Sindicats internacional
  Xarxa sindical

23 Mai, 2007

Sevilla 2007: Passem a l-ofensiva

Enviat per laurapelay 13:48 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Escric avui, l article del blog, des de Sevilla, ja que amb molta curiositat, assisteixo per primera vegada a un Congres de la Confederacio Europea de Sindicats. La sala, es plena de gent que parla amb mil idiomes, i les coses del directe fan que ni tan sols pugui posar accents a aquesta reflexio.

Els Congressos, tenen quelcom de catarsi col lectiva, de retrobament amb vells amics, i temps per fer passadissos i aixi poder tenir reunions i tancar molts temes. Pero tambe tenim la sensacio que el vell sindicalisme europeu es troba aquests dies, per recarregar piles i conjurar-se. Conjurar-se per passar a l ofensiva, no com a retorica, sino com a unica arma de defensa que tenim. El sindicalisme cal que sigui europeu o caurem en el pou d allo que per institucionalitzat sobreviu per pura inercia, pero deixa de ser representatiu i util per els afiliats i afiliades. Bolkestein, Laval, Viking Lines, Directives, Llibres blancs, verds... inexorablement una terminologia nova va entrant en les nostres vides sindicals, a poc a poc i sense remor. I precisament la nostra quotidianitat fa que no la poguem absorbir dins del nostre imaginari quotidia, i ens espanti sincerament el tema.

Pero cal que ens posem les piles, i anem per feina. Cal que passem a l,ofensiva. per que aquells drets que perdem a Europa, sera impossible recuperar-los als estats, i si no creem sindicalisme europeu genui, es a dir amb marca propia i no com una coordinadora de sindicats, ens sera impossible poder atendre les necessitats del dema, que ja no passen sempre per Barcelona, ni tan sols per Madrid, sino que es decideixen a Bruselles.



629 lectures