Sindicats internacional
  Xarxa sindical

12 Feb, 2009

Neix l'Euroregió Sindical: un espai per compartir

Enviat per laurapelay 13:16 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

El passat 4 de febrer es constituia a Palma de Mallorca, la Euroregió Sindical. Amb la presència d'UGT i CCOO de País Valencià, Aragó, Illes Balears i Catalunya i de sindicats del Llenguadoc Rosselló i Migdia Pirineus, hem articulat un espai sindical allà on existeix un espai economic. El principal eix de mercaderies es troba en les coordenades València-Barcelona, i els pols universitaris entre Toulouse i Barcelona. La Unió europea ja ha establert les euroregions com l'espai on s'aplicarà les polítiques de subsidarietat i on s'articularan part dels fons europeus. Per aquest motiu és imprescindible la constitució d'un "lobby" sindical que treballi per aportar les nostres demandes en temes com infraestructures o comunicació.

També vull posar èmfasi en la importància que té en aquests moments i com proclama la Declaració Fundacional de l'Euroregió de desenvolupar pols que puguin anar més enllà i en un futur facin de pont amb la mediterrània.

Vull posar en valor la voluntat sindical. Més enllà de les disputes polítiques - València i Aragó no estan a la Euroregió- els sindicats hem fet un esforç per compendre que l'espai pels treballadors i treballadores era massa important per deixar-nos endur per inèrcies i baralles.

Finalment i personalment per a mi és una satisfacció haver aconseguit coordinar-nos amb aquelles regions en que tenim una llengua amb comú.

Ara només ens queda engegar la feina, tal i com farem el pròxim 6 de març a Barcelona reclamant la interconnexió ferroviària i que l'Euroregió sindical sigui una bona eina al servei de la classe treballadora.



688 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink




 authimage