passat mes d'agost els preus van pujar dues dècimes, situant l'IPC en el 3,7 %
 (Segueix)
219 lectures

18 Set, 2006

La UGT de Catalunya reclama drets per "les dones invisibles"

Les anomenades dones invisibles són persones que es dediquen en cos i ànima a atendre familiars que no es poden valer per si mateixos i que per fer-ho han de renunciar a quasi tot. A Catalunya es calcula que hi ha més de 200.000 persones. La seva dedicació és com un treball però no cotitzen a la Seguretat Social i pateixen un gran desgast físic i psicològic. La UGT de Catalunya ha denunciat aquesta realitat i demana un tracte més digne per elles.

 (Segueix)
284 lectures

18 Set, 2006

UGT de Catalunya alerta de la gran quantitat de gent amb risc de caure en la pobresa

Tot i que Catalunya és una de les autonomies més riques de l'Estat, segons un informe presentat per UGT de Catalunya, un milió de persones corren el risc de caure en els límits de la pobresa. Com és habitual, les dones i els immigrants no comunitaris són els més perjudicats.

 (Segueix)
228 lectures

18 Set, 2006

A UGT no li convenç la modificació de la normativa sobre baixes laborals

La modificació realitzada en la normativa que regula les baixes laborals per incapacitat laboral no acaba de convèncer als sindicats.

A continuació podeu escoltar les declaracions que va realitzar el passat 18 d'agost a la Cadena Ser el company Dionís Ocaña, Secretari de Salut laboral.

 (Segueix)
302 lectures

12 Set, 2006

Vaga en el sector de la construcció

Els delegats de la UGT i CCOO van acordar convocar una vaga, el proper 29 de setembre degut a l'augment en la sinistralitat laboral dins del sector. (Segueix)
454 lectures

10 Ago, 2006

Roda de premsa de la UGT de Catalunya per la vaga de treballadors de l'Aeroport del Prat

Ahir va tenir lloc en les instal·lacions de l'aeroport del Prat una roda de premsa sobre el cas Iberia. El Secretari General, Pepe Álvarez va analitzar tot lo succeït en les últimes setmanes i va deixar clar el posicionament del sindicat davant tot l'enrenou provocat per la vaga i les seves conseqüències.

 (Segueix)
273 lectures

7 Ago, 2006

Acord entre Iberia i sindicats

Iberia i sindicats van arribar a un acord per posar punt i final al conflicte obert després de quatre hores de reunions.
 (Segueix)
291 lectures

2 Ago, 2006

AVALOT denúncia en roda de premsa, l'augment de contractació irregular dels joves

Ahir 1 d'agost va tenir lloc en la sala de premsa de la UGT de Catalunya una roda de premsa convocada per l'AVALOT. El seu motiu, la denúncia de la cada vegada més freqüent tendència entre empresaris de contractar a joves de forma irregular. Segons l'estudi realitzat per AVALOT al voltant del 50% dels contractes analitzats no especifiquen el sou.

 (Segueix)
281 lectures

1 Ago, 2006

Recull de notícies sobre l'accident mortal del carrer Almogàvers de Barcelona

A continuació us oferim una petita sel·lecció de les notícies que van aparèixer en els diferents mitjans de comunicació com a conseqüència de la mort de 5 treballadors en la construcció que tenia lloca al carrer Almogàvers de Barcelona, el passat dia 27 de juliol.

 (Segueix)
322 lectures

28 Jul, 2006

Entrevista amb Florentino Rodríguez sobre les mesures de seguretat que s'adopte en el sector de la construcció amb l'arribada de l'estiu

El passat dimecres 26 va tenir lloc una entrevista en el programa El Balcó de la Cadena Ser Catalunya amb el Secretari de la Federació de treballadors de la construcció de la UGT de Catalunya. El motiu de la entrevista va ser les mesures de seguretat que s'adopten en el sector com a conseqüència de les onades de calor que està havent.

 (Segueix)
183 lectures

26 Jul, 2006

Els treballadors de les ITV de l'empresa APPLUS posen fi a la vaga

Els treballadors de les ITV de l'empresa APPLUS van decidir posar fi a la vaga que va començar abans d'ahir.

 (Segueix)
256 lectures

25 Jul, 2006

La vaga de centres d'ITV s'estén a tots els centres gestionats per APPLUS.

Ahir dia 24 va aparèixer en els diferents mitjans de comunicació, la notícia de que els centres d'ITV gestionats per APPLUS havien estès la seva vaga arreu de Catalunya.

A continuació podrem escoltar les declaracions del nostre company José Antonio Pasadas als diferents mitjans de comunicació.

 (Segueix)
264 lectures

21 Jul, 2006

La UGT Catalunya alerta a l'Administració Pública del colapse de Correus

La UGT de Catalunya ha alertat a l'Administració Pública que solucioni el colapse de Correus a Barcelona produït com a conseqüència de l'últim conveni signat entre CCOO i el sindicat de funcionaris. Segons el nostre sindicat farien falta 140 persones més com a mínim per poder solventar el problema.

 (Segueix)
232 lectures

21 Jul, 2006

Milers de persones es concentren contra els bombardejos al Líban

Sota el lema "Contra la guerra i l'ocupació, pau a l'orient pròxim" va tenir lloc, ahir per la tarda, concentracions arreu d'Espanya. Convocats pel PSOE, IU, Sindicats (entre ells UGT) i ONG's, els assistents van demanar la fi de la violència, més ajudes i la intervenció de la comunitat internacional. Entre els assistents habia espanyols que acabaven de tornar del Líban.

 (Segueix)
290 lectures

20 Jul, 2006

Reportatge sobre la transformació del cinturó de la ciutat de Barcelona

A continuació podeu veure el reportatge emés al Canal 33 en el que es parla de l'actual transformació del cinturó de la ciutat de Barcelona. Es tracta el tancament de la factoria Braun d'Esplugues, el nou hotel Hesperia Tower de l'Hospitalet i el creixement urbanístic de la zona.

 (Segueix)
268 lectures

20 Jul, 2006

Entrevista amb Òscar Riu sobre la iniciativa del govern d'avalar crèdits pels joves

El passat dia 18 va tenir lloc en els estudis de COM Ràdio una entrevista amb el nostre company Òscar Riu d'Avalot en el que es va tractar la nova iniciativa del Govern d'avalar crèdits pels joves. Durant l'entrevista es va reclamar que la Generalitat també s'hauria d'implicar en les condicions laborals d'aquest col·lectiu.

 (Segueix)
211 lectures

19 Jul, 2006

Els treballadors de Braun Esplugues es manifesten a Madrid

Tot seguit podreu trobar un resum dels passats dies 16, 17 i 18 de juliol en el que els treballadors de l'empresa Braun d'Esplugues de Llobregat van desplaçar-se a Madrid per protestar contra el tancament de la seva planta. (Segueix)
264 lectures

15 Jul, 2006

Declaracions d'Isabel Martínez sobre les condicions dels convenis negociats durant aquest any

Aquest últim mig any, els convenis negociats estan per sota de l'IPC real de Catalunya i sense clàusula de revisió salarial, segons dades de l'Informe semestral de la UGT de Catalunya. Tot seguit podeu escoltar les declaracions relacionades fetes per la nostra companya Isabel Martínez a TVE2 Catalunya el passat dia 12.

 (Segueix)
246 lectures

14 Jul, 2006

Reportatge sobre la crisi del sector tèxtil

El passat 18 de juliol va ser emès en el programa de TVE 2 (Línea 900), un reportatge sobre la crisi en que es troba el sector tèxtil a Espanya.

 (Segueix)
267 lectures

6 Jul, 2006

Inseguretat en el sector de la neteja de Barcelona

Ahir va tenir lloc en la sala de premsa de la UGT de Catalunya, una roda de premsa en la que es va sol·licitar més recolzament policial per als treballadors del servei de neteja de Barcelona. La denúncia s'ha realitzat amb motiu de la mort d'un escombriaire el divendres passat en el barri de la Barceloneta.

 (Segueix)
316 lectures

3 Jul, 2006

El nou candidat a la Presidència de la Generalitat visita la UGT de Catalunya

El primer Secretari del PSC, Josep Montilla va començar el passat dissabte amb una sèrie de contactes amb representants de la societat civil catalana després de ser elegit candidat per les properes eleccions a la Presidència de la Generalitat. El nou candidat va poder entrevistar-se amb els dirigents del nostre sindicat i a la vegada oferir una roda de premsa a tots els mitjans de comunicació.

 (Segueix)
341 lectures

23 Jun, 2006

La UGT de Catalunya presenta l'anuari sociolaboral

Ahir va tenir lloc en l'edifici de la UGT de Catalunya, la presentació de l'anuari sociolaboral realitzat pel CRESC. En aquest acte van participar en Pepe Álvarez i en Frederic Monell, Joan Rossell (President de la Patronal Foment del Treball), Carolina Gala (Universitat de Barcelona), Màrius Rubiralta (Rector de la Universitat de Barcelona) i Luís Toharia (Catedràtic de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica de la Universitat d'Alcalá de Henares).

Podeu accedir a l'edició on line de l'anuari a través de la seva nova pàgina web: www.anuariugt.org.

A continuació podeu veure les notícies aparegudes ahir nit tant a TVE com a TV3 en les seves edicions de nit.

 (Segueix)
307 lectures

23 Jun, 2006

Pitada davant del Parlament de Catalunya

Ahir va tenir lloc davant del Parlament de Catalunya una concentració-pitada en la que s'instava a no disoldre el Parlament fins que s'aprovin les lleis de serveis socials i de prestacions. En el següent reportatge emès per TV3 podeu veure les declaracions fetes pel nostre company Juan Alamillo als mitjans de comunicació.

 (Segueix)
280 lectures

21 Jun, 2006

Taula rodona "El carnet per punts"

Avui ha tingut lloc a la Sala Brigades de la UGT de Catalunya, la taula rodona sobre El carnet per punts, organitzada per la Federació de Transports.

Tot seguit podeu escoltar íntegrament la taula rodona, esperem que sigui del vostre interès.

 (Segueix)
245 lectures

20 Jun, 2006

Nou Estatut de l'empleat públic

Ha estat aprovat l'avantprojecte del nou Estatut de l'empleat públic que afectarà a 2,5 milions de treballadors públics que hi ha a Espanya.

 (Segueix)
334 lectures

15 Jun, 2006

Trobada entre Pepe Álvarez i Pasqual Maragall a Sabadell

Avui a Sabadell ha tingut lloc una reunió entre el President de la Generalitat, Pasqual Maragall i Josep Maria Álvarez. Després de la trobada ha tingut lloc una roda de premsa on entre d'altres coses, el president ha destacat la trascendència històrica de l'Estatut.

 (Segueix)
270 lectures

14 Jun, 2006

Nou acord de recolzament a l'empresa i els treballadors del sector tèxtil

Avui s'ha tancat s'ha pactat un nou acord en el sector tèxtil. El Govern central, sindicats i patronal han acordat un paquet de mesures que pretèn més formació pels treballadors, rebaixes en les cotitzacions socials dels treballadors i ajuts econòmics per les empreses que es vulguin modernitzar.

 (Segueix)
251 lectures

14 Jun, 2006

Congrés de fusió de la nova Secció sindical estatal del Banc de Sabadell

Ahir va concloura a la seu de la UGT de Catalunya el Congrés de fusió de la nova secció sindical estatal del Banc de Sabadell. Aquesta nova secció integra membres dels bancs d'Asturias, Atlántico, Herrero, Urquijo i Sabadell amb més de 120 delegats/des i que representen aproximadament 10.000 treballadors/es d'arreu de l'estat espanyol. En quant a afiliació arriben a xifres properes als 1.800 afiliats/des.

 (Segueix)
294 lectures

14 Jun, 2006

Assemblea informativa per delegats de la UGT dins del Barcelonès

El passat dilluns dia 12 va tenir lloc a la Sala Brigades de la UGT de Catalunya una assemblea informativa destinada a tots els delegats del sindicat dins del Barcelonès. En aquesta sessió es va poder informar dels detalls sobre l'aprovació de la llei de la reforma laboral i la de protecció social.

 (Segueix)
280 lectures

14 Jun, 2006

Augmenta l'endeutament dels catalans

La pujada dels tipus d'interès decretada pel BCE que van tenir lloc la setmana passada i l'increment de la inflació han provocat un important descens del poder adquisitiu dels catalans, segons un informe elaborat per UGT. L'estudi també constata que l'endeutament dels catalans és superior a la mitjana europea degut a l'alt preu de la vivenda. A continuació podeu veure les declaracions realitzades pel company Josep Montoya que va realitzar en el circuit en català de TVE1 i TVE2.

 (Segueix)
255 lectures

9 Jun, 2006

Desconvocada la vaga de funcionaris de Justicia

Els treballadors catalans de Justicia han desconvocat la vaga després de que Sindicats i Generalitat arribessin a un preacord. A continuació podeu escoltar les declaracions del nostre company Joaquim Vela. (Segueix)
296 lectures

9 Jun, 2006

Avui s'aprovarà la Reforma laboral

Avui tindrà lloc l'aprovació final de la nova Reforma del mercat laboral. La sisena des de la democràcia. A continuació podeu veure algunes notícies que han aparegut en els mitjans de comunicació.

 (Segueix)
289 lectures

8 Jun, 2006

Els funcionaris de Justicia mantindran la vaga indefinida després del segon dia de vaga

Després del segon dia de vaga per part dels funcionaris de Justicia de Catalunya, el seu caràcter indefinit es manté vigent. Els sindicats han anunciat certs avenços en el terreny salarial però continúen les discrepàncies en qüestió d'horaris.

 (Segueix)
305 lectures

7 Jun, 2006

Jornada de treball sobre els Canvis normatius en referència a la incapacitat laboral

El passat 24 de maig es va realitzar una jornada de treball sobre els Canvis normatius en referència a la incapacitat laboral. L'acte es va realitzar a la Sala Brigades de la UGT de Catalunya i va estar organitzada per l'Oficina Tècnica de Prevenció de Riscos Laborals (OTPRL).
Pensem que pot ser interessant posar a l'abast de tots la gravació sonora de l'acte.

 (Segueix)
252 lectures

6 Jun, 2006

Primera jornada de vaga indefinida de funcionaris de Justicia

Avui ha estat la primera jornada de vaga indefinida dels funcionaris de Justicia de Catalunya i els mitjans s'han fet resó. A continuació podreu veure un parell de reportatges apareguts avui a TV3 en els seus informatius Telenotícies Comarques i Telenotícies migdia i a TVE-1 també en el seu informatiu de les 14 hores.

 (Segueix)
298 lectures

6 Jun, 2006

Seminari de formació Pensions i prestacions de la Seguretat social

El passat dia 31 de maig va tenir lloc en la sala Brigades de la UGT de Catalunya el seminari de formació sobre Pensions i prestacions de la seguretat social organitzat per la Unió de Pensionistes, Jubilats i Prejubilats de la UGT de Catalunya. Vist el gran interès que va despertar i el grau de satisfacció dels participants a l'acte, hem pensat de posar-lo a l'abast de tots durant un temps per si voleu escoltar-lo o descarregar-lo. Esperem que sigui de la vostra utilitat.

 (Segueix)
221 lectures

6 Jun, 2006

Eva Granados analitza la nova Reforma de pensions

Ahir dilluns va tenir lloc dins de la secció el Cara a Cara de "Els Matins de TV3" un debat sobre l'aplicació de la nova Reforma de pensions. L'Eva Granados per part d'UGT de Catalunya i Concepció Patxot, professora de teoria econòmica de la Universitat de Barcelona van analitzar els pros i contres d'aquesta nova reforma.

 (Segueix)
364 lectures

2 Jun, 2006

Valoracions de la UGT de Catalunya sobre les dades de l'atur de maig

Aquest matí s'han donat a conèixer les dades de l'atur durant el passat mes de maig. A continuació podeu veure les valoracions de la UGT de Catalunya realitzades per Neus Munté, on el nostre sindicat denúncia que el 85,5% de la contractació que s'ha creat és de caire temporal.

 (Segueix)
294 lectures

25 Mai, 2006

Recull de notícies relacionades amb el tancament de Braun-Esplugues

Com tots sabeu, aquests dies és notícia el tancament de l'empresa Braun a Esplugues de Llobregat. Tot seguit teniu un recull de les notícies aparegudes des de que es va donar a conèixer la notícia.

L'ordre del recull és de més a menys actual.

 (Segueix)
313 lectures

23 Mai, 2006

La UGT aprova amb un 90% la resolució pel posicionament de la UGT de Catalunya davant del Referèndum

El Comitè Nacional de la UGT de Catalunya que va tenir lloc ahir dia 22 de maig, va aprovar per 117 vots a favor, 11 en contra i 2 en blanc la resolució que demanava el vot afirmatiu pel Referèndum del nou Estatut que tindrà lloc el proper 18 de juny.

 (Segueix)
343 lectures

16 Mai, 2006

Avalot demana la retirada de la nova campanya publicitària de Desigual

Una marca ha llançat una campanya publicitària basada en una broma poc afortunada a costa dels 'mileuristes'. Avalot joves de la UGT de Catalunya ha demanat la retirada d'aquesta campanya per frivolitzar amb la precarietat laboral i salarial.

 (Segueix)
349 lectures

15 Mai, 2006

L'IPC català s'ha incrementat en un 1'4% respecte el mes anterior

El passat divendres dia 12 es van donar a conèixer les dades de l'IPC del passat mes d'abril. Un cop més l'IPC ha augmentat. En aquest cas, l'increment ha estat d'un 1,4% respecte al mes anterior.

Tot seguit podeu escoltar uns talls emesos per ràdio sobre aquesta notícia.

 (Segueix)
308 lectures

11 Mai, 2006

La Generalitat dóna a conèixer el nou conjunt de mesures per combatre la inflació

El Govern ha donat a conèixer un nou paquet de mesures destinades a combatre el diferencial d'inflació que pateix Catalunya i que perjudica l'economia i als consumidors catalans.

 (Segueix)
274 lectures

10 Mai, 2006

Ja tenim la nova Reforma laboral

Com tots sabeu, ahir va tenir lloc la signatura de l'acord entre Govern, Patronal i Sindicats majoritaris per portar a terme la nova reforma laboral. Tots els mitjans de comunicació s'ha fet ressò d'aquesta notícia entre ahir i avui. A continuació podeu veure talls tant d'àudio com de vídeo sobre la signatura de l'acord.

 (Segueix)
330 lectures

9 Mai, 2006

Roda de premsa Jornada informativa TENACAT sobre regulació sector teràpies naturals

Tot seguit podeu escoltar la roda de premsa donada pels companys de CTAC - UGT de Catalunya el passat dissabte en el Palau de Congressos de Barcelona per donar suport al projecte de regulació del sector.

 (Segueix)
331 lectures

9 Mai, 2006

Les empreses de seguretat s'enfronten a la manca de treballadors

Les empreses de seguretat s'enfronten a un problema de manca de treballadors degut a les condicions laborals poc favorables existents en el sector. Ahir va aparèixer el nostre company Leandro Nieto (FES) donant la seva opinió sobre el tema en l'informatiu Catalunya Avui de TVE 2, circuit Catalunya.

 (Segueix)
320 lectures

4 Mai, 2006

Valoració de l'atur del mes d'abril

Un cop més tenim a Neus Munté realitzant les valoracions sobre les dades d'atur publicades sobre el mes anterior.

 (Segueix)
338 lectures

3 Mai, 2006

Valoracions sobre l'àmbit laboral i econòmic a Espanya

Els passats dies 30 d'abril i 1 de maig es van emetre dues entrevistes on Frederic Monell va valorar l'actualitat laboral i econòmica a Espanya.

 (Segueix)
316 lectures

2 Mai, 2006

El dia del treballador en els mitjans de comunicació

La importància del Dia del Treballador es va poder veure reflectit tant en el carrer com en el seu cobriment per part dels mitjans de comunicació. Tot seguit podreu veure una selecció de talls apareguts tant en ràdio com en televisió.

 (Segueix)
437 lectures

28 Abr, 2006

Valoracions sobre les xifres publicades en l'Enquesta de Població Activa del primer trimestre

A continuació podeu veure les valoracions de la UGT de Catalunya en veu de Neus Munté sobre les xifres publicades aquest matí sobre l'enquesta de població activa (E.P.A.) del primer trimestre d'aquest any 2006.

 (Segueix)
302 lectures

27 Abr, 2006

Roda de premsa conjunta de la UGT de Catalunya i CCOO amb motiu de l'1 de maig

Ahir 26 d'abril va tenir lloc en la sala de premsa de Rambla Santa Mónica, una roda de premsa organitzada conjuntament per la UGT de Catalunya i CCOO amb motiu de la celebració de l'1 de maig.

A continuació podeu veure íntegrament la intervenció realitzada per Josep Maria Álvarez. Si esteu interessants en obtenir la roda de premsa sencera podeu posar-vos en contacte amb el Departament de Comunicació de la UGT de Catalunya.

 (Segueix)
333 lectures

24 Abr, 2006

Cara a cara televisiu entre el Secretari de la Federació d'Ensenyament de la UGT de Catalunya i un pare membre de la FAPAES

Espai cara a cara que ha tingut lloc aquest matí en el programa de la Televisió de Catalunya ("Els Matins de TV3") entre el Secretari General de la Federació d'Ensenyament de la UGT de Catalunya, Albert Tierraseca i Carles Baeza, pare membre de la FAPAES. En aquest espai s'ha tractat el polèmic nou calendari escolar i s'ha pogut escoltar l'opinió dels telespectadors.

 (Segueix)
294 lectures

24 Abr, 2006

La UGT de Catalunya i la CONC desconvoquen la vaga d'hospitals concertats

La UGT de Catalunya i la CONC han desconvocat les vagues previstes pel proper dimecres i dijous en els hospitals concertats. Els canvis han estat produïts per l'acord arribat amb el Departament de Salut i la patronal del sector on es preveu una aportació addicional per part del Departament de 320 milions d'euros per equiparar els salaris amb els centres de l'ICS. El sindicat Metges de Catalunya no ha desconvocat la vaga.

Tot seguit podem veure la notícia apareguda en l'Informatiu vespre del telenotícies de TVE 2 a Catalunya, el passat dia 21.

 (Segueix)
344 lectures

21 Abr, 2006

UGT alerta que les intencions de portar mà d'obra immigrant per cobrir vacants eventuals no soluciona l'autèntic problema.

UGT Catalunya alerta que les intencions de portar mà d'obra immigrant per cobrir vacants eventuals en el sector de la restauració no soluciona l'autèntic problema: els paràmetres de dignitat en que es desenvolupa la professió. A continuació podem escoltar a Josep M. Torres del Gremi de restauració de Barcelona i Joaquim Carrasco de la UGT de Catalunya. La notícia va ser emesa ahir dia 20 en el Telenotícies migdia (TV3).

 (Segueix)
291 lectures

20 Abr, 2006

UGT s'oposa a la proposta de la Conselleria d'Educació a l'avançament del curs escolar

UGT s'ha mostrat contrària a la proposta realitzada per la Conselleria d'Educació a avançar la data d'inici del curs escolar en l'escola pública. Tot seguit podem escoltar el tall de la notícia que es va emetre ahir dia 19 en el programa "Catalunya vespre" de "Catalunya radio" on David Medina, membre de la Federació d'Ensenyament dóna la seva opinió sobre la proposta.

 (Segueix)
233 lectures

19 Abr, 2006

Denúncia sobre la temporalitat laboral entre els joves

El passat 5 d'abril, el portaveu nacional d'Avalot, Óscar Riu va realitzar unes interessants declaracions en el programa radiofònic 'Hoy por Hoy' sobre l'alt percentatge de temporalitat laboral existent entre la gent jove a Espanya. Aquest índex fins i tot supera al de França, lloc on tot la societat ha sortit al carrer a protestar. Sens dubte és per reflexionar.

 (Segueix)
287 lectures

18 Abr, 2006

Més a prop l'acord en matèria laboral entre Govern, sindicats i patronal

El Govern, els sindicats i les patronals estan a punt d'arribar a un acord en matèria laboral que permeti frenar l'abús per part d'algunes empreses dels contractes temporals i la subcontractació. Tot seguit, podeu escoltar les declaracions d'en Frederic Monell a l'informatiu migdia de TVE1 Catalunya, el dilluns passat.

 (Segueix)
325 lectures

12 Abr, 2006

Declaracions de Frederic Monell a Catalunya Radio analitzant l'augment de l'IPC de març

Aquest matí s'han publicat els resultats sobre l'IPC del mes de març. Com ja s'havia avisat el mes anterior i després d'un període de recuperació, l'índex ha pujat un 0,6% a Catalunya, situant a un 4% l'IPC interanual, una dècima per sobre de la resta de l'Estat espanyol.

Tot seguit podeu escoltar les declaracions realitzades per Frederic Monell a l'Informatiu migdia de Catalunya Ràdio. També podeu accedir a través d'un enllaç a la notícia que hem publicat a la web de la UGT de Catalunya.

 (Segueix)
354 lectures

12 Abr, 2006

Acte de commemoració del 75è aniversari de la II República

Avui 12 d'abril ha tingut lloc davant de la seu de la UGT de Catalunya, l'acte de commemoració del 75è aniversari de la II República. La companya Anna d'AVALOT ha realitzat la lectura d'un manifest on destacaven els valors de la llibertat, progrés social i autogovern, valors que van representar la breu República. Posteriorment, s'ha interpretat 'l'himne de rec' mentre s'ha fet onejar la bandera tricolor després de molts anys sense fer-ho.

Tot seguit podeu veure unes instantànies de l'acte que ha tingut lloc aquest matí. Les fotos que vaureu han estat realitzades per la companya Belisa i el company Zamarripa.

Us animo des d'aquesta secció a comentar les notícies i/o aportar material que serveixi de recolzament gràfic.

 (Segueix)
519 lectures

11 Abr, 2006

Entrevista a Isabel Martínez a Ràdio 4

Podeu escoltar el tall d'audio de l'entrevista que es va realitzar, ahir dia 10, a Isabel Martínez per Ràdio 4 sobre la possibilitat de canviar vacances per diners. (Segueix)
357 lectures

10 Abr, 2006

Protesta d'Avalot davant el Dpt. d'Habitatge

Aquest matí a les 11 hores ha tingut lloc davant mateix de la seu del Departament de Medi Ambient i Habitatge, una concentració protesta en del marc de la campanya "Com tu, sense pis".

 (Segueix)
441 lectures

6 Abr, 2006

La UGT de Catalunya reconeix el president Jordi Pujol amb la insígnia d'or

Aquest matí ha tingut lloc en la sala brigades de la UGT de Catalunya, l'entrega de la insígnia d'or al expresident de la Generalitat, Jordi Pujol i Soley, màxim reconeixement que dóna el nostre sindicat. Posteriorment, l'expresident ha realitzat una conferència sota el títol "Perspectives i riscos actuals".

 (Segueix)
235 lectures

5 Abr, 2006

Manifestació contra la llei de primer contracte a França

Ahir van tenir lloc a tota França diferents mobilitzacions com a resposta a l'aprovació de la llei de primer contracte. Una delegació d'UGT de Catalunya es va desplaçar fins a Toulouse com a mostra de solidaritat amb la societat francesa.

Tot seguit podeu veure unes imatges facilitades per Laura Abella de la presència de la nostre delegació a Toulouse.

 (Segueix)
304 lectures

4 Abr, 2006

Valoració de l'atur del mes de març

Tot seguit podeu escoltar i/o descarregar les valoracions sobre les dades de l'atur del passat mes de març, publicades aquest matí.

Com cada mes, Neus Munté és l'encarregada de fer aquestes valoracions.

 (Segueix)
273 lectures