Sindicats internacional
  Xarxa sindical

16 Mar, 2009

Una abraçada als compas de El Salvador!

Enviat per laurapelay 16:17 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

He visitat dues vegades El Salvador. Aquest mínuscul país sempre m'ha atret i conec força bé la seva gent. Aquesta matinada he estat seguint els resultats de les eleccions presidencials, peró fins ara al migdia no he gosat escriure res. No m'ho podia creure. M'ha costat assumir que el canvi ha arribat, d'una manera molt ajustada peró que finalment l'esquerra governarà aquest minuscul país centreamericà de poc més de 4 millions de persones, un país que té més residents a l'extranger que a l'interior. Sembla que a Amèrica les coses es mouen, i és el moment per no abaratir el somni de milers de salvadorencs que han lluitat durant molt anys per la seva dignitat, en un país empobrit, que fa servir el dòlar com a moneda.

Als compas de El Salvador amb qui he compartit pupusas,cerveses i algun ron els desitjo sort i que disfrutin del moment. Ara tots els somnis estan a a la mà. D'aquí un temps el pragmatisme governamental els farà decebre, els farà molt sovint renunciar als seus ideals...fins i tot pensaran que tot alló per el qual han lluitat no val la pena...aleshores és el moment de mirar endarrera i veure com han viscut fins ara, per revalidar el seu compromís amb l'esquerra. Estigueu tranquils. Aquesta malaltia l'hem patida tots, peró sempre s'ha d'anar endavant.

A Mauricio Funes i la seva "formula presidencial" els demano valentia. Valentia per oposar-se als TLC, per oposar-se a la privatització del seu país, per educar, per donar futur als seus ciutadans.

Avui m'agradaria estar a San Salvador. Veure les cares de felicitat del Jaime Rivera, del Santiago Flores...anys de lluita de guerrilles a la selva per arribar fins aquí. I tanta gent que s'ha quedat pel camí. A tots ells una abraçada ben forta i sort!



1101 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink




 authimage