Comunicació UGT

10 Set, 2007

La UGT denuncia greus deficiències en el transport sanitari del maresme

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:08

transportsanitariLa situació del transport sanitari no urgent al Maresme pateix greus dèficits. La UGT de Catalunya ha detectat greus mancances tant en les condicions laborals dels seus treballadors, com en la qualitat del servei que reben els usuaris de la zona.

El transport sanitari no urgent inclou els serveis dedicats a traslladar usuaris per a consultes externes, rehabilitació i diàlisi, entre d'altres.

Per la UGT de Catalunya, alguns dels problemes més greus del sector es produeixen a la comarca del Maresme, i més concretament a la base de Malgrat. En detallem alguns:

  • No hi ha prou dotacions per a cobrir els serveis programats a la zona, on un vehicle pot arribar a realitzar més de 14 serveis diaris, la qual cosa implica un mínim de tres pacients per trasllat.
  • Els pacients pateixen retards d'entre 4 i 6 hores d'espera per servei.
  • Els treballadors reben diàriament les queixes directes dels usuaris. Juntament amb l'excés de feina, la falta de personal, i el material deficient, fa que patixin l'estrès psicològic i físic.
  • La seguretat dels vehicles adaptats és dubtosa. La majoria dels vehicles de la flota no disposa d'un anclatge reglamentari, ni subjecció per als usuaris. A tot això cal afegir-hi l'antiguitat dels vehicles, que no disposen d'un seient en condicions.
  • En determinades zones del Maresme, el personal es veu obligat a estar a l'escolta en llocs molt poc adients per a descansar, sovint a l'interor dels mateixos cotxes, cobrint torns de fins a 12 hores.
  • No se'ls facilita un horari específic per als menjars; hi ha dies que no poden fer l'àpat durant tota la jornada.

  • No disposen d'aigua potable per a beure, una situació que és encara més greu a la temporada d'estiu, amb les altes temperatures.

  • En consequència de tot plegat, la rotació de treballadors és constant per les condicions laborals precàries que pateixen.

La UGT de Catalunya exigeix que es resolguin de forma immediata aquests problemes, per ser insostenible per a tots els treballadors i treballadores del sector. El sindicat destaca que la zona de Malgrat triplica la seva població en èpoques estivals, mantenint-se les mateixes plantilles que en la resta d'èpoques de l'any.



Comentaris

    Powered by LifeType