Comunicació UGT

19 Set, 2007

L'Avalot demana un impuls més fort del lloguer per solventar el problema de l'habitatge

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:10
06-07_ilp_habitatgeDavant l'anunci del Govern d'atorgar als menors de 30 anys que lloguin el seu primer habitatge a partir de l'1 de gener 210 euros mensuals durant 4 anys, l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya manifesten que, malgrat que valorar positivament tot el que són polítiques i ajudes per al foment del lloguer, aquestes iniciatives han d'estar acompanyades d'un impuls més fort del lloguer per solventar el problema d'emancipació dels joves.

D'altra banda, l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya es mostra preocupat pels requeriments per poder beneficiar-se d'aquestes ajudes públiques, sobretot pel que fa al requisit de ser "jove ocupat", degut a l'alta precarietat de la contractació juvenil, col·lectiu que pateix un 60% de temporalitat. L'Avalot es pregunta com podran accedir a aquestes ajudes públiques aquests joves que estan entrant i sortint del mercat constament.

Així mateix, l'Avalot vol alertar del problema que pot suposar que aquestes ajudes quedin minvades per la pujada de preus.

Per aquesta raó, des de l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya reclamem a les administracions públiques una veritable aposta pel lloguer, creant habitatge social de lloguer amb una visió no temporal, que vagi més enllà dels 4 o 5 anys en què es desenvolupen aquestes ajudes i fent, d'aquesta manera, que el lloguer acabi sent una opció real de vida.

En aquest sentit, l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya han endegat una campanya de recollida de signatures per presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP). Mitjançant aquesta, l'Avalot presentarà al Parlament de Catalunya una Llei de mesures urgents per a l'habitatge, en què es proposarà que:

  • El 65% del sòl que es qualifiqui per a ús residencial de nova implantació es reservi a habitatge de protecció pública.
  • D'aquest 65%, que el 70% es reservi per a habitatge de protecció pública en règim de lloguer i el 30% en règim de compra.
  • Que la Generalitat destini una partida no inferior al 7% del seu pressupost a les polítiques d'habitatge públiques.


Comentaris

    Powered by LifeType