Comunicació UGT

15 Nov, 2007

La UGT insta Durex que reconegui que el tancament de la planta de Rubí respon a una deslocalització

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:53

/blog/comunicacio_ugt/notes_de_premsa/2007/11/15/la_ugt_insta_durex_que_reconegui_que_el_tancament_de_la_planta_de_rubi_respon_a_una_deslocalitzacio/durex.gifEl nostre sindicat rebutja la nova oferta econòmica de l'empresa per insuficient

La UGT de Catalunya ha tornat a insistir avui en la reunió entre la representació de Durex i el comitè d'empresa en la necessitat que l'empresa reconegui i assumeixi que l'anunci del tancament de la planta de Rubí -on hi treballen 259 persones, el 75% de les quals són dones- respon a un procés de deslocalització i no a cap causa organitzativa, tècnica o de producció, com correspon a un expedient de regulació d'ocupació.

Des de l'inici el conflicte, la UGT de Catalunya ha denunciat que la direcció no té cap motiu que justifiqui el tancament de l'empresa, ja que la fàbrica no té pèrdues, i simplement vol traslladar-se a un altre país per poder, així, incrementar els seus beneficis. Per al nostre sindicat resulta irònic que l'empresa addueixi raons econòmiques per defensar el tancament de la planta de Rubí, quan va tancar l'exercici 2006 (març 2006-març 2007) amb uns beneficis de 94.000 euros i, des del mes de març fins al moment, els beneficis ja superen els 600.000 euros.

Per al nostre sindicat, és imprescindible que Durex reconegui que no existeixen motius per a presentar cap ERO i que el tancament de la planta es deu únicament als interessos de deslocalitzar la fàbrica per produir més econòmicament a l'Àsia.

La UGT de Catalunya posa en valor que l'empresa, després de moltes reunions, abandoni el seu posicionament inamobible i hagi presentat avui una oferta econòmica de 46 dies per any treballat, amb un màxim de 30 mensualitats, i un topall de 80.000 euros.

Tot i així, la UGT de Catalunya considera insuficient aquesta oferta econòmica, partint de la premissa de què el tancament de la planta respon a una deslocalització encoberta.



Comentaris

    Powered by LifeType