Sindicats internacional
  Xarxa sindical

3 Mar, 2008

5 anys del no a la guerra . Ara el 15 de març al carrer altra cop!

Enviat per laurapelay 18:03 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

El passat mes de febrer feina 5 anys del potentissim No a la Guerra!. Crec que a la vida hi ha manifestacions que recordes per la magnitud, per ser la primera, per la que t'emociones...Crec que la primera manifestació que recordo plenament fou la de l'atemptat d'Hipercor d'ETA, a part d'evidentment de tots els 11 de setembre de la meva vida. Després vindrien els 1ers de maig, la de l'assassinat d'Ernest Lluch, la de l'Estatut i de les infraestructures... en fi consciència militant d'unes idees i una moral.

Peró si entrem dins les manifestacions que emocionen hem quedo amb dues: la de la vaga general contra el PP i la de la Guerra.

Aquest mes de febrer va fer 5 anys i la vaig viure a Tarragona a la Rambla - on comença i acaba la vida militant a Tarragona-, i la recordo com una catarsi col·lectiva d'un poble que cimentava les seves creences en alló mès humà que podem trobar : la pau i la no violència. Potser és perque feina pocs anys havia visitat amb l'AVALOT l'Iraq i allà vaig començar un viatge iniciàtic amb el món àrab.

Encara que no ho sembli fa 5 anys i recordo també amb angoixa aquell matí que a Catalunya ràdio, l'Antoni Bassas com sempre hem va despertar anunciant les primeres bombes...i amb emoció i orgull (per molt que molts no us ho cregueu) quan el President del Govern va anunciar la retirada de les tropes de l'Iraq.

Però malauradament la guerra continua. A Palestina, a l'Iraq, a l'Afganistan, als Grans llacs, al Darfur...i aquella consciència de ciutadania no pot parar. Per aixó el pròxim 15 de març des de la Plataforma Aturem la Guerra ens tornem a convocar. Perque no hi han guerres de primera i de segona, aquest any malauradament també cal que sortim al carrer.



636 lectures