Comunicació UGT

06 Jul, 2007

Els delegats i afiliats de la UGT aproven per unanimitat el preacord del conveni d'hostaleria

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:08

El conveni, que afecta 250.000 treballadors i treballadores a Catalunya, se signarà el proper 10 de juliol


Aquest matí, l'assemblea de delegats i afiliats de la UGT de Catalunya al sector de l'hostaleria ha aprovat per unanimitat el principi d'acord del Conveni Col·lectiu d'Hostaleria de Catalunya, que afecta 250.000 treballadors i treballadores al nostre país. A l'assemblea han participat 150 treballadors i treballadores procedents de 100 empreses, més de la meitat de les quals són grans cadenes d'hostaleria.

Aquest conveni, que tindrà vigència de l'1 de maig al 31 de desembre de 2007, és una pròrroga de l'anterior (2004-2007) que s'ha fet perquè tots els treballadors i treballadores amb contractes temporals, fixes-discontinus, etc., puguin beneficiar-se de l'increment salarial del 2,7% que s'ha pactat per a enguany.

El nou conveni sectorial s'haurà de signar l'any vinent, ja que s'ha creat una comissió que durant aquests mesos haurà de negociar la reagrupació de categories i grups professionals que fins ara existien a nivell català per adaptar-los a l'Acord laboral estatal d'hostaleria.

El preacord el van signar el passar 26 de juny la UGT de Catalunya i les patronals Confederació d'Hostaleria, Gremi de Restauració i ACERCO. El conveni se signarà finalment el proper dia 10 de juliol a les 17 hores a la seu de Foment del Treball.

La UGT de Catalunyá és el sindicat majoritari al sector, amb 1.400 delegats i delegades.



Comentaris

    Powered by LifeType