e-sindicalisme

Primera acció de "cyberpiquet" a la UGT de Catalunya

Notícies sobre e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 01:14

Val a dir que s'ha teoritzat massa poc per un terme que s'ha concebit massa aviat com el de "cyberpicketing" que vol dir "cyber"-"piquet" o és a dir fer un piquet cibernètic, és a dir amb eines telemàtiques.


Potser aquest concepte que va ser pioner al sindicalisme a internet l'han deixat massa buit de contingut. Fer de piquet vol dir actuar, intentar que una vaga hi funcioni però de forma activa. Ara l'ús que es fa és més aviat passiu, el cyberpiqueting ha passat a ser "cyberinformació sobre conflictes".

Però la UGT de Catalunya ha fet una passa més endevant, en aquest sentit ha llençat el cyberpicket actiu, integrant mecanismes de treball com Amnistia Internacional i d'altres ja estaven fent a internet. Aquest cyperpiquet actiu implica que el visitant participa i cal la seva acció per a que la campanya hi funcioni. En aquest cas és un senzill aplicatiu d'auto-enviament d'e-mails al compte de correu del president del Parlament europeu per demanar que reconsideri la mesa del Parlament la decissió sobre l'ús del català a la cambra. Podue participar al següent enllaç:

http://www.ugtcatalunya.org/~adminugt/envioue.php

Però aquesta eina pot ser utilitzada per molt més, per bloquejar el correu d'una empresa, per fer anar cartes als diaris demanant l'atenció sobre aquest problema, etc...



Powered by LifeType