Sindicats internacional
  Xarxa sindical

11 Ago, 2006

Dues setmanes més

Enviat per laurapelay 11:54 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

"Dues setmanes més". Aquesta fou la petició que efectuà el primer Ministre Israelià a la Secretària d'Estat D'EEUU, per acabar de bombardejar el Líban, com si les guerres fossin una petició de prorrogues. El Líban, un petit país de 10.000km2 i amb una variada composició interna, des que el 1946 fou abandonada pels francesos, sempre ha viscut condicionat per els seus veïns i el conflicte arabo israelià.

Al Líban hi viuen prop de 400.000 refugiats palestins, que no tenen els mateixos drets que els libanesos. Concentrats en camps de refugiats, ara es troben atrapats entre dos focs. Entre un Israel amb Ariel Sharon defenestrat en un hospital, un primer ministre inexpert i un Ministre de Defensa provinent de les files sindicals i que no dóna confiança ni al seu pròpi exercit, que es veu desbordat per els atacs del grup terrorista Hezbol·là - creat per donar suport a postures pro iranianes-, i amb milers de míssils caient en territori Israelià. El pitjor de tot és que abans les guerres eren contra Estats. Ara són contra enemics invisibles, i petits,`però que les consequències acaben afectant els ciutadans. A més Israel, ha violat el dret de no ingerència ja que el Líban no l'hi ha declarat la guerra. El país del cedre, ha fet una crida encesa a la unió entre àrabs i l'ajuda de la comunitat internacional.

Ja n'hi ha prou de dobles morals. Cal acabar la guerra, que només mata persones, i demanar al Líban que controli Hezbol·là -tenen representació al Parlament-, i a Israel, que deixi d'atacar els seus veïns - que finalment vol ser un toc d'avís a Síria i Iran-, i al es Nacions Unides cal demanar valentia. Ara, les necessitem més que mai.



585 lectures