e-sindicalisme

Funciona el cyberpiquetisme?

Notícies sobre e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 03:05
Sembla ser que sí, les primeres proves seriosses que fem al nostre país han resultat positives, més de 750 mails enviats per persones diferents al Borrell per defensar el català a la UE, i un parell de més que millor deixem sense explicar per no aigüalir la festa, han demostrat ser molt efectives. Innovem i provem i ens sortim... :-)

Primera acció de "cyberpiquet" a la UGT de Catalunya

Notícies sobre e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 01:14

Val a dir que s'ha teoritzat massa poc per un terme que s'ha concebit massa aviat com el de "cyberpicketing" que vol dir "cyber"-"piquet" o és a dir fer un piquet cibernètic, és a dir amb eines telemàtiques.


Potser aquest concepte que va ser pioner al sindicalisme a internet l'han deixat massa buit de contingut. Fer de piquet vol dir actuar, intentar que una vaga hi funcioni però de forma activa. Ara l'ús que es fa és més aviat passiu, el cyberpiqueting ha passat a ser "cyberinformació sobre conflictes".

Però la UGT de Catalunya ha fet una passa més endevant, en aquest sentit ha llençat el cyberpicket actiu, integrant mecanismes de treball com Amnistia Internacional i d'altres ja estaven fent a internet. Aquest cyperpiquet actiu implica que el visitant participa i cal la seva acció per a que la campanya hi funcioni. En aquest cas és un senzill aplicatiu d'auto-enviament d'e-mails al compte de correu del president del Parlament europeu per demanar que reconsideri la mesa del Parlament la decissió sobre l'ús del català a la cambra. Podue participar al següent enllaç:

http://www.ugtcatalunya.org/~adminugt/envioue.php

Però aquesta eina pot ser utilitzada per molt més, per bloquejar el correu d'una empresa, per fer anar cartes als diaris demanant l'atenció sobre aquest problema, etc...



1 de maig dia del treball i la blogosfera

Notícies sobre e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 00:58
L'1 de maig és dia de reivindicacions sindicals, és el dia en que els sindicalistes surten al carrer per recoradar-nos que la lluita als centre de treball per asolir una millor posició de negociació entre empresaris i treballadors no és cosa d'un dia ni de dos, ni d'un any ni de dos. Devant del fet sindical hi ha molt mite, un d'ells és que no s'ha possat les piles en això d'internet. Potser sigui veritat devant certs moviments socials que només poden accedir-hi a un mínim de rellevància pública a través dels mitjans alternatius, entre d'altres coses perquè la seva veritable força social és molt minsa. Però no és veritat en general, i la blogosfera també ho comença a reflexar, es comença a parlar de sindicalisme i molt més a prop d'una data important per al sindicalisme com l'1 de maig. Podem veure-ho en l'únic dirigent sindical d'alt nivell amb bloc, en Josep M. Àlvarez, ens convida a participar de la manifestació unitària de la UGT de Catalunya i la CONC que realitzaran a Barcelona. També a la xarxa de blocs sindicals podem trobar un bon nivell d'informacions sindicals com un anàlisis de l'èxit de les movilitzacions franceses contra el CPE (encara que jo crec que caldria reformar una parta del Code du Travail, però no la que afecta als treballadors més en precari) o un bloc que planteja l'estudi de l'e-sindicalisme. Entre les xarxes i blocs no púrament sindicals trobem alguns articles referits al mon sindical, per exemple en el bloc d'egocrata trobem una reflexió devant els efectes positius del sindicalisme en l'empresa, trobem a socialdemocracia.org un article que analitza la situació del sindicalisme als paissos més avançats. Els propis sindicats a les seves webs convoquen a rebat per a la manifestació de l'1 de maig, tan l'UGT de Catalunya com la CONC ho fan. Igual que les seves centrals ho fan a la resta de l'estat. Sobre l'ús de les TIC per part del sindicalisme hi cal parlar-hi més, fins i tot hi ha qui fa una tesis doctoral del tema, smiley_smile.gif, però és un bon moment per recordar un dels clàssics de tot això, un company de la TUC al seu clàssic l'e-union. I com no, del bloc de l'Observatori de ciberpolítica, el seu post

Powered by LifeType