Bloc de Dionís
  Xarxa sindical

21 Set, 2007

II CONGRÉS DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

Els dies 19, 20 i 21 de setembre s’ha desenvolupat a Cadis el II Congrés en matèria de Prevenció de Riscos Laborals on han estat presents sindicats i representants de governs de Iberoamèrica.

S’ha posat de manifest la problemàtica, en aquesta matèria, que tenen els diferents països i sobre tot s’ha pogut observar l’interès i el treball que s’està realitzant per els sindicats i alguns governs.

Durant el congrés els delegats al mateix hem tingut l’oportunitat de conèixer les diferents realitats i algunes són un tant, salvant les diferències, familiars; així les morts per accident laboral es concentren en la construcció, agricultura, mineria i indústria química.

També hi ha realitats que reclamen una actuació imminent per intolerable reconeixen que hi ha prop de 18 milions d’infants que treballen i que el 50% de la població treballadora ho fa en l’economia submergida.

Davant aquestes realitats és normal que reclamin una atenció als poders públics i concretament major implicació dels seus governants per millorar la situació que pateixen i que situen per tenir una major cohesió social.

Només amb legislació que potenciï la participació dels interlocutors socials i la societat civil així com la regulació de la Prevenció dels Riscos Laborals podran aconseguir la fita (l’objectiu) d’una societat més justa, més equilibrada.

Reclamen el dret individual a la seguretat i salut; i la implantació de polítiques i estratègies preventives que siguin assumibles; que els seus respectius governants impulsin el desenvolupament legislatiu i reglamentari necessari; que la Organització OISS assisteixi tècnicament als governs en les propostes i una major actuació formativa i informàtica que ajudin a la sensibilització d’empresaris i treballadors en aquesta matèria.

Aquest II congrés han servit per compartir experiències, per conèixer realitats i sobretot per conèixer les voluntats dels diferents sindicalistes de voler canviar les condicions laborals dels seus respectius països en unes condicions que podríem qualificar de heroiques.

Mentrestant les parts a les quals acudeixen per aconseguir assessorament, experiències i suport (sindicats espanyols i govern) tenim la responsabilitat de no defraudar-los en allò que per a ells és essencial i vital per un futur més esperançador al qual han volgut deixar palès (constància) que aspiren i que no estan disposats a renunciar; amb la declaració que es va aprovar per aclamació en el plenari. Per això és important que en la responsabilitat que ens han confiat no els defraudem.

8000 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink




 authimage