Bloc d'administració
 Aquest és el bloc de l'administrador de la blogosfera sindical Xarxa sindical

20 Feb, 2007

Problemes amb el servidor

Hem tingut problemes seriosos amb el servidor. Primer, aquest dijous hem tingut un atac al servidor DNS general que dona suport a més de 200 màquines amb més de 100 dominis, això va deixar sense servei a la nostra web i 25.000 més.


També aquest atac ha deixat cua... i ha trastocat els servidors, de les 200 màquines atacades la meitat ha patit caigudes i recaigudes. I per últim avuí la BBDD s'havia quedat fregida.


Esperem que el server aguanti i que els de l'empresa proveidora hagin pogut solucionar els problemes de seguretat i els danys que els atacs hackers han fet.



1016 lectures

1 Feb, 2007

Batallant contra l'SPAM: llistat de "bad words"

Aquests dies la blogosfera sindical ha patit molt d'SPAM als comentaris. Aquesta nit vàrem fer neteja i aquest matí ho hem tornat a fer... però l'atac persistia i llavors hem hagut d'afegir un aplicatiu més de defensa ANTI-SPAM.


El llistat de bad-words o llistat de paraules prohibides als comentaris, on inclouim paraules típiques que surten als missatges spammers anglosaxons "Hi", "Hello", "Good job", etc.. i li bloqueja el comentari.


Amb això afegim una quarta línia defensiva contra els spammers: l'autentificació numérica, la moderació prèvia de comentaris, la possibilitat d'editar-los i ara el llistat de paraules prohibides.


Encara que això no ens fa inmunes a l'SPAM ho posem una mica més difícil. A veure si ens sortim... perquè la darrera línia defensiva es no deixar que els visitants us comentin si us veieu assaltats per l'SPAM a un post en concret.




756 lectures