Comunicació UGT

10 Jul, 2007

La UGT interposa una demanda contra El Corte Inglés per vulnerar els drets sindicals dels seus delegats

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:50

Tal i com ja vàrem anunciar, la UGT de Catalunya ha portat davant la justícia ordinària El Corte Inglés de Plaça Catalunya (Barcelona) per la vulneració dels drets sindicals dels seus representants al centre.

El nostre sindicat va interposar la demanda el passat 5 de juliol al Jutjat Social de Barcelona. En ella, la UGT de Catalunya denuncia que l'empresa i els seus "departaments" sindicals s'han mantingut en la seva negativa de fer possible un model de Relacions Laborals basat en el diàleg i el respecte, limitant als portaveus de la UGT de Catalunya la seva participació als òrgans de representació dels treballadors de l'empresa i excloent-los de les funcions i dels drets que li són propis.

L'actitud de l'empresa i dels seus "departaments" sindicals continua sent d'assetjament i de discriminació sindical als delegats sindicals de la UGT de Catalunya. La discriminació sindical vers als nostres delegats es manifesta mitjançant l'assetjament i la manca d'informació que es proporciona als delegats sindicals de la UGT, limitant greument la seva capacitat d'actuació sindical i de la seva pròpia activitat, és el detonant d'una discriminació sindical que es produeix dia rera dia vers els delegats de la UGT de Catalunya.

La UGT de Catalunya exigeix:

  • Que, de forma immediata, acabin les instruccions que l'empresa dóna als seus sindicats (FETICO i FASGA) de limitació de l'activitat sindical.
  • El cessament immediat de qualsevol actuació que tendeixi a condicionar l'activitat dels delegats sindicals de la UGT de Catalunya.
  • El reconeixement del Comitè d'Empresa aprovat en la primera reunió del 17 de gener com l'únic vàlid i la derogació de les posteriors modificacions imposades.

És per això que a la UGT de Catalunya no li queda més remei que buscar l'empara dels tribunals de Justícia per fer valer els seus drets com a representació dels treballadors i les treballadores del centre.



Comentaris

    Powered by LifeType