e-sindicalisme

Avuí és el "Blog Day" el dia de la blogosfera

Notícies sobre e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 09:54

Aquesta jornada preten que es recomanin els 5 blocs que descubrim aquest dia i els recomanem al personal. Us deixo una notícia apareguda a La Malla.net on ho expliquen molt bé.

Una jornada per descobrir la blogosfera
Jose Soler (laMalla.net)
La febre creixent pels blocs ha fet que, fins i tot, hi hagi un dia del calendari consagrat a aquests espais personals. Des de l'any passat, el 31 d'agost és el Dia del Bloc, la data escollida per recomanar bitàcoles noves i interessants. L'iniciativa parteix d'un blogger israelià que va convocar cada creador a recomanar, dins de la seva pàgina, cinc blocs que hagi conegut aquell dia, fent una breu descripció dels continguts dels mateixos. L'idea és que els bloggers coneguin altres bloggers, preferentment d'una cultura, posició o punt de vista diferent al seu. Vist el considerable èxit que va tenir l'any passat, Nir Offir ha decidit repetir l'experiència.

Tot i que cada dia la majoria dels blocs existents recomanen i adrecen els internautes cap a altres blocs, aquest dijous és el dia assenyalat al calendari de la xarxa per fer canvis, innovar i capbussar-se a dintre de l'infinit món de la blogosfera. Amb la idea d'estrènyer llaços entre els bloggers d'arreu del món i ampliar mires, l'israelià Nir Offir va iniciar l'any passat una iniciativa anomenada Blogday (el Dia del Bloc) on cada blogger recomana cinc blocs que considera interessants i que ha trobat nous aquell mateix dia.

El funcionament d'aquesta jornada és ben senzill. Es tracta de recomanar els cinc blocs (que han de ser nous i coneguts aquell dia) i fer una breu descripció dels continguts que es poden trobar. També cal afegir el tag Blog Day de Technorati (http://technorati.com/tag/blogday2006) i enllaçar amb el web oficial del Blog Day.

La filosofia d'aquest Dia del Bloc és de coneixement i d'obertura de mires per part de tots els bloggers. Per això, Nir Offir recomana que els enllaços siguin de cultures o punts de vista allunyats a les del propietari de la bitàcola. Segons Offir, creador del primer servei de bitàcoles al seu país, els bloggers es limiten a navegar sempre pels mateixos blocs, perdent gran part dels nous i interessants que es generen cada dia i cada vegada amb més velocitat. L'excés d'informació fa que els bloggers arrisquin poc. Així doncs, aquest dijous és el dia per eixamplar postures i trencar prejudicis. A enllaçar s'ha dit.



Powered by LifeType