Comunicació UGT

10 Jul, 2007

La UGT aconsegueix un sou mínim de 1000€ per als treballadors d'hostaleria de Barcelona

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:46

L'increment salarial per a aquest any que se signa demà suposa un avenç molt important que es consolidarà i ampliarà a la resta de Catalunya en el Conveni d'Hostaleria de Catalunya de l'any vinent


La UGT de Catalunya, com a sindicat majoritari al sector amb 1.400 delegats i delegades, signarà demà dimarts, 10 de juliol, a les 17 hores, a la seu de Foment del Treball, una pròrroga del Conveni d'Hostaleria de Catalunya, que tindrà vigència de l'1 de maig al 31 de desembre de 2007. Aquesta pròrroga del conveni 2004-2007 se signa perquè tots els treballadors i treballadores amb contractes temporals, fixes-discontinus, etc., puguin beneficiar-se de l'increment salarial del 2,7% que s'ha pactat per a enguany.

La signatura de la pròrroga del conveni, que afecta 250.000 treballadors i treballadores a tot Catalunya, va ser aprovada per unanimitat en l'assemblea de delegats i afiliats de la UGT de Catalunya del sector de l'hostaleria el passat dijous, 5 de juliol.

La UGT de Catalunya signa aquesta pròrroga del conveni perquè suposa un avenç important en la millora de les condicions salarials dels treballadors i les treballadores del sector. Amb aquest augment del 2,7%, ja hem aconseguit que els treballadors de l'Hostaleria a la província de Barcelona, un gruix de treballadors estables de gairebé 100.000 professionals, cobrin un sou per sobre dels 1.000 euros, quedant només per sota d'aquesta quantitat les categories 5a bis (els treballadors que accedeixen a la primera feina al sector i els que no tenen cap experiència professionals, amb 953,14 euros) i 6a (els aprenents menors de 18 anys, amb 836 euros).

Tanmateix, aquesta pròrroga ha estat només el primer pas. L'increment salarial i les millores s'hauran de revisar, consolidar i ampliar a la resta de províncies catalanes amb la signatura del nou conveni, a començaments de l'any vinent, ja que amb la pròrroga que se signa demà s'ha acordat la creació d'una comissió que durant els propers mesos de 2007 haurà de negociar la reagrupació de categories i grups professionals que fins ara existien a nivell català per adaptar-los a l'Acord laboral estatal d'hostaleria.

D'altra banda, des de la UGT de Catalunya no entenem que CCOO s'hagi negat a signar aquesta pròrroga del conveni d'hostaleria criticant la seva insuficiència, però que en canvi hagi arribat a un principi d'acord en solitari per signar el conveni de l'Hotel Juan Carlos I, amb un increment salarial del 2,1%, sis dècimes per sota de l'increment del conveni d'hostaleria que rebutgen.



Comentaris

    Powered by LifeType