Sindicats internacional
  Xarxa sindical

19 Abr, 2006

De Cèsar a Berlusconi: Quo vadis Itàlia?

Enviat per laurapelay 09:30 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (3) | General
Aquest 9 d'abril hi han dues dates polítiques importants: les eleccions a Perú i a Itàlia.

Per pròximitat geografica segurament les eleccions que ens afectaran més seran les d'Itàlia. Berlusconi es presenta sota la coalició La casa de les llibertats. Quin eufemisme de nom de partit!! Un candidat que només parla de rebaixar impostos, i que a cada debat ideologic que perd, s'inventa un impost per treure- el darrer el que grava els immobles de primera residència- sense encomanar-se als municipis que són els recaptadors! Com pagarem l'ensenyament? i la sanitat? diuen que lluitant contra el frau fiscal, el més alt d'Europa. La productivitat italiana és de les més baixes d'Itàlia, al costat de Botswana, i el creixement econòmic és 0. Realment Itàlia es manté al G-8 per motius històrics però de potència economica poca. El mateix arquebisbe de Milà, el director del principal diari del país i el president de la patronal demanen obertament que la gent no el voti.

Però a l'altre cantó hi ha Prodi. Un professor amb carrera a Europa i que no acaba d'arrencar degut a la heterogenitat del ventall de les esquerres. Des de centristes a comunistes el marge de maniobra és ben poc.

Sempre he pensat que un poble capaç d'haver format part de l'imperi Romà- creant xarxes de clavegaram, centres públics de cultura...- que desprès ens va regalar el Renaixament -el David, la Divina Comèdia, el Príncep...- com ha pogut caure en un Circ Màxim dirigit per Berlusconi i familiars de Mussolini, per Humberto Bossi...QUO VADIS ITÀLIA?


119 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink