e-sindicalisme

Enquesta sobre blocs i sindicats

Teoria de l'e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 14:10

A la UGT de Catalunya hem obert una enquesta per valorar l'utilitat i el coneixement dels blocs per al sindicalisme, podeu contestar-la al següent enllaç:

http://www.ugtcatalunya.org/equestion/equestion.RespCuest?cuest=16610&lng=ca



L'importancia dels blocs per l'e-sindicalisme

Teoria de l'e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 07:43

Els blocs són eines de comunicació molt més properes a les comunicacions per e-mail que a les webs coorporatives tradicionals. Això fa que aquests adaptin formes més personals que puguin expressar l'idiosincracia de l'autor i mostrar més "l'opinió" que la pura "informació". Ja McLuhan va dir que "el mitjà és el missatge" i en aquest cas encara més. La possibilitat a més de col·laborar en xarxa de fer "blogrolls" i de interaccionar els dona encara més força per generar comunitat. En aquest sentit molts teòrics que han estudiat l'ús dels sindicats de la formació on-line i que han analitzat quines són les necessitats de sindicalistes que no es troben a empreses grans indiquen que lo més important és això generar comunitat i per tant les xarxes de blocs a més de les webs sindicals són també una eina esencial per a fer e-sindicalisme.


Encara que amb un bloc no resolguem cap conflicte laboral, només la importancia dels que hi participen en abocar-hi la seva experiència sindical o els seus coneixements tècnics per ser compartits per la resta generen aquest sentit de pertanyença que molts sindicalistes necessiten per afrontar la molts cops solitaria tasca de defensar als treballadors del seu centre.




Quant els blocs sindicals són noticia

Teoria de l'e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 19:12
El bloc del nostre secretari general ha sigut noticia a El Periódico. Això és bona noticia, no només per la UGT de Catalunya, sinò per al món blogger ja que la nostra activitat comença a tenir visibilitat als mitjans clàssics. Us reprodueixo la noticia publicada a El Periódico.

Un exemple de ciberdiari sindical

(El Periodico)

Els líders sindicals tambés s'apunten als ciberdiaris. El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, va posar en marxa el seu ja fa unes quantes setmanes i hi comenta temes sobre societat, política i el món del treball. L'última entrada que hi ha publicat parla sobre els joves i la precarietat.



Comencem aquest bloc per a reflexionar al voltant de l'e-sindicalisme

Teoria de l'e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 10:17

La primera reflexió proposo fer-la en el "Paper" que en Roger Darlington de la TUC va presentar al Congrés que aquest sindicat britànic va fer el 2001 per propossar que cal que facin els sindicats per arribar a ser e-sindicats. Fa un analisis bastant complerta del que pot fer un sindicat a internet i val la pena que la gent que ens agrada això del sindicalisme i internet li fem un cop d'ull.

http://members.lycos.co.uk/rogerdarlington/E-union.html



Enhorabona!

Teoria de l'e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 12:52
Si pot llegir aquest missatge és perquè el procés de registre s'ha realitzat correctament. Benvingut a la Catosfera. Esperem que sigui productiu

Powered by LifeType