Bloc de Dionís
  Xarxa sindical

13 Jul, 2006

debat energetic

Un estiu més la calor es fa notar, els termòmetres estan arribant a temperatures elevades, sense que la pluviometria ens hagi o vulgui acompanyar (fruit o no d'un canvi climàtic). Amb aquesta situació no és gens estrany que el consum energètic, i concretament l'electricitat, es dispari i la garantia del subministrament estigui en perill.

Un any més, doncs, es posa en relleu la fragilitat del nostre sistema energètic i la dependència que tenim d'altres, ja que la producció que realitzem és del tot insuficient per la demanda actual, que es veu agreujada per la climatologia estiuenca.

El passat 28 i 29 de juny, vam celebrar unes jornades confederals que situaven el debat al voltant de quin model energètic necessita el país per garantir els subministraments d'acord amb les exigències de les demandes, però també amb el compliment dels criteris de la cimera de Kyoto, per tant de no-agressió en el medi ambient i sobretot que garanteixi l'ocupació estable i de qualitat, que des del sindicat reivindiquem.

Cal obrir un debat, que cada cop és més urgent, per necessari, en què es contemplin totes les energies (les alternatives, les fòssils, les minerals i la nuclear). Totes tenen factors positius i negatius, tant des de la vessant dels costos econòmics de producció com del subministrament, com del seu impacte al medi ambient i medi natural. Aspectes que cal tenir en compte perquè tots tenen en major o en menor grau el seu impacte negatiu.

Creiem que no s'han d'amagar les necessitats energètiques que té el nostre país com tampoc d'on prové actualment l'energia que consumim. Per tant, aquest debat implica que s'hagi de parlar i debatre d'allò que per a la societat pot ser més sensible i que fins i tot pot tenir un major rebuig com ara l'energia nuclear, de la qual estem convençuts que no podem deixar de parlar, ja que seria un error negar-ne l'existència i la possibilitat de poder resoldre amb més fonts d'energia els problemes de subministrament que està patint el nostre país.



660 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink




 authimage