e-sindicalisme

Comunicat 2.0: la renúncia de Maragall i el bloc de Josep M. Àlvarez

Teoria de l'e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 13:29

Continuant amb les eines que la nova revolució (i no tant nova, ja que les eines wiki tenen molts anys) d'internet ens dona, hem provat que el comunicat 2.0 funciona. Enlloc de que la UGT faci un posicionament institucional sobre la renúncia del President Maragall a tonar a presentar-se, amb lo que quedaria un comunicat molt institucional i possiblement molt plé de llocs comuns, el secretari general de la UGT de Catalunya, en Josep M. Àlvarez, a través del seu bloc, a fet una entrada explicant com ell veu la renúncia.


Aquesta entrada ha tingut molt més èxit que un comunicat fred, ja que a més de ser citat als diaris (alguns cops fins i tot indicant que la font era el bloc del Josep M. Àlvarez) ha tingut reacció a la blocatosfera, com per exemple al bloc del periodista Saül Gordillo, experts en blocs, o fins i tot ha sigut citat per personalitats del món de la política devant de càmares.


Aquest exemple forma part de com estem provant amb certa maduressa tot això dels blocs.




Sindicalisme i web 2.0

Notícies sobre e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 15:45

La xarxa de blocs sindicals i el bloc d'en Josep M. Àlvarez forma parte del que es diu web 2.0 o projectes col·laboratius a internet. Desde la UGT de Catalunya hi anem darrera d'altres en projectes de web 1.0 i web 2.0 (especiàlment en campanyes de cyberpiquetisme), però en aquest àmbit somb capdevanters.


Potser caldria explotar aquest aventatge a l'hora de fer feina col·laborativa i llençar-nos a projectes que requereixen un esforç col·laboratiu més fort com una wikipedia sindical. Què us sembla la proposta?




Powered by LifeType