Comunicació UGT

16 Oct, 2007

CCOO fracasa en la seva campanya de judicialització en el sector de la hostaleria

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:38

mercatEl nostre sindicat creu els responsables del sector de CC.OO. han perdut el nord

La UGT de Catalunya ha guanyat als tribunals tres sentències diferents interposades pels responsables d'Hostaleria de CC.OO. Els jutjats han desestimat aquestes demandes per qüestions absurdes on l'altre sindicat només tracta de desprestigiar la UGT de Catalunya en lloc de treballar per la millora de les condicions sòcio-laborals dels treballadors i les treballadores que representen.

La primera prova la trobem en la denúncia contra Sodexho España i la secció sindical de la UGT de Catalunya. A finals del mes d'abril, la nostra secció sindical proposà a l'empresa aplicar un increment salarial del 2,7%, a compte del conveni de l'Hostaleria, que aleshores estava en procés de negociació. Tot i que empresa assumí la proposta i estava disposada a aplicar-la, el sindicat CC.OO. es negà a arribar a cap acord i denuncià l'empresa i la secció sindical de la UGT de Catalunya al·legant sentir-se exclosa d'una negociació que mai havia existit. Amb aquesta mesura, CC.OO. ha aconseguit paralitzar la intenció de l'empresa d'apujar els salaris i endarrerir el cobrament d'aquest augment salarial. Amb data 23/7/2007, la sentència desestima la demanda i absol a les dues parts demandades.

D'altra banda, a finals del mes d'agost, i després de la celebració del procés d'eleccions sindicals a Hotelcon 96, S.L. (Hotel Comtes de Barcelona) promogut per la UGT de Catalunya, els dirigents de CC.OO. decideixen denunciar en el Jutjat Social el laude dictat amb anterioritat i que desestimava la seva impugnació, basada en un suposat frau en les eleccions, coincidint amb què CC.OO. s'havia quedat sense candidats després d'haver renunciat 11 dels 15 membres de la seva candidatura i que la UGT de Catalunya havia guanyat la totalitat del comitè d'empresa, format per 9 delegats. La Justícia, novament, ha desestima la seva demanda.

Per últim, la denúncia presentada per CC.OO. contra Kenchic, S.L. i el comitè d'empresa, resulta encara més esperpèntica. En el mes de juliol, CC.OO. decideix presentar una denúncia contra l'empresa i els membres del comitè (que compta amb 4 membres del seu propi sindicat!) per haver signat un conveni d'empresa a l' any 2005 i que finalitza aquest any, i que, segons el seu sindicat, contenia doble escala salarial i era injust per als treballadors. Un cop més la Justícia desestima la demanda.

Per al nostre sindicat, aquestes tres resolucions demostren que alguns responsables del sector d'Hostaleria de CC.OO. han perdut el nord i estan validant un sindicalisme radical amb l'únic objectiu de guanyar les eleccions sindicals. Com a sindicat de classe, la UGT de Catalunya defensa i treballa pels interessos de la classe obrera d'aquest país, entenent el diàleg i la negociació com les úniques eines per aconseguir acords o convenis que beneficïin el treballador.



Comentaris

    Powered by LifeType