Comunicació UGT

12 Set, 2007

La Federació de comerç de la UGT demana a la inspecció una sanció exemplaritzant a El Corte Ingles

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:55

corteinglesugtDesprés que el jutjat Social número 13 de Barcelona hagi declarat que el sistema de promoció professional aplicat per la direcció d'El Corte Inglés en quatre centres de treball de Barcelona discrimina a les seves treballadores i contravé dos articles de la Constitució, La Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya sol·licita a la Inspecció de Treball que dicti una sanció exemplaritzant per a El Corte Inglés per discriminar les possibilitats professionals de les dones en els seus centres.

Des de la Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya creiem que aquest és el moment de què la Llei d'Igualtat aprovada enguany pel Congrés dels Diputats s'apliqui al 100% en el sí de les empreses i que deixi de manifest la voluntat de crear les mateixes possibilitats per a homes i dones en l'àmbit laboral. Així mateix, la recentment anunciada aprovació de la creació de la Direcció General d'Igualtat d'Oportunitats a la Feina, depenent del Departament de Treball, mostra la sensibilitat de l'Administració per afavorir definitivament l'assumpció de la igualtat d'oportunitats en el mercat laboral a Catalunya.

Des del nostre sindicat demanem a l'Administració que prengui mesures no simbòliques per a El Corte Inglés, per la seva importància en qualitat de primera distribuidora del mercat estatal i de líder europeu dels grans magatzems, i que converteixi aquesta sentència en exemplaritzant per vulneració dels drets de promoció de les dones en els seus centres.

Encara queda un llarg camí per recórrer en la normalització del paper de les dones en el món del treball. L'exemple d'El Corte Inglés és el més significatiu. Les treballadores dels seus centres no només veuen com es vulneren les seves possibilitats de promoció sino que, mentre que aproximadament el 70% dels empleats d'El Corte Inglés a Catalunya són dones, només un 15% dels llocs de comandament de l'empresa és ocupat per dones. Això sense tenir en compte les discriminacions salarials per raó de sexe, que fan que el salari d'una treballadora d'El Corte Inglés sigui un 30% inferior que el del seu homòleg masculí.



Comentaris

    Powered by LifeType