Comunicació UGT

11 Jul, 2007

El comitè d'empresa exigeix a Merck que desvetlli quin serà el futur dels seus treballadors i la viabilitat de les seves plantes

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:21

Els treballadors i les treballadores de la planta de Merck Farma y Química, situada a Mollet del Vallès, s'han manifestat novament avui davant de la fàbrica per protestar per la incertesa que viuen com a resultat de la fusió amb l'empresa suïssa de biotecnologia farmacèutica Serono i de la venda de la divisió de genèrics a la farmacèutica nord-amerciana Mylan. Les mobilitzacions continuaran de 12 a 15 hores fins al proper divendres 13 de juliol.

Els representants dels treballadors han presentat avui a la direcció de l'empresa les seves exigències. Per a la UGT de Catalunya resulta inadmissible la situació d'incertesa que es viu actualment. El nostre sindicat ha exigit a la direcció que negociï amb els representants dels treballadors i les treballadores la fusió amb Serono i les seves conseqüències per a la plantilla de Mollet del Vallès, així com que l'empresa presenti un pla de viabilitat de la planta catalana que confirmi si es mantindrà la producció i, per tant, els llocs de treball.

El procés de fusió de l'alemanya Merck amb la suïssa Serono comportarà el trasllat de tres departaments de la planta de Mollet del Vallès a Madrid, concretament el d'oncologia, el d'ètics (medicaments amb marca) i el d'investigació i anàlisi clíniques. En aquests departaments -de recerca i d'alt valor afegit- treballen 14 professionals, que seran traslladats. L'empresa ha comunicat aquesta decisió als treballadors i les treballadores sense oferir cap tipus de negociació amb els sindicats.

A més, Merck ha venut la seva divisió de medicaments genèrics, Genéricos Merck, a l'empresa farmacèutica nordamericana Mylan. Aquest fet ha despertat els temors de la plantilla, ja que el 45% de la producció total de Merck anava destinada a Genéricos Merck.



Comentaris

    Powered by LifeType