Comunicació UGT

20 Jul, 2007

Catalunya, primera comunitat autònoma en nombre de treballadors autònoms estrangers

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:45

La CTAC-UGT de Catalunya demana al Govern que compleixi el compromís electoral de posar en marxa el projecte EMPRENDENOU

Segons les dades publicades avui pel Ministeri de Treball i Afers Socials d'afiliació d'estrangers a la Seguretat Social, Catalunya continua sent la primera Comunitat Autònoma en nombre d'autònoms estrangers, amb 37.711 treballadors i treballadores (de mitjana durant el mes de juny del 2007), el que suposa un augment de 6.164 persones des de l'1 de gener de 2007.

Del total de treballadors autònoms estrangers, el 48,53% procedeixen de països de la Unió Europea i el 51,46 de països extracomunitaris. Respecte a la UE, els principals països d'origen són Itàlia (3.453), França (3.252), Romania (2.863) i Alemanya (2.075), mentre que dels extracomunitaris trobem el Marroc (4.574), la Xina (3.831), Argentina (1.335) i Paquistan (1.224).

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC - UGT de Catalunya) valora el creixement dels autònoms estrangers com una via important d'estabilitat de part de la nostra immigració i la seva participació en la creació de riquesa al nostre país. A més, considerem que aquest procés es veurà facilitat pel conveni signat entre la UPTA (en el cas de Catalunya, la CTAC) i la Secretaria d'Estat d'Immigració i Emigració el passat 29 de juny, amb l'objectiu d'assessorar els ciutadans i ciutadanes estrangers que vulguin obrir un negoci per compte propi, avaluant la viabilitat i la solvència econòmica dels projectes (obligacions fiscals, qualificació del treballador, possibilitats de crear ocupació, situació regularitzada del treballador, etc.), així com simplificant el procés i dotant-lo de seguretat jurídica.

D'altra banda, la CTAC demana al Govern de la Generalitat que compleixi el compromís electoral de posar en marxa el projecte EMPRENDENOU, proposat pel nostre sindicat i dirigit a integrar els autonòms estrangers al nostre país i assessorar-los amb eines de gestió empresarial perquè tirin endavant el seu negoci.



Comentaris

    Powered by LifeType