Vídeobloc de la UGT de Catalunya | Vlogs, blogs y podcasts...

Inici   Xarxa sindical

30 Mar, 2006

Vlogs, blogs y podcasts...

El comú denominador de 'vlogs', 'blogs' i 'podcasts' és que funcionen com una alternativa a la informació difosa pels grans mitjans, ...


El comú denominador de 'vlogs', 'blogs' i 'podcasts' és que funcionen com una alternativa a la informació difosa pels grans mitjans, degut a que permeten a l'internauta accedir a comentaris personals sobre l'actualitat. És per aquest motiu que els 'blogguers' i 'vlogguers' es qualifiquen ells mateixos com 'ciutadans-periodistes'.

El desenvolupament del 'vlogging' és possible gràcies a la democratització de les càmares de vídeo, la multiplicació dels programes informàtics i de l'increment en la rapidesa de les connexions a internet.

En un vídeoblog es pot reproduir tant arxius extrets de mitjans de comunicació (com és el cas de l'exemple del 'post' anterior) com noves creacions realitzades per nosaltres mateixos amb la nostra càmara de vídeo digital.

Com podeu veure i gràcies a la democratització de les noves tecnologies, podem seguir essent receptors però també emissors de notícies. Aquest nou panorama audiovisual obre una porta a una ilimitada elecció a la carta. Els grans grups de comunicació ho han anat assimilant i fa un temps han començat a difondre, paral·lelament, els seus programes en missatges de vídeo descarregables de la xarxa o simplement visualitzables des d'una 'interface' pròpia, com TV3 amb la seva TV3 a la Carta

Un bon exemple de la potència d'aquesta nova eina i de la seva cobertura, la tenim amb la tragèdia produïda pel tsunami al sudest asiàtic, quan la BBC i altres grups van obrir la seva finestra televisiva a vídeos personals de la gent que es trobava en el lloc del succés. En el cas del cicló Katrina que va assolar el sud d'Estats Units, l'efecte 'vlogger' també hi va estar present i en un futur pròxim conviurem amb aquesta encara novetat. Tots nosaltres anirem agafant conciència de que som potencialment, punts d'emissió d'informació.


237 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink