Bloc de Dionís
  Xarxa sindical

26 Jul, 2006

Nou quadre malalties professionals

En la darrera reunió de la Comissió Nacional de Seguretat i Salut en el Treball es va informar favorablement del contingut del RD que modificarà l'actual quadre de malalties professionals. Actualment aquest està vigent mitjançant el RD 1995/1978, de 12 de maig, i fins a la data no s'havia modificat en contingut referent a les malalties.

El RD nou incorpora les recomanacions fetes per la Unió Europea mitjançant la recomanació 2003/670/CE, de 19 de setembre de 2003, i incorpora malalties professional que fins a la data no eren reconegudes com a tal en la nostra legislació.

Penso que amb el nou RD a part d'actualitzar el quadre de malalties professionals aprovades en l'any 1978, s'incorpora un nou concepte de com han d'estar analitzades i declarades les malalties professionals un cop s'han detectat. Incorporant major dinamisme i fen desaparèixer un model que ha quedat del tot obsolet, si tenim en compte el desenvolupament dels diferents processos productius i la utilització en els mateixos de la diversitat de nous productes que han anat sorgint i que generen noves patologies que necessiten ser catalogades, investigades i declarades, si es el cas com a malaltia professional.



1138 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink




 authimage