Vídeobloc de la UGT de Catalunya | Nou Canal audiovisual a la xarxa: Canal UGT

Inici   Xarxa sindical

4 Gen, 2008

Nou Canal audiovisual a la xarxa: Canal UGT

A partir de l'1 de gener de 2008, el videobloc de la UGT de Catalunya dóna un nou pas i es converteix en el nou Canal UGT.

Canal UGT, el canal audiovisual del sindicat.

Canal UGT (www.canalugt.tv) es l’evolució natural del fins ara Videobloc de la UGT de Catalunya: (www.sindicalista.org/blog/videobloc_de_la_ugt_de_catalunya), nascut just fa aquest mes de desembre, dos anys. El que llavors va ser una aposta arriscada per part del nostre sindicat degut a la falta de referents a la xarxa, s’ha vist dia a dia recompensat per l’increment de visites i un creixent interès per la seva activitat dins de la blogosfera sindical.

Avui, dos anys després, el sindicat continua la seva evolució i fa una aposta encara més ambiciosa. La UGT de Catalunya seguirà emetent continguts audiovisuals propis del seguiment del seu impacte en els mitjans de comunicació però, a partir d’ara també es convertirà, de nou, en referent en l’àmbit sindical, elaborant els seus propis continguts.

El Canal de la UGT de Catalunya a la xarxa oferirà als internautes una programació pròpia de l’activitat que dia a dia realitza el sindicat. Aquesta programació estarà dividida en 5 categories:

Activitat sindical:

Dins d’aquesta categoria podrem trobar tots els continguts relacionats amb jornades, actes i rodes de premsa que el nostre sindicat realitzi.

InfoUGT:

Dins d’aquesta categoria podrem trobar notícies i reportatges d’elaboració pròpia sempre relacionats amb temes sociolaborals d’actualitat i amb una garantia informativa de primera mà i de qualitat. Cada setmana el canal emetrà nous continguts per poder estar assabentat de l’actualitat sociolaboral.

Dossier de premsa:

Els continguts d’aquesta categoria seran els que fins ara podíem trobar en l’antic videobloc de la UGT de Catalunya. Aquests són continguts vistos en altres mitjans i en els que el nostre sindicat està present activament.

Directes:

L’apartat de ‘Directes’ serà sens dubte un dels elements més innovadors que oferirà el nou canal. En aquest podrem visualitzar tots el actes, jornades, rodes de premsa i manifestacions que el nostre sindicat emeti en directe per la xarxa i que siguin de gran d’interès. A data d’avui el canal ja ha emès en prova dos esdeveniments com són l’ ‘Acte de reconeixement als 30 anys d’afiliació a la UGT’ emès en directe des del World Trade Center a Barcelona i el ‘I Congrés Extraordinari de MCA-UGT de Catalunya’, el passat 30 de novembre i 1 de desembre des de l’Hotel Hesperia Tower de l’Hospitalet de Llobregat.

Format TV:

Dins de la secció de Format TV, el canal posarà a l’abast dels internautes els continguts dels programes que la UGT de Catalunya hagi ofert i vagi oferint en les diferents televisions (autonòmica i locals). Com seria el cas del ‘Programa sindical’ de TV3 o l’ ‘Amb tu’ que va ser emès a Televisió d’Esplugues.

Tota la informació continguda dins del Canal podrà ser filtrada a través de la categoria de la programació o bé a través de la data d’emissió. Fet que facilitarà a l’internauta poder trobar quelcom que recerqui. Si aquest filtre no fos suficient, també disposa d’un cercador que realitzarà un anàlisi dins dels continguts anteriorment publicats, donant com a resultat un llistat de possibles resultats. Per defecte les entrades seran llistades des de l’apartat ‘Arxiu’ de forma cronològica de més nova a més antiga.

El Canal ha estat desenvolupat en una plataforma de software lliure, Wordpress. Aquest CMS és una de les plataformes més utilitzades avui dia a la xarxa juntament amb Joomla (web de la UGT de Catalunya), el que garanteix tenir una gran comunitat de desenvolupadors, provadors i dissenyadors que fan que Wordpress sigui molt segur i que faciliti trobar en qualsevol moment aplicacions per futures necessitats del Canal.

El portal audiovisual de la UGT permet que els seus continguts puguin ser compartits a la xarxa sota llicència “Creative Commons”. Una llicència que permet que els nostres continguts puguin ser compartits i difosos lliurament sense cap cost.

Cadascuna de les entrades al Canal podran ser enviades a altres plataformes socials, tipus Menéame, Digg it, etc, per ser votades i també es podran enviar per correu electrònic a totes les persones que l’usuari vulgui.

Tots els vídeos publicats a Canal UGT es podran veure a una resolució de 480x360 píxels, i a més a més s’ofereix la possibilitat de poder visualitzar aquests continguts a pantalla completa o bé descarregar-los per ser posteriorment visualitzats en el disc dur o en qualsevol dels nombrosos reproductors personals que tenim avui dia (ipod, psp, mòbils...). Els formats actualment disponibles són .flv (flash vídeo), .mov (quicktime), . mp4 i 3gp (pensat per mòbils).

També els continguts integren la possibilitat directa de ser enviats a les plataformes de xarxes socials com “Menéame”, “Tafanera” o “Digg it” que permeten que els continguts puguin ser compartits i votats per les seves comunitats.

El disseny, creació i manteniment del nou Canal també corre a càrrec del nostre sindicat, minimitzant al màxim els costos que representaria portar a terme un projecte d’aquesta envergadura.

El portal, al igual que el canal audiovisual, estan dissenyats per ser projectats i compartits en altres espais, qualsevol blogger, federació o secció sindical que necessiti integrar continguts del nostre canal audiovisual o portal ho podrà fer a través del RSS i d’un petit codi que permet “embeber” –inserir- el “Canal UGT” dins de qualsevol portal o bloc de forma personalitzada.

Ja sabeu, a partir d'ara no oblideu de visitar el nou Canal de la UGT de Catalunya: Canal UGT.


907 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink