Comunicació UGT

29 Ago, 2007

El Corte Inglés: bons resultats econòmics, baixos salaris

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:37

La UGT de Catalunya vol felicitar El Corte Inglés pels excel·lents resultats aprovats ahir en la junta general d'accionistes. Segons l'empresa, líder en el sector de la distribució a l'Estat i en el rànking dels grans magatzems europeus per volum de negoci, l'exercici de 2006 es va tancar amb una facturació total de 17.093 milions d'euros (un 7,8% més que en 2005) i uns beneficis de 711 milions (un 9,3% més que en 2005).

Tot i congratular-se per la bona marxa de la companyia, el nostre sindicat vol denunciar que un any més -i ja en van molts- els beneficis de l'empresa creixen molt per sobre de l'increment que tenen els salaris dels seus treballadors i treballadores. El personal humà dels diferents centres d'El Corte Inglés a l'Estat, que són en definitiva aquells que fan possibles els excel·lents resultats de la companyia, són els grans oblidats en la repercussió d'aquests bons resultats.

Així, mentre els beneficis de l'empresa han augmentat un 9,3% en el darrer exercici; els salaris dels consellers, un 6,25%; i un 5,5% els salaris dels caps/pedra (veure nota nº29, on s'explica que la pedra és una retribució econòmica amb què l'empresa compra voluntats i controla la plantilla en tots els sentits); els treballadors només han vist augmentat el seu sou en un 2,3%.

Des de la UGT de Catalunya ens preguntem si els treballadors i les treballadores d'El Corte Inglés són un valor important per a l'empresa. De ben segur, els responsables creuen que sí, i que els empleats són el valor més important de la companyia. Si és així, ¿per quina raó els treballadors són els únics que no reben millores dels resultats tan exitosos que generen?

Des de la UGT de Catalunya considerem que El Corte Inglés ha de desenvolupar una política salarial adequada a les necessitats dels treballadors i les treballadores i al repartiment equilibrat dels beneficis que generen. Per aquesta raó, el nostre sindicat proposarà els 1.000 euros com a salari mínim mensual, que milloraria substancialment les condicions laborals dels empleats (actualment, el salari base del grup d'inici -durant 2 anys- és de 784,59 euros al mes, i el del grup de professionals, de 808,13 euros)



Comentaris

    Powered by LifeType