Sindicats internacional
  Xarxa sindical

28 Oct, 2008

OBAMA: L'AUDÀCIA DE L'ESPERANÇA

Enviat per laurapelay 20:01 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Hope. Hope in the face of difficulty. Hope in the face of uncertainy. The audacity of hope!In the end, that is God's greatest gift to us, the bedrock of this nation. A belief in things not seen. A belief that there are better days ahead.

Barack Obama 2004

Esperança. Esperança davant de la dificultat. Esperança davant la incertesa. L'audàcia de l'esperança! En definitiva, aquest és el gran regal que Dèu ens ha donat, els ciments d'aquesta nació. Creure en alló que no es veu. Creure que ens espera un futur millor.

ESPERO QUE QUAN ESCRIGUI EL PRòXIM POST D'AQUEST BLOG SIGUI ELECTE COM A PRESIDENT DELS EEUU, BARACK OBAMA.

 (Segueix)
1164 lectures

3 Oct, 2008

7 O TREBALL DIGNE

Enviat per laurapelay 12:55 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Segurament quan els organitzadors vàren idear el Dia 7 d'Octubre com a dia internacional pel treball digne, creien que el panorama seria diferent.

Avui, tots aquells que pensaven en el poder indefinit del capitalisme i la seva indestructivitat es miren perplexos l'evolució dels darrers dies.

És hora de recordar, que des de ja fa molts anys, a Seattle, un grup de joves compromesos va alertar que el denominat consens de Washington, estava tocat de mort i que com tot el sistema financer es troba amb un context: en el món i la humanitat. Recordo una samarreta que he tingut durant molts anys -me la vàren portar la meva germana i el Cesc Poch des de Genova on es celebrava una cimera del G-8- i que deia textualment que ells eren 8 persones i nosaltres 6.000 millons. Els "gurús" economics s'han rigut històricament d'aquest moviment pensant que érem uns analfabets.

Peró la intuició i el sentit comú guanyen a les estadístiques sempre. 900 millons de persones patint gana, 3000 zones franques industrials, millions de persones vivint amb menys de 2 dólars al dia...aquesta és l'obra mestra del capitalisme.

Demanar ajuda a l'Estat segurament deu haver estat l'estocada ideologica a un sistema financer que no serà el mateix de sempre mai més.

El 7 d'octubre i durant moltes hores la gent sortirà en diferents modalitats al carrer. L'hem trepitjat tantes vegades que sabem com fer-ho.

Sabem que la intuició i el sentit comú són les millors armes. Sabem que volem treball digne per a tothom i que el volem ara. Sabem que no podem treballar 65 hores a la setmana...sabem quin món volem i aquesta vegada que riguin...que l'aconseguirem.

MANIFESTACIÓ: 7 OCTUBRE Plaça Urquinaona.18.30h



658 lectures