Comunicació UGT

27 Set, 2007

La UGT defensa salari mínim de 1000€ i formació específica per als 27000 treballadors de la dependència

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:57
geriatriaAquesta tarda té lloc al Departament de Treball la primera reunió de la taula negociadora del primer conveni català de la dependència
Aquesta tarda a les 16 hores té lloc a la seu del Departament de Treball del carrer d'Albareda, 1, de Barcelona, la primera reunió de la taula negociadora del que serà el primer conveni català de la dependència
(Primer conveni col·lectiu de Catalunya de centres de dia/nit, residències o habitatges amb servei per a les persones grans o problemàtica derivada de la dependència, teleassistència i servei d'ajuda a domicili).

La taula negociadora està formada per la UGT de Catalunya, com a sindicat majoritari al sector de la geriatria i l'atenció a la dependència, i CCOO, així com les patronals Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Confederació d'Entitats Catalanes d'Atenció a la Dependència Sense Ànim de Lucre (CECAD) i Unió Catalana d'Hospitals. La UGT de Catalunya demanarà que un representant del Departament de Treball tuteli les negociacions.

Actualment hi treballen en aquest sector a Catalunya unes 27.000 persones, tot i que el nombre de treballadors i treballadores, sobretot de teleassistència i d'ajuda domiciliària, haurà d'augmentar considerablement com a conseqüència de les inversions de l'administració arran de la Llei de Dependència.

La taula de negociació del primer conveni autonòmic que ha de regular la feina dels treballadors i les treballadores del sector de la geriatria i la dependència al nostre país es va constituir el passat 2 de juliol. Tot i que aquesta taula tècnica hauria d'haver-se constituït al mes d'abril de 2006 (llavors es parlava només del sector de la geriatria) , fins ara no hi ha hagut cap tipus d'acord pel constant boicoteig per part de la patronal. Durant més d'un any, el nostre sindicat ha reivindicat aquest conveni autonòmic, que ha de servir per dignificar laboralment un sector molt precaritzat i eminentment femení, amb salaris indignes, llargues jornades i condicions físiques i emocionals molt dures.

El nou conveni autonòmic haurà de regular el treball dels i les professionals dels serveis a la dependència: residències de persones grans i de persones dependents, centres de dia i de nit, pisos tutelats, teleassistència i servei d'ajuda a domicili. La UGT de Catalunya defensarà com a prioritàries tres qüestions: els salaris (el salarí mínim, el de la categoria laboral més baixa, no pot ser inferior a 1.000 euros), la formació (establir una qualificació específica per al sector i no contractar treballadors sense formació, com està succeint actualment) i reduir la càrrega de treball.

La UGT de Catalunya (majoritària al sector) ha estat l'únic sindicat en manifestar-se per defensar els drets dels i les professionals catalans de la geriatria i la dependència i exigir una millora substancial en les seves condicions de treball. La darrera acció convocada pel nostre sindicat va ser la concentració de treballadors i treballadores davant el Parlament de Catalunya, on van ser rebuts, entre altres, pel president de la Generalitat, José Montilla. Aquesta acció va precipitar una reunió amb el Departament de Treball, que es va comprometre a tutelar la taula negociadora.



Comentaris

    Powered by LifeType